Ons topic

Aangezien het oude topic van mijn zoon niet helemaal meer passend is, heb ik besloten een nieuwe aan te maken. Ook omdat ik mijzelf ook moet gaan laten onderzoeken.

Astma is bij mijn zoon zo goed als uitgesloten. Bij de bronchoscopie en de ct scans die gemaakt zijn, zijn verschillende verkeerd aangelegde vertakkingen gezien. Daarnaast is zijn luchtpijp wat vierkanter dan normaal. Zijn longen zaten/zitten bomvol met taai kleverig geel slijm. Nu is hij aan het vernevelen met hypertoon zout en heeft hij 2x per dag antibiotica sindsdien, naast alle puffers die hij al had. Hij is nu net 9 geworden. CF is gelukkig uitgesloten, dat is letterlijk een opluchting. Over 2 weken moeten we weer met hem terug naar de kinderlongarts en hij moet een longfunctie gaan blazen. Hij zit nog volop in de onderzoeksmolen, ze denken nu aan PCD (trilhaartjesziekte). Al met al is hij nog steeds erg moe, en snel benauwd. Het gaat heel langzaamaan iets beter met hem. Hij heeft zelfs sochtends tikkertje gespeeld op het schoolplein. Echt knap van hem, aan de andere kant ook confronterend om dat zo te zien bij je kind.

Ik heb zelf astma voor zover ik weet. Maar er is bij mij nooit echt onderzoek naar gedaan. Daar kwam ik vorige week achter bij mijn longfunctie. Nu dit zo speelt met mijn kind, was ik erg benieuwd hoe het bij mijn is vastgesteld toentertijd. Er blijkt dus nooit fatsoenlijk onderzoek te zijn gedaan. De ene arts heeft het astma genoemd, en dat is van de 1 op de ander blind overgenomen. Ik loop zelf gewoon bij de huisarts ermee, en redt het met ongeveer 2 of 3 kuren prednison per jaar. Dit vinden ze teveel. Nu moet ik zelf binnenkort voor het eerst naar de longarts en longfunctie blazen. Mochten wij al de uitslag naar het onderzoek voor PCD hebben voor mijn zoon, dan ga ik dat zeker bespreken.
Eerst moet ik met mijn kind naar het ziekenhuis, en een week later mag ik zelf.

Ik hoop jullie in dit topic een beetje op de hoogte te kunnen houden.

Ga naar laatste reactie«134

Reacties

 • goudvisjegoudvisje Gebruiker
  Wat een rottijd heb je gehad en zit je nog in, het moeilijkste is denk ik dat je je zoontje zo ziek ziet en vermoeid.
  Je wilt zo graag dat ze een onbezorgde jeugd hebben he? Dat valt zwaar, gelukkig zie je iets vooruitgang, wat zal hij genieten als er iets wel lukt, zoals tikkertje spelen, voor een gezond kind normaal voor hem een geschenk.
  Hopelijk komt er vlug een echte diagnose en gaan ze ook op onderzoek uit bij jou!
  Er komt gelukkig wat mooier weer aan, weet niet of dit gunstig is voor je zoontje maar het zou zo fijn zijn als hij lekker naar buiten kan spelen en wat vit d opdoen.
  Sterkte en geniet van de goede momenten! Jolien
 • Mamv2Mamv2 Gebruiker
  Dank je wel Jolien!
  Het is zeker zwaar voor hem, en voor ons als ouders.
  Zoals hij nu is, heeft het weer niet veel invloed.
  Wij laten hem zeker met goed weer zoveel mogelijk buiten spelen. We wonen in een kinderrijke buurt en anders kan hij altijd met zijn oudere zus spelen (zij is 2 jaar ouder dan hem)
 • Mamv2Mamv2 Gebruiker
  Vandaag zijn we weer naar het ziekenhuis geweest. Zijn longen klonken al een stuk beter!! Dus dat is heel goed nieuws. De antibiotica is gestopt en zijn paarse puf word afgebouwd. Want de grote vraag is nog steeds of er een astmacomponent in zit of niet. De uitslag van de trilhaartjes is er nog niet.
 • NckiieNckiie Gebruiker
  Gelukkig dat het al een stuk beter gaat! Hopelijk blijft het de goede kant opgaan!
 • Mamv2Mamv2 Gebruiker
  @Nckiie dat hopen wij ook!

  Inmiddels ben ik zelf gisteren bij de longarts geweest. Op zich heb ik een redelijke longfunctie geblazen. Nu had ik 7% verschil met de ventolin.
  Voor de rest heb ik alles over mijn zoon besproken en mijn verhaal uitgelegd. De arts begreep mij volledig, dus ik ga nu ook de medische molen in. Vanmorgen heb ik bloed laten prikken en rontgenfotos laten maken. Ook staat er een test op de planning met methacholine. En ze wil waarschijnlijk een ct scan laten maken en een bronchoscopie. Maar eerst moeten wij de uitslag afwachten van het onderzoek van mijn zoon. Dan weet zij ook of er biopten moeten worden afgenomen en waarop getest zal moeten gaan worden.
  Voor mij is het een bewuste keuze om mij nu te laten testen. Ik ben nu nog jong en fit. En ik wil voor mijn kind het beste, want op deze manier heb ik het voor hem ook duidelijk mocht hij vragen hebben.
 • Mamv2Mamv2 Gebruiker
  Goed nieuws! Zoon heeft géén PCD gelukkig. Vorige week hebben we de uitslag gekregen, maar we waren een weekje met vakantie. Helaas kreeg mijn zoon het weer heel erg benauwd. Uiteindelijk zijn wij afgelopen dinsdag weer naar het ziekenhuis gegaan met hem. Gelukkig mocht ie na een heleboel onderzoeken mee naar huis. Hij heeft nu een strak pufschema en antibiotica. Zijn gedrag is door alle ventolin verschrikkelijk, maar hij krijgt weer genoeg lucht. Vandaag hebben we weer een belafspraak gehad met de longarts, hij hoeft nu (nog) niet aan de prednison gelukkig. Woensdag hebben we een nieuwe belafspraak.

  Bij mij is er uit het bloed niets gekomen, behalve hooikoorts, maar dat weet ik al jaren. De foto zag er nu goed uit.
 • goudvisjegoudvisje Gebruiker
  Dat is fijn! Al is de benauwdheid op zich ellendig genoeg, is dit dan door de astma of is er geen diagnose nog gesteld nu?
  Dan heeft hij toch flinke klachten, echt sneu.
  Wordt hij hyper van ventolin? Ik zelf had dat wel en enorm trillen.
  Hopelijk krijgt hij snel een stabiele periode,het is zo rot als je kind het zo benauwd heeft.
  Sterkte ermee, Jolien
 • Mamv2Mamv2 Gebruiker
  @goudvisje ja hij wordt er echt hyper van. Echt zielig gewoon. zeker omdat onze oudste alle buien over zich heen krijgt en ze constant ruzie hebben.
  Hij heeft nog steeds geen officiële diagnose helaas. Alles wijst er wel op, maar omdat het niet goed genoeg uit de longfunctietest komt kunnen ze de diagnose niet hard maken.
 • goudvisjegoudvisje Gebruiker
  Vervelend genoeg dat er geen duidelijke diagnose is, dat hypere is zo rot, ook al weet je waar het van komt, het maakt het er niet makkelijker op voor het hele gezin.
  Ik hoop dat er vlug duidelijkheid komt en wie weet zijn er dan andere pufjes mogelijk die iets minder hyper maken.
  Sterkte hoor, het valt niet mee, voor een volwassene al niet , laat staan voor een kind.
  Groetjes, Jolien
 • Mamv2Mamv2 Gebruiker
  #10
  En dan hebben we nu toch eindelijk voor mijn zoon de diagnose astma gecombineerd met de aangeboren longafwijkingen. De seretide mag gelukkig weer terug op volle sterkte. Hoe vreemd dat ook mag klinken. Die is nu weer langzaam aan het inwerken. In verband met de onderzoeken moesten we die afbouwen. Dus toch... al verandert er verder niets. Hij is en blijft gewoon dezelfde.
  En nu wordt het opnieuw puzzelen, van wat is nou de astma en wat komt er bij die aangeboren afwijking vandaan.
  De astma die hij heeft is niet de klassieke variant, maar een iets andere. Bij hem zakt de longfunctie vrij snel terug bij benauwdheid. Hij blies van de week ook maar 89% in plaats van zijn personal best van 110%. Hij trekt 10% bij na het puffen.

  Volgende week moet ik zelf terug naar de longarts voor de uitslag van mijn provocatietest, ook ik zakte wel iets maar val ook niet netjes binnen de curves die bij astma passen. Ik heb die longfunctie analist helemaal uitgevraagd daarover, maar die kon en mocht niks vertellen. Op het moment zelf reageerde ik er niet echt op, maar het feit dat ik ruim van tevoren moest stoppen met mijn medicatie heeft bij mij van te voren al genoeg reactie opgeleverd. Constant moe zijn, maar dan ook zo moe dat ik echt mijn bed in wilde. Dat heeft na de test ook nog een paar dagen aangehouden.

  Dus ook dit word weer vervolgd!
 • goudvisjegoudvisje Gebruiker
  #11
  Wel prettig dat er nu een diagnose is gesteld,niet dat er iets door veranderd maar het geeft zo'n onrust.
  Ik hoop dat hij vlug stabieler is, mede door de seretide weer op volle sterkte.
  Het lastige is denk ik wel dat je nooit weet welke klachten door wat komt, astma of aangeboren longafwijking?

  Dat stoppen met medicatie voor een test vind ik een ramp, je raakt helemaal ontregeld vind ik.
  Ik zelf hoef dit gelukkig nooit meer, lukt ook niet.
  Hopelijk krijg je duidelijkheid bij de longarts.
  Sterkte en ik hoop dat het bij je zoontje rustiger wordt met de longproblemen
  Liefs, Jolien
 • NckiieNckiie Gebruiker
  #12
  @Mamv2 Fijn dat er een diagnose gesteld is! Mij lijkt het dat de diagnose wel enige rust geeft mentaal dan, want de klachten gaan natuurlijk niet weg. Ik ben benieuwd naar jouw eigen uitslag. Ik zie ook erg op tegen het stoppen met de medicatie, ik moet half juli terug voor onderzoeken en dan voor het eerst stoppen met de medicatie en ik ben benieuwd hoe dit gaat. De vorige keer dat ik gestopt was ging het niet zo goed, dus dat wordt nog spannend. Bij voorgaande onderzoeken mocht ik van mijn longarts absoluut niet stoppen, maar ja de diagnose moet toch echt een keer gesteld worden lijkt mij...
  Ik hoop dat het snel beter gaat met je zoontje en dat jijzelf ook snel weer waar je aan toe bent!
 • MarcusMarcus Gebruiker
  #13 edited juni 2018
  @ Mamv2 het zal inderdaad nog even puzzelen zijn. Wat een rust zal het geven dat jullie nu een diagnose hebben, jullie hebben al zoveel voor jullie kiezen gekregen. Stoppen met medicaties voor de diverse onderzoeken vind denk ik iedereen een probleem ik ook.

  Sterkte verder met jullie mannetje en voor jezelf natuurlijk ook.
 • Mamv2Mamv2 Gebruiker
  #14
  @Nckiie Mentaal geeft het echt enorm veel rust. Geen gerotzooi meer met medicijnen, en de vraag of het wel echt astma is. Kijk ook hoe het met jezelf gaat voordat je besluit om echt te stoppen met je medicijnen. Vooral of jij het verantwoordelijk acht op dit moment. Als jij voelt dat het niet gaat moet je het zeker niet doen. Anders ga je weer een paar stappen terug die je net vooruit bent.
  @Marcus het geeft zeker rust, en die puzzel lossen we ook wel op. We hebben zeker veel voor ons kiezen gekregen, maar alles voor mijn zoon zodat hij weer echt kind kan zijn. Dat stoppen met die medicatie is echt vreselijk.

  Even een update over mijzelf. De provocatietest leverde niet veel spannends op. De longfunctie daalt wel, maar niet zoals zou moeten. Ze verwachten 20% en dat haal ik niet. Op de vraag of dat door de foster kwam kreeg ik niet heel erg duidelijk antwoord. Ook ben ik nu gestopt met mijn medicatie en heb een peak flow meter meegekregen om te kijken hoe het gaat. Bizar is dat ik nu al extreem moe ben en wat benauwd, maar dat ik ongeveer gelijk blijf blazen, binnenkort krijg ik een ct scan met contrastvloeistof voor mijn longen. En dan een week later een nieuwe longfunctie blazen en de uitslag.
 • NckiieNckiie Gebruiker
  #15
  Nog even spannend voor jezelf dus! En ik snap dat het mentaal echt rust geeft! Ik denk elke keer onterecht dat ik mezelf aanstel, omdat de diagnose nog niet is gesteld. Als ik realistisch kijk, dan weet ik dat ik me zeker niet aanstel hoor! Maar de gedachte blijft aanwezig.

  Ik hoop dat ze je kunnen helpen en dat je zelf ook de rust in je hoofd kan vinden:) super vervelend dat je benauwd bent en extreem moe:( sterkte!
 • Mamv2Mamv2 Gebruiker
  #16
  @Nckiie Je stelt je echt niet aan, maar kan me wel voorstellen dat je je zo voelt hoor. Sorry trouwens dat ik nu pas reageer, had het erg druk. Ik hoop voor jou ook snel op een diagnose zodat je verder kan.

  Vorige week weer naar het ziekenhuis geweest. Hij gaat vooruit gelukkig. Zijn longfunctie is nu 10% beter dan de vorige keer. Hij zit nog steeds wel vol met slijm. Hij is nog niet op het niveau waar ze hem had willen hebben. Nu krijgt hij er azitromycine bij wat hij 3x per week moet gaan slikken als proef voor een maand. Maar ik ben blij zoals hij vooruit gegaan is. Aerius is opgehoogd, van 2,5mg naar 5mg, ondanks niet echt bewezen allergieeen, maar het scheelt echt veel. Een dag een pilletje vergeten is direct een verstopte neus en piepen, rochelen en zagen. Ook heb ik vandaag contact gehad met zijn vorige kinderarts. Dat was op mijn verzoek, dat komt omdat ik best een beetje persoonlijk contact had verwacht na al haar betrokkenheid. Nu we in het academisch ziekenhuis lopen en na alles wat er gevonden werd, had ik wel een telefoontje verwacht. Nu het zelf aangevraagd, en daar was ze blij mee. Ze schrok er best wel van, en nam het mee als feedback. Uiteindelijk een heel fijn gesprek gehad met haar.

  Uiteindelijk zijn we nu alweer een paar weken verder. Ook nog even een update over mezelf erachteraan. Longarts wilde toch liever een CT scan zonder contrastvloeistof. Daar was ik wel blij mee, vond het idee toch niet heel prettig. Uit die scan is gelukkig niets gekomen, ben er wel blij mee. Vorige week heb ik een inspanningstest gehad, maar verwacht ook niet dat daar iets uitkomt. Dat was op een fiets, er werd bloed uit mn slagaders gehaald. Dat zijn echt nare prikken. En ik ben toch wel gehard dacht ik, ik ben nl ook bloeddonor. In ieder geval mag ik nu weer gewoon mijn medicijnen gebruiken, en je ziet de waardes op de peakflow wel weer aardig omhoog komen gelukkig. Duurt even voordat de foster weer als vanouds werkt denk ik. Als het goed is, krijg ik volgende week de uitslag van de inspanningstest.
 • NckiieNckiie Gebruiker
  #17
  @Mamv2 je hoeft geen excuses aan te bieden voor een late reactie hoor! Ik snap dat mensen het druk hebben en soms laat reageren. Ik krijg volgende week dinsdag eind van de middag de uitslagen:)

  Wat fijn dat het wat beter gaat met je zoontje:D van de week van een kenner gehoord dat ze sowieso uit het bloed niet alle allergieen kunnen halen en het eigenlijk niet altijd even betrouwbaar is. Maar gelukkig toch geprobeerd en werkt het!

  Jij moet zelf ook nog even wachten op wat uitslagen zo te lezen, ik ben benieuwd!
 • goudvisjegoudvisje Gebruiker
  #18
  Gelukkig gaat je zoon wat vooruit, al is vol slijm zitten ook erg vermoeiend, hopelijk doet de ab z'n werk, fijn zo'n goed gesprek met de kinderarts.
  Afwachten nog voor jou wat de uitslag is, toch spannend weer, ja die prikken zijn soms pijnlijk in je slagader, krijg ze vrij vaak maar t ligt er ook wel aan wie er prikt.
  Sterkte! Groetjes, Jolien
 • Mamv2Mamv2 Gebruiker
  #19
  @Nckiie Ik ga heel hard voor je duimen. Ik ben er ook vrij ver in gedoken met allergieeen. Als je positief test klopt het altijd, maar negatief niet. Misschien een beetje zweverig, maar ik weet via een kennis dat ze via de alternatieve geneeswijze al veel verder zijn daarmee. Helaas staat mijn man daar niet achter.

  @goudvisje Gelukkig wordt ie steeds leger nu, en krijgt ie ook wat meer energie. Ik was heel blij met dat gesprek met de algemeen kinderarts. Het geeft echt rust, en kan dat achter me laten nu. Wat vervelend dat jij zo ze zo vaak krijgt. Is dat ook voor je longen? Jij ook sterkte!

  Bij mijn zoon nog een hoop gedoe gehad met school. Hij krijgt volgend schooljaar een andere klas met ruim 30 kinderen. Nu rees de vraag in hoeverre ze zijn gezondheid kunnen garanderen. Dat word nog even afwachten in hoeverre dat goed gaat. Zijn nieuwe leerkracht werkt 5 dagen, dus ik ben heel benieuwd. En daarnaast 1 a 2 onderwijsassistenten.

 • NckiieNckiie Gebruiker
  #20
  @Mamv2 klopt inderdaad qua allergieen, alhoewel ik er bij alternatief soms ook nog een beetje over twijfel. Ben daar getest op zwarte peper, gist en rood vlees. Nu kan ik alledrie met mate eten, vooral gist en rood vlees, zwarte peper reageer ik vaak wel snel op... als het ergens een beetje doorheen zit gaat het vaak wel, maar als het ergens goed door zit dan gaat het mis qua darmen. Tot nu toe reageren mijn darmen ook met name op die 3 en bij zwarte peper een enkele keer eczeem rond de mond. Maar het is ook geen zwart/witte wetenschap allergieen en intoleranties. Dat maakt het zo lastig!
  En een drukke klas met 30 kinderen, hopelijk voor hem een fijne klas! Ik zat vroeger in een klas van 24 en de sfeer was erg goed in ieder geval:)
 • goudvisjegoudvisje Gebruiker
  #21
  @Mamv2, wat fijn dat je zoontje steeds minder slijm heeft, dat geeft ook gelijk meer energie, ik vind t altijd zo enorm sneu als kinderen dit al hebben, ik ervaar het zelf al als zo hinderlijk en uitputtend, alleen hoef en (-wil;)ik niet meer voetballen en te stoeien enz.
  Ik krijg die prikken ivm copd, vaak toch wel 2 a 3 x per jaar en bij opname vaker, omdat de bloedgassen soms snel achteruit kunnen gaan.
  Ik heb soms dat ik amper wat voel en amper blauw ben en soms zie ik eruit alsof ik mishandeld ben en is het erg pijnlijk.

  Een klas van 30, dat is echt veel, er zijn ook te weinig leerkrachten lees ik overal.
  Het is toch vaak dat er altijd wel 1 verkouden is, voorkomen blijft erg lastig dan.
  Gelukkig eerst vakantie, volop genieten nu het wat rustiger is.
  Voor jezelf nog even afwachten, succes en sterkte!
 • ozzieivoozzieivo Gebruiker
  #22
  Mamv2 schreef: »
  Dank je wel Jolien!
  Het is zeker zwaar voor hem, en voor ons als ouders.
  Zoals hij nu is, heeft het weer niet veel invloed.
  Wij laten hem zeker met goed weer zoveel mogelijk buiten spelen. We wonen in een kinderrijke buurt en anders kan hij altijd met zijn oudere zus spelen (zij is 2 jaar ouder dan hem)

  Hallo Mam
  Je mag me wel een ervaringsdeskundige noemen na 66 jaar.

  Het trof mij persoonlijk erg toen je schreef dat je zoon a;tijd met zijn oudere zus kan spelen.

  Mam , ik begrijp dat je het best voor je kiezen krijgt met je zoon. Mijn jongste zoon is nu 33 en ik was van zijn eerste levensjaar altijd al met huisartsen en ziekenhuizen bezig.

  Wanneer je zo vaak met je jongste kind bezig gaat de oudste dochter ook niet zo makkelijke weg te lopen.
  Ik heb dit zelf pas laat begrepen , omdat ik samen met mijn vrouw bijna altijd aandacht moest hebben voor de jongste.
  Als we naar de Efteling gingen moesten we altijd op hem letten en de oudste liep ook mee...

  ik ga je niet vertellen wat je moet doen met haar
  dat kan je zelf het beste weten
  En misschien zit ik er helemaal naast.
  Maar aandacht specifiek voor haar is denk ik geen overbodige luxe.

  sterkte in de komende tijd.
 • Mamv2Mamv2 Gebruiker
  @Nckiie is er nog iets uit je test gekomen? Blijft een apart verhaal met die allergieen vind ik. Hij komt nu uit een klas met 20 kids en die juf had er al moeite mee. Maar ik heb het voor nu losgelaten dat geparkeerd tot na de schoolvakantie.
  @goudvisje dat is wel heel erg heftig...
  @ozzieivo ik weet dat je het goed bedoelt. Wij zijn hier al zo bewust mogelijk mee bezig. Wij gaan regelmatig bijvoorbeeld met haar ergens een kopje koffie drinken, of nemen haar mee naar de bioscoop. Echt even tijd voor haar en iets doen wat ze leuk vindt.
  Jullie hebben het zo te lezen ook heel zwaar gehad... Is alles hersteld na dat eerste jaar? Bij mijn zoon is het al vanaf dag 1 een zorgenkindje, en hij is nu ruim 9.

  Goed nieuws. Wij hebben toch een fysiotherapeut voor hem gevonden. Ik heb vorige week een afspraak gehad bij de longarts. Tot nu toe is alles goed. Wat wijst op astma die goed onder controle is, aldus de praktijkassistent van de huisarts. Ze belde mij omdat ze was geschrokken van de brief die ze kreeg. Dat als ik het weer zo benauwd heb dat er een kuurtje prednison overwogen word dat ik direct naar het ziekenhuis moet. De longarts had toen gelijk een verwijzing geschreven voor longfylsio. Dat doet hier in de buurt maar 1 praktijk. Dus daar ben ik geweest zaterdag, en toch het besproken over mijn zoon. Ook zij gaf aan dat dat niet bestaat voor kinderen in de buurt. Dan zouden we echt naar het amc moeten. Gezien zijn leeftijd wilde ze het toch proberen omdat ik duidelijk mijn vraag had om oa het huffen nog eens goed uit te leggen aan hem. Uiteindelijk zijn we gisteren daar geweest met hem, en dat was heel goed voor hem. Hij had die uitleg weer even hard nodig. Waarschijnlijk wil ze hem binnenkort ook eens gaan tapen om te kijken of dat effect heeft.

  Voor mij is die longfysio om te kijken of er geen hyperventilatie achter zit. Dat lijkt tot nu toe nog niet zo. Wel heeft het tot nu opgeleverd dat ze zien dat mijn hartslag enorm snel oploopt bij inspanning, en dat mijn saturatie alleen even dipt bij hele hevige inspanning. Ook ben ik nu bezig met ademhalingsoefeningen. Wel weer aangepast helaas, daar ik ook nog hypermobiel ben en dus niet alle oefeningen vlekkeloos kan uitvoeren. Simpelweg omdat ik me dan ga overstrekken, met als gevolg daar weer blessures van.
 • NckiieNckiie Gebruiker
  @Mamv2 maandag een histamineprovocatietest in de hoop dat dat meer duidelijk geeft:) Daarnaast ook een second opinion aangevraagd bij een KNO-arts, waar mijn longarts goede ervaringen mee heeft. Dus het is nog even afwachten...
 • Mamv2Mamv2 Gebruiker
  @Nckiie Spannend! Ik hoop echt dat je snel duidelijkheid hebt! Hopelijk kan je snel terecht bij die KNO arts.
 • NckiieNckiie Gebruiker
  @Mamv2 Ja kan ik snel terecht:D 14 augustus al gelukkig!
 • DaantjeDaantje Gebruiker
  Op zich is het niet erg of raar dat je hartslag snel stijgt bij inspanning. Dat is een natuurlijke reactie op inspanning, zeker als je longen dat minder goed op kunnen vangen. Het is dan alleen wel belangrijk dat na de inspanning je hartslag ook weer vlot daalt.

  Fijn dat je toch een fysiotherapeut hebt waar jullie allebei terecht kunnen. Ik heb goede ervaringen met tapen bij hooikoorts.
 • ozzieivoozzieivo Gebruiker
  Hallo mamv2

  Het eerste jaar had mijn jongste veel last van verkoudheid.

  Tijdens de kraamperiode hd hij al eczeem op zijn arm .Je kon het botje zien zitten.

  De weekend kraamverpleging wist ook niet precies wat daarmee te doen.

  Het Emma kinderziekenhuis schreef toen zinkzalf voor.

  na 9 dagen was het al raak.

  Alex bleef maar huilen huilen huilen. De weekend dokter, op de avond zag niets bij hem
  De volgende dag na zes weken bij controle van de wijkverpleging bleek hij een liesbreuk te hebben.
  Hij moest wel maar kon niet geopereerd worden vanwege de verkoudheid.
  Hij bleef 9 dagen in het ziekenhuis en dan kon hij al geopereerd worden.

  Op dag 8 kwam er een kindje met verkoudheid op zijn kamer slapen.

  Hij ook weer verkouden , maar ze hebben de operatie toch maar doorgezet.

  De verkoudheid is pas overgegaan toenik met hem naar een klassiek homeopaat ben gegaan. Een pilletje
  en binnen een week was de verkoudheid voorbij.
  Het spannende was toe dat hij eindelijk kracht had om op handen en voeten te gaan kruipen.


  Na dat ene jaar is het pas goed begonnen.

  Epilepsie
  en dat hebben we geweten ...

  Hij is nu dus bijna 33 jaar en in september mag ik met gaan slapen in SEIN slaaponderzoek bij epilepsie.

  Gelukkig ben ik nu eindelijk van de bronchitis bevrijd.

  Blijkbaar doet de warme , schone lucht in Noord Frankrijk wonderen.

  Groeten uit La douce France.

 • goudvisjegoudvisje Gebruiker
  @mamv2,wat fijn dat je zoon nu toch fysio heeft.
  En ook voor jezelf,vooral ademhalingsoefeningen zijn wel heel handig.
  Sterkte en succes, Jolien
 • NckiieNckiie Gebruiker
  @Mamv2 Qua allergie hebben ze gekeken naar totaal IgE en die was te laag om te zeggen dat er een allergie aanwezig is. En wat fijn dat je een fysio hebt gevonden voor hem en voor jezelf:D
Log in of Registreer om te reageren.