Hoe voel Jij je vandaag? #154

Dit topic is gesloten
trijnkotrijnko Administrator
Dit bericht is verplaatst van: Hoe voel jij je vandaag? #153
Ga naar laatste reactie«137

Reacties

 • dine1977dine1977 Gebruiker
  #1 edited juni 2018
  @Bloempje74 gelukkig ben je veilig thuis gekomen. Het is herkenbaar het hyper worden voordat je ziek wordt. Wanneer ik ziek ga worden ga ik een paar dagen daarvoor enorm druk worden in mijn hoofd en gejaagd voelen. Alles moet af zeg maar maar heb dan eigenlijk geen energie meer.
  @Marcus dikke knuffel in deze spannende tijd. Succes met de voorbereidingen.
  @ems Hoe is het nu, de dag na t werken?
  @Nccki mocht je ooit naar de LK gaan en het is lekker weer. Neem een trui mee en of een jas.
  Wij zaten bij het mengpaneel en alle mensen op die rijen ervoor en ernaast trokken hun jas aan ect. Was behoorlijk fris.

  Hier ervaar ik hoe mijn spieren, trouwens mijn hele lijf, reageert op met 1 kilo meer mijn oefeningen te doen. Het blijft bijzonder om het te merken. Ook het te voelen en te realiseren dat je niets aan mijn buitenkantje ziet maar van binnen ik toch echt pijn heb, stijf ben, hoofdpijn heb, duizelig ben en moe niet te zuinig. Morgen is t weer anders, beter.

  Vandaag mijn eerste les Hebreeuws gehad. Vreselijk wat een taal...hahaha..moeilijk. Echter wel heel leuk en uitdagend. Heb nu iig al meer duidelijkheid over het alef beet en het fonetische ervan. We hebben besloten om ons te richten op het gedrukte alef beet en het gesprokenen, gezien ik het wil gebruiken tijdens mijn vakantie.
  Ben heel benieuwd hoe het zich gaat ontwikkelen.

  Voor iedereen die het nodig heeft beterschap en of een knuffel • NckiieNckiie Gebruiker
  @Bloempje74 zeker fijn een masseuse! En beterschap xx

  @dine1977 bedankt voor de tip! Ik ben al een koukleum haha. Inderdaad is vaak aan de buitenkant niet te zien hoe ziek je van binnen bent, dit vind ik soms wel lastig. En succes met je lessen Hebreeuws!
 • MarcusMarcus Gebruiker
  #3 edited juni 2018
  @ Dine1977 Ben ook benieuwd hoe je lessen en je progressie zich gaat ontwikkelen. Leuk het te te lezen.
  @ Bloempje1974 Gelukkig dat je goed thuis gekomen bent. Logisch hoor dat de schrik er goed in zat.

  Het onderzoek valt altijd wel mee. De uitslag was zover ze zo konden beoordelen gelukkig ook goed, even het lab onderzoek afwachten. Maar ben wel oplucht hoor! Ze hebben nu echter nog geen idee waar de ontsteking en de enorme pijn vandaan komt. Dat schiet dus ook niet echt op! Volgende week naar de chirurg wie weet wat die zegt.

  Iedere zieke beterschap en iedereen die het nodig heeft sterkte en een huggg.
 • NckiieNckiie Gebruiker
  @marcus gelukkig voor zover het nu beoordeeld kon worden goed. Hoop dat je snel minder pijn hebt!

  Na mijn goede week nu alweer een aantal dagen wat minder:( vandaag flink aan het hoesten met vanavond uit het niets een hoestaanval en geen idee wat de trigger was... niks geroken van rook of een bbq of iets. Verder erg moe vandaag en de afgelopen dagen, zit ook niet lekker in mijn vel. Weinig eetlust, keel begint weer op te spelen, algeheel gewoon blegh voelen, dus ik ben een beetje huiverig voor wat er komen gaat. Maar we sukkelen gewoon vrolijk verder met af en toe een traantje van wanhoop en onzekerheid. Ik kan niet wachten tot het eind juli is en ik hopelijk eindelijk meer weet! De tijd vliegt, maar wachten duurt lang...

 • MarcusMarcus Gebruiker
  #5 edited juni 2018
  Vandaag naar de Neuroloog geweest we hadden een afspraak met een andere Neuroloog gemaakt. Had al eerder in een post verteld dat we bij de vorige Neuroloog aangekaart hadden dat de problemen die door het herseninfarct speelden al langere tijd een rol speelden van voor het herseninfarct. De reactie toentertijd van de vorige Neuroloog was "... dat zijn nieuwe klachten, moet u terug naar de Huisarts een nieuwe verwijzing halen en een nieuwe afspraak maken...". Mijn gedachten waren toen ... hoezo bureaucratisch en dat de zorg onnodig duur wordt zo. Deels had ze wel een beetje gelijk en een punt, het enige jammere was dat er weer twee maanden overheen gingen.

  Afijn deze Neuroloog vandaag ... de man pakte door ... nam mijn hele ziekte geschiedenis onder de loep en vroeg door, verbond zaken met mijn longziekte, de algehele ziekte historie en de diverse klachten aan elkaar. Vragen als wanneer ik voor het laatst getest was op apneu en vele andere zaken. Al met al een direct via de longarts, een spoed verwijzing eroverheen van deze Neuroloog.

  Deze Neuroloog vermoedt dat de vele klachten en zaken die nu spelen, zelfs het herseninfarct voortgekomen zijn uit een onbehandelde apneu. Het kon zelfs geen uitstel hebben tot na onze reis naar Zweden omdat de onbehandelde apneu een risico is voor een nieuw herseninfarct. Zijn stelling is "...naar alle waarschijnlijk aan zekerheid grenzend loopt u daardoor rond met een constant overbelast en uitgeput lichaam en brein...".

  Helemaal uitsluiten aan de hand van de MRI kon hij een vroege alzheimer niet maar wil eerst de onderzoeken van de longarts afwachten en de behandeling voor apneu.

  Na de neuroloog naar de poli longziekten gelopen en een en ander uitlegt. Met andere woorden ons vertrek naar Zweden is wederom uitgesteld met zeker een maand en komen er eerst diverse onderzoeken via de longarts tussendoor. Mijn partner zegt je gezondheid gaat voor ... tja wat zal ik op dit alles zeggen ... Enige wat er na de Neuroloog nog op programma stond was volgende week de hoorkliniek. Had zo gehoopt dat die afspraak zo een beetje de laatste zou zijn voor we konden afreizen!

  Ach laten we het maar positief bekijken zo hebben we gewoon wat meer tijd om de reis voor te bereiden.
 • ballingballing Gebruiker
  #6 edited juni 2018
  @Marcus
  Zo, Marcus. Da's voor mij wel een redelijk herkenbaar verhaal. Niet van die ene neuroloog maar van die andere doorpakkende. Ik had gewild dat ik ook direct zo iemand had ontmoet dan had ik geen 2 jaar van hot naar haar hoeven te zeulen om uiteindelijk zelf (in samenspraak met m'n huisarts) tot een diagnose te komen.
  Wat eruit kwam was het volgende. De klachten waren o.a.vermoeidheid en daaruit voortvloeiende zwaarmoedigheid.
  1. Als levenslang hartpatient (klep-probleem) heb ik een pompcapaciteit van +/- 75%
  Daar wordt je niet echt energiek van.
  2. Na +/- 45 jaar gerookt te hebben heb ik daar COPD aan overgehouden.
  Ook niet iets om juichend van uit je bed te springen (wel de reden waarom ik hier wel eens mensen kom
  lastigvallen).
  3. De gevolgen van het stoppen met roken leverde in mijn geval een soort totale reset van het lichaam op.
  Totale mentale en fysieke onbalans. Ook niet om vrolijk van te worden.
  4. Apneu. Ik had dus ook jarenlange onbehandelde apneu. Gevolg: moe, moeër, moeist.

  Ik herken jouw verhaal erg goed. Iedereen weet dat een goede nachtrust aan de basis ligt, niet alleen van een gezonde geest (spreekwoord: "Er een nachtje over slapen") maar ook van een gezond lichaam. De constante stress-stand waarin een lichaam komt als het voortdurend allerlei dingen moet doen die het niet meer kan opbrengen, zorgt ervoor dat de slijtage aan het lijf uiteindelijk voelbaar en zelfs zichtbaar wordt.

  Aanvankelijk zorgde de behandeling met de CPAP (lucht via masker in neus) tegen de apneu wel voor enige verbetering maar de vermoeidheidsklachten verdwenen niet echt. Het slaaponderzoek liet echter zien dat de diepe slaap niet rustig genoeg was, waardoor het lichaam niet voldoende tijd kreeg om te herstellen.
  Ik kreeg daarvoor Gabapentine (400 tot 600 mg) om te zorgen dat het doorslapen beter ging.
  Gabapentine is oorspronkelijk een medicijn tegen epilepsie maar wordt voor een hele reeks klachten ingezet.
  Het grijpt in op de receptoren in de hersenen die zo tijdens de slaap niet overbelast worden waardoor de diepe slaap langer en dieper wordt.
  Het werkt wonderwel. Sinds ik dat structureel gebruik, slaap ik veel beter en langer en wordt ik niet dodelijk vermoeid meer wakker. Fris als een hoentje kan ik het niet noemen maar voel ik me beter dan een paar jaar geleden. Misschien dat dat ook nog wel verbeterd als het lichaam eindelijk de troep van het roken heeft opgeruimd en zo een nieuwe balans heeft gevonden. Dat speelt gelukkig niet bij jou meen ik me te herinneren maar houdt de mogelijkheid van bv. Gabapentine ( of gelijkwerkend medicijn) in je achterhoofd als een soort licht aan het einde van de tunnel of als een "lender of last resort".

  Nou! Zet 'm op en succes.

  Edit:
  Ach! Dat vergeet ik nou elke keer.

  Alle zieken beterschap!
 • MarcusMarcus Gebruiker
  #7 edited juni 2018
  Mijn probleem zal zijn dat ik bruis van energie zoveel fysiek als psychisch zal mijn zeer positieve instelling in en op het leven zijn dat zorgt dat ik waarschijnlijk die uitputting helemaal niet door heb. Ik laat me door fysieke of psychische tegenslag nooit afremmen en ga ogenschijnlijke in hoge versnelling vol er tegenaan en door, doe gewoon wat ik wil doen, hoe maakt niet uit al is het met om de 10 minuten pauze. De klacht is ook niet vermoeidheid maar worden wellicht daar wel door veroorzaakt. In algemeen ga ik ga tot ver over het gaatje waar anderen het allang laten afweten. Een van mijn moto's die ik onbewust op alles toepas is "... live like as a Spartan ...", dat komt nog het dichts bij leef je leven in zijn volle potentie als een Spartaanse krijger, heb natuurlijk ook 20 jaar een Japanse krijgssport gedaan. Het is mijn natuurlijke basis houding zeg maar.

  Heel eerlijk mijn huisarts plak ik het liefst achter het behang ... die had de diagnose dat het door de vele medicijnen kwam.
 • joop60joop60 Gebruiker
  Begin waar @balling mee eindigde:
  Voor alle zieken sterkte, beterschap.
  @Marcus, jouw levensinstelling is geen probleem maar een zegen.
  Ik wilde dat ik daarvan een klein beetje kon overnemen.
  Het blijkt maar weer dat allerlei aandoeningen van lichaam en geest
  niet geïsoleerd behandeld kunnen worden. Je bent 1 mens en niet een verzameling van organen waar wel of niet iets aan mankeert.
  Beterschap en hopelijk snel naar Zweden om daar een beetje tot rust te komen
 • MarcusMarcus Gebruiker
  @ Balling en Joop dank je voor jullie reactie. Kan soepel met vele plannen zijn die we maken. Alleen krijgen we nog wat betalende huurders in onder andere mijn gastenverblijf zolang dat geen gevaar loopt kan ik als riet in de wind meebuigen.

  Uiteindelijk komt alles goed, ook als het niet goed komt is dat ook goed. We leven tenslotte in een dualistische wereld, een wereld van tegenstelling. De tegenstelling van licht en donker, van goed en minder goed, we hebben die tegenstellingen juist nodig om het onderscheidt te kunnen herkennen en maken.
 • ballingballing Gebruiker
  #10
  @Marcus

  Maar eehhh, Marcus. We mogen toch geen onderscheid meer maken (licht en donker, van goed en minder goed).

  Grapje hoor.............
 • MarcusMarcus Gebruiker
  #11 edited juni 2018
  Licht en donker mogen we wel onderscheiden maar zijn wel gelijkwaardig, hiervoor geldt eigenlijk meer de woorden "...eenheid in verscheidenheid...". We komen echter in de problemen als we onderscheidt ook gebruiken in termen als achterstelling of voortrekken dan komen we in het gebied van discriminatie.

  Daarom is in mijn ogen ... dat alles goed komt ook als het niet goed komt, beiden zijn gelijkwaardig en net zo goed.
 • ballingballing Gebruiker
  #12
  Marcus schreef: »
  Licht en donker mogen we wel onderscheiden maar zijn wel gelijkwaardig, hiervoor geldt eigenlijk meer de woorden "...eenheid in verscheidenheid...". We komen echter in de problemen als we onderscheidt ook gebruiken in termen als achterstelling of voortrekken dan komen we in het gebied van discriminatie.

  Daarom is in mijn ogen ... dat alles goed komt ook als het niet goed komt, beiden zijn gelijkwaardig en net zo goed.

  Ben het met je eens, hoor en het was ook maar een grapje.
  Goed ook dat je het juiste woord gebruikt: "gelijkwaardig". Velen verwarren dat met gelijkheid.
  En zeker bij mensen is dat niet het geval. Die zijn verschillend. Allemaal. Soms een beetje teveel naar mijn zin maar toch.
  "Voortrekken" in politiek/economische zin noemen we corruptie waar we vandaag weer een mooi voorbeeld van hebben gezien:
  https://www.ftm.nl/artikelen/shell-rsm-onderzoek-dividendbelasting?share=1
 • Bloempje74Bloempje74 Gebruiker
  #13
  @dine1977 ja het blijft lastig het niet zichtbaar ziek zijn, ook ik ben benieuwd hoe je je met de taal gaat ontwikkelen. En sterkte met je lijf.
  @Nckiie hoop dat je je niet slechter gaat voelen of dat je ziek gaat worden, beterschap.
  @Marcus Fijn dat de nieuwe neuroloog direct doorpakt, ik hoop dat ze kunnen a chterhalen wat er nu aan de hand is en je kunnen helpen de goede kant op en wat blijf je toch een positieve doorzetter.

  Hier gaat het weer lekker, 1 redelijk dagje gehad en gister ongelukje gehad op het werk, achterover gevallen met mijn elleboog tussen stalen spijlen en kon de arm de hele dag niet meer gebruiken, dik, blauw paars en mijn vingers begonnen ook flink op te zwellen dus gistermiddag ritje huisarts en ritje ziekenhuis foto's maken gelukkig niet gebroken maar op de foto was te zien aan de weefsels dat ik een flinke klap gemaakt had...zwaar gekneust paar dagen in mitella en voorlopig rustig aan doen...ach zo wordt ik wel verplicht wat rustiger aan te doen... Wel gewerkt vandaag maar wat niet ging een ander laten doen, wel lastig alles met, 1 arm, maar ik kan er best veel mee.

  Iedere zieke beterschap en ieder die het nodig heeft een knuffel.
 • NckiieNckiie Gebruiker
  #14
  @marcus wat goed dat neuroloog doorpakt en verder kijkt dan zijn neus lang is! En heb je een schepje positiviteit voor me? Ben er momenteel even doorheen geloof ik:(

  @Bloempje74 geen idee waar mijn lichaam mee bezig is, ik weet wel dat ik er helemaal gek van word ondertussen.
  En oh jeetje je moet ook blijven staan he! Sterkte met je arm, vrees dat je daar nog wel even last van zult hebben:( hopelijk geneest het snel!

  Vandaag weer halve discussie gehad over medicatie, als ze nou gewoon een jaarvoorraad voorschrijven met herhaalrecepten dan zou ik al dit gedoe niet hebben. Elke keer als ik bel word ik teruggestuurd naar het andere ziekenhuis en zo van het kastje naar de muur. Heb al weinig energie en dit vreet extra veel energie:( wil nu al weer terug naar het andere ziekenhuis waar alles kleinschaliger is en ik voor mijn idee meer een persoon ben ipv een nummertje. Kan zijn dat ik net elke keer de verkeerde tref, maar moet hier echt opnieuw uitvinden hoe alles werkt en als je dan niet lekker bent heb ik daar in ieder geval nooit zoveel zin in en heb ik de neiging laks te worden. Gewoon mijn week niet laten we maar zeggen.

  Alle zieken beterschap!
 • DaantjeDaantje Gebruiker
  #15
  @Nckiie laat je longarts een brief sturen aan de huisarts met je actuele medicatie, dan kan je daar gewoon terecht. Ik krijg altijd medicatie tot het volgende consult.
 • NckiieNckiie Gebruiker
  #16
  @Daantje dat ga ik bij het eerst volgende consult zeker regelen! Mag het nu gewoon weer met het andere ziekenhuis regelen, ze snapten er niks meer van:P
 • MarcusMarcus Gebruiker
  #17 edited juni 2018
  @ Bloempje74 gelukkig niks gebroken maar dat is wel schikken, sterkte en een knuffel.
  @ Nickiie iedereen wil gewoon geld aan je verdienen....de chronisch zieke als melkkoe!!

  Gisteren lazen we een email of bericht...de dame had op de zorg verzekering gekeken en gezien dat de huisarts in de maanden dat ze er niet was geweest bij de huisarts een bedrag had gedeclareerd...ze zich bij andere maanden en jaren kijken en ja hoor daar precies het zelfde... ze belde de verzekeraar en ja dit mocht, per patiënt een bedrag declareren elke maand zonder de patiënt te hebben gezien ... beetje rekenen van de vrouw met het gegeven hoeveel patiënten bij die huisarts ingeschreven stonden leverde het volgende plaatje op..... De huisarts verdiende alleen al 20.000 euro per maand zonder zijn patiënten te zien!... Op dit moment zijn er 11.834 huisartsen... (gemakshalve even ervan uitgaan dat elke huisarts even veel patiënten heeft) dit is alleen al 3 miljard op jaarbasis zonder dat de huisarts iets hoeft te doen!!

  Vandaag even niks geen medische bezoeken, die Neuroloog is een geval apart loopt in een spijkerbroek en een T-shirt met niet al te lovende opschriften over de medische stand of een T-shirt met opschrift "... Neuroloog 100% organisch ...". We hebben hem natuurlijk gegoogled, heeft al specialisatie waarnemingen.

  Hij is dwars van de witte jas, protocollen en maatschapsoverleggen en heeft ernst overgewicht ... is een drop out op de mavo en heeft via de LOI zijn havo en vwo gehaald en daarna aan zijn academische studie begonnen en cum laude afgestudeerd. Hij wordt getypeerd als iemand met een boven gemiddelde neurologische kennis.

  Toen ik dit las kwam er een glimlach op mijn gezicht ... daar heb ik nou zeer veel respect voor en denk dat het daarom zo goed klikte, lijkt veel op mijn eigen opleidingsroute. Jammer dat hij alleen invaller of waarnemer is voor een andere arts.

  Morgen vrienden en mannendag.


  Iedere zieke beterschap, ieder die het nodig heeft sterkte en een huggs en als het goed gaat probeer het zo te houden en geniet ervan. Iedereen fijn weekend..
 • dine1977dine1977 Gebruiker
  #18
  @Marcus das nog eens een cordate neuroloog. Jammer dat je vertrek weer is uitgesteld maar dat liever dan nog een tia ect. Apneu is a real killer. Succes met de onderzoeken!

  @Nckiie het valt soms wel maar niet mee! Ik geef je gewoon ff een digi knuffel.

  @Bloempje74 je bent ook wel een pech vogeltje. Die val zal verrekte zeer hebben gedaan nu herstellen neem daar de tijd voor! En ja ik ben ervan overtuigd dat je lichaam altijd naar wegen zoekt om eust te vinden als het dat nodig heeft.

  Voor iedereen die het nodig heeft beterschap en of een knuffel
 • joop60joop60 Gebruiker
  #19
  @Marcus,
  Ik meen gelezen te hebben dat in China je de huisarts betaalt
  als je hem/haar niet nodig hebt en er dus niet naar toe hoeft.
  Of je geld terug krijgt als je ziek wordt??
  Voor iedereen beterschap en zo weinig mogelijk bezoekjes
  aan de (huis)arts.
 • NckiieNckiie Gebruiker
  #20
  @Marcus dat zal wel dat ze geld aan me willen verdienen, als ze hun werk goed doen verdienen ze misschien ook nog wat:P En wat heerlijk zo'n arts, vraag hem gewoon of hij niet je vaste arts kan worden:)
  @dine1977 Dankjewel, al is het digitaal het doet me goed:)

  En klopt @joop60 dat heb ik ook gehoord, je betaalt als je niet naar de dokter moet en gezond bent, want dan doet de dokter het goed. Ze zien het daar als falen van de dokter als iemand ziek is en naar de dokter moet, althans zo had ik het begrepen. Het was volgens mij ook bedoelt als motivatie voor de artsen om de mensen zo goed mogelijk te behandelen:)
 • DaantjeDaantje Gebruiker
  #21
  Natuurlijk krijgt een huisarts ook geld zonder dat je langskomt. Inschrijfmodule is er altijd al geweest. Een praktijk voeren is niet gratis.
 • joop60joop60 Gebruiker
  #22
  @Daantje,
  Natuurlijk heb je gelijk en heeft de huisarts een vast bedrag
  voor elke patiënt in de praktijk. Desalniettemin geeft het te denken
  dat je iemand betaalt ook als je er niet naar toe gaat.
  Ik ken geen zorgverlener waar dat ook voor geldt, maar een huisarts
  is een uniek persoon. Mijn huisarts weet meer over mij dan ik zelf.
  Ik moet mijn huisarts dan ook volledig kunnen vertrouwen.
 • MarcusMarcus Gebruiker
  #23
  Vanmiddag vervelend bericht gekregen via mijn vader ... bij mijn broer gaan ze een voet amputeren, heeft een resistente bacterie in zijn voet. Vind het heel vervelend voor hem, hoop dat het bij een voet blijft.
 • goudvisjegoudvisje Gebruiker
  #24
  Wat een naar bericht Marcus,sterkte.
  Voor alle zieken beterschap.
 • NckiieNckiie Gebruiker
  #25
  Wat heftig @Marcus! Ik hoop voor hem dat het inderdaad bij een voet blijft. Sterkte
 • puckiepuckie Gebruiker
  #26
  @Marcus wat een naar bericht over je broer, Leuk om te lezen dat het klikte met deze neuroloog en jammer dat het een invaller is. Wat betreft artsen je heb een klik of niet en bij niet is het soms heel moeizaam.
  @iedereen beterschap die het nodig heeft.

  OT: longen gedragen zich goed ( denk mede door een kuur antibiotica van 3 maanden voor de huid )
  Rest van het lichaam is prut.
  Humor: goed :-D
 • dine1977dine1977 Gebruiker
  #27
  @Marcus wat naar jongen! Idd hopen dat alleen bij zijn voet blijft.
  @puckie fijn datlongen zich goed gedragen en je de humoer behoud.

  Van mij mag mijn huisarts geld beuren wanneer ik niet bij hem ben. Al de administratieve rompslomp die hij heeft buiten zijn spreek uur om. Hij zorgt er ook voor als het binnen zijn macht ligt, dat ik toch de behandeling krijg die hij nodig acht als ik het financieel niet kan dragen. Ook is hij met 15 minuten consulten gaan werken ten behoeve van een betere behandeling voor zijn patienten echter krijgt hij maar 10 minuten vergoed.

  Huisartsen hebben het(te) druk, de regels worden steeds strakker, patienten verwachten meer en pikken minder, er is een schaarste aan assistentes, vele huisartsen hebben ook moeten kiezen om met praktijk managers te gaan werken zodat een stuk administratie overgenomen wordt omdat de HA's geen tijd meer hebben om dat te doen en deze zijn ook niet gratis. En zo kan ik nog wel even door gaan.

  Het is geven en nemen
 • NckiieNckiie Gebruiker
  #28
  Gelukkig mijn positiviteit is weer in overvloed aanwezig:D
  Na nachten slecht geslapen te hebben, vandaag met wat hulp weer extra kussens onder mijn matras geschoven. Hopelijk kan ik nu beter slapen:)
  Komende week ga ik voor het eerst sinds begin maart weer naar school. Klasgenoten zijn bezig met afstuderen en ik ga woensdah en donderdag een verdediging van twee scripties bijwonen. De ene student heeft een afstudeeropdracht gedaan waar ik stage loop en de andere student is een goede vriendin geworden en ik ben erg benieuwd! Ik heb er erg veel zin in en zie er een klein beetje tegenop, omdat ik dan weer weet wat ik mis... maar ik zie weer klasgenoten, ben weer even de deur uit en het is interessant, ohja en moet er 10 bijwonen van school dus scheelt ook weer haha.

  Verder gaat het niet echt goed, ook niet super slecht, maar blijf kwakkelen. Veel pijn tussen mijn schouderbladen, vaker weer benauwd, weinig energie (slechte nachten helpen ook niet) en ik weet niet zo goed wat ik met mijn lichaam aan moet. Komt vast wel weer goed en mijn oma zegt altijd: het gaat wel over voor je een jongetje wordt! Dus dan hopen we dat maar:p

  Nu snel slapen, morgen een dagje commissie. Voor mij betekent dat paar uurtjes op kantoor zitten, beetje kletsen, geld innen voor de vereniging en voor mijn gevoel veel te vroeg weer naar huis om uit te rusten. Ik pak het “slim” aan, mijn moeder moet ‘s middags weg dus ik maak gebruik van taxi mama dan kan ik niet nog langer blijven en zwaar over mijn grenzen gaan:)

  Voor alle zieken beterschap en iedereen die het nodig heeft sterkte en een virtuele knuffel!
 • puckiepuckie Gebruiker
  #29
  Gisteravond benauwd, wat slijm opgeven ( nog niet groen)
  Vanmorgen de metingen gedaan. Zijn afwijkend. Dus vandaag al starten met ophogen van de medicatie en hopelijk hiermee sneller onder controle en geen prednison te hoeven te gebruiken.
  Blij dat ik thuismonitoring kan doen als onderzoek van het lumc.

  Iedereen die het nodig heeft beterschap
 • emsepemsemsepems Gebruiker
  #30
  Puckie, ik duim voor je!
  Dinie, wat lief dat je vraagt. Inmiddels gaat het weer goed, niet weer zon rare gewaarwording gehad waardoor ik rare fouten in t verkeer maakte. Ik heb nog overwogen hier mee naar de huisarts te gaan, maar tja, die zal ook niets kunnen (ze hebben me verdacht van ms, en nog steeds speelt dat in mn hoofd...)

  Heb ik weer....
  Zou in juli naar de longarts maar nog geen oproep. Bel ik vanmorgen en t wordt september. natuurlijk ben ik na t flinke ziek zijn hier niet blij mee... nu gaat ze overleggen met de arts en toch n plekje zoeken... wordt vervolgd.
  (Ik heb een academisch ziekenhuis nodig, maar dat heeft wel zo zijn nadelen)
Dit topic is gesloten