Wanneer blijven jullie thuis van werk???

KidoKido Gebruiker
edited december 2006 in School en werk
Hoe laag of hoog ligt jullie drempel daarin?
Ga naar laatste reactie«1

Reacties

 • hesterhester Gebruiker
  is van school thuisblijven ook goed?

  -als ik koorts heb
  -als ik een paar nachten niet geslapen heb
  -als ik een hele slechte PF heb
  -als ik 's ochtends erg benauwd ben en veel moet hoesten
  -als ik echt ziek ben, dus overgeven enzo

  maar tegenwoordig ga ik meestal halve dagen, omdat ik veel te moe ben enzo...

  kus hester
 • KidoKido Gebruiker
  Ik vind t erg lastig voel me slecht als ik werk afbel...
  Maar zoals nu als ben ik kuis vero
  Ik ben om elf uur gesloopt.
 • Tessa22Tessa22 Gebruiker
  Ik blijft te vaak niet thuis, ben regelmatig op school als ik eigenlijk thuis hoor te zijn  :?. Ik heb heel veel moeite met het vinden van die grens. Wanneer wel en wanneer niet naar school  :-\. Nu ben ik al een tijd niet geweest alleen vrijdag even omdat we kerstviering hadden maar toen mocht ik alleen als er een van mijn ouders mee ging dus toen is paps mee gegaan  :Y, was super leuk. Maar ik ben nu al wel een tijdje thuis gebleven omdat het echt niet anders kan ivm hoge koorts,benauwd etc.

  Kus Tessa
 • ninanina Gebruiker
  Hoi Tessa,

  Herkenbaar, ik ga ook vaak naar school terwijl het beter zou zijn als ik niet zou gaan  ~:)
  Ik ga echt niet naar school:
  - Als ik heel slecht geslapen heb/oververmoeid ben
  - Veel moet hoesten
  - Lage PF/Veel benauwd
  - Als ik meerdere dagen verhoging/koorts heb

  Liefs, Nina
 • Tessa22Tessa22 Gebruiker
  Dat zijn ook zo'n beetje de dingen wanneer ik thuis blijf, alleen zelfs dan wil ik toch nog wel eens naar school gaan  ;)

  Kus Tessa
 • KidoKido Gebruiker
  Ik heb dus een lopend beroep ren me rot en begin doodmoe en toch maar weer gaan werken anders voel ik me schuldig  :X
 • Hilde1984Hilde1984 Gebruiker
  Ik ga pas echt niet naar school/werk/stage als ik prednison heb en hele dag benauwd ben. Anders ga ik altijd. ALs het dan niet lukt (4 keer puffen in een uur) kan ik altijd nog naar huis.
 • GwennyGwenny Administrator , Gebruiker, Schrijver, Moderator
  Ik blijf pas thuis als ik de ene voet niet meer voor de andere kan zetten  :Y
 • KidoKido Gebruiker
  Ik heb t dit keer uit gezongen tot me vakantie....
  Was echt doods!
  Nu lekker weinig doen en morgen naar Swiss *vrijdag*
 • wendywendy Gebruiker
  Ik blijf alleen thuis als ik dagenlang 's nachts wakker ben geweest door astma-aanvallen, dan kan ik overdag toch bar weinig doen. Maar gelukkig heb ik dat al een hele tijd niet meer gehad *O*.
 • MarinaMarina Gebruiker
  Ik blijf bijna nooit thuis. Zelfs als ik me beroerd voel dan ga ik naar school/werk. Ik heb altijd meegekregen om het te proberen. 'Kijk maar hoe ver je komt'. Daar ben ik blij mee, anders kom ik helemaal niet meer buiten. Maar het komt dus zelden voor dat ik thuis blijf en vaak dan maar een dagje. Dan slaap ik voornamelijk  :)
 • bioloogjebioloogje Gebruiker
  Ik blijf thuis als ik 's nachts de hele tijd zo'n beetje astma-aanvallen heb gekregen. Ik ben dan zo slapjes en zo kortademig dat ik niks waard zou zijn op mijn werk. Van mijn stage blijf ik iets makkelijker thuis, daar doen ze niet zo lastig. @ Marina, tja ik wil ook vaak wel proberen, maar soms is het risico gewoon te groot. Wat heb je eraan als je onderweg (ik moet 11 km fietsen) of op je werk crasht en vervolgens nog zieker wordt?

  Off topic: Ik heb al geruime tijd last van mijn buik, en ben een paar weken geleden zo'n beetje gecrasht op mijn werk. Omdat ik te koppig doorwerkte, de pijn werd opeens zo heftig, kreeg erge rillingen en moest door mijn ouders worden terug gebracht naar huis. Dus voorlopig ga ik niet meer aan het werk, het is nu te zwaar voor mij. Stage doe ik nog wel af en toe...
 • Tessa22Tessa22 Gebruiker
  Ik merk trouwens wel dat ik in de vakantie's en weekend vaak ziek ben. Ik denk dat doodat ik in de vakantie pas uit kan rusten dat ik dan pas ziek mag zijn. Nu was het de laatste tijd heel anders en was ik voor de vakantie al ziek  ;), ik had dat ook toen in de periode dat ik eigenlijk bijna geen last had van mijn astma, heel vaag. Speelt er dan toch een geestelijke sturing mee  :???. Ik beldoel ziek is ziek maar dat je het uit kan stellen tot de vakantie of in het weekend. Ik hoor het wel vaker, maar toch is het eigenlijk raar dat dat kan?!

  Kus Tessa
 • Inge85Inge85 Gebruiker
  Mhhh dat ken is wel tessa. meestal ga ik ook werken of naar school. En dan baal ik van mezelf als ik zo ziek word dat ik wel thuis MOET blijven. of ik moet echt aan de diaree zijn of overgeven. Dan kan je ook niet anders. En verder Vorige keer toen ik nog mijn opleiding deed. was ik zoo ziek. ik moest van de docent thuis blijven. maar ik was eigenwijs.. ik liep toen stage in belgie. maar ik moest en zou gaan. tot ik begron te rillen en heet aavoelde. toen was mijn koorts tijdens een koude rilling 38.6 ik heb onder 2 dekens gelegen dikke kleding over mijn pyama en mijn elektrische deken aan. en nog lag ik te rillen. teken dat de koorts alleen maar aan het oplopen is. en heel erg hoesten enzo. ik heb de koorts na de rilling niet meer gemeten. inmiddels had ik wel begrepen dat ik me ziek moest melden. ( een reis van 3 uur in de trein zag ik niet echt zitten :P gek he )

  Groetjes Inge
 • ninanina Gebruiker
  Hoi Tessa,

  Heeeeeeeeel herkenbaar. Bij mij is het in vakanties en weekenden het meest raak. Dan neem ik pas ook de tijd om uit te rusten en dan komt het er allemaal uit volges mij. Al word ik wel steeds meer door de week ziek, maar ja het blijft niet eeuwig uit tot het weekend/vakantie :P

  Liefs, Nina
 • GwennyGwenny Administrator , Gebruiker, Schrijver, Moderator
  Heel herkenbaar ja ik wil ook nog wel eens alleen een dag in t weekend ziek zijn of mn dag die ik door de weeks altijd vrij ben .......
 • FidesFides Gebruiker
  Als ik thuis blijf moet ik merkbare koorts hebben en als ik van het ziek zijn niet meer productief kan zijn.
  Ik blijf niet zo snel thuis, omdat ik op mijn werk geen vervang heb en al het werk in principe ook weer op me ligt te wachten als ik terug kom. Eigen toko is leuk, maar heeft dus ook af en toe wel eens nadelen.  :Y
  Als ik het jaar terug kijk, ben ik alleen thuis gebleven voor longontsteking.

  Mvg
  Fides
 • HellenHellen Gebruiker
  Hoi Ik stop met werken als ik het echt niet meer kan en de arts me opneemt in het ziekenhuis.
  Anders ga ik door.

  Groetjes Hellen
 • FidesFides Gebruiker
  Hellen, ga je dan al niet veel te ver? Misschien als je eerder stopt zijn de gevolgen nog wat in de hand te houden........

  mvg
  Fides
 • LisamuisLisamuis Gebruiker
  Zelf ben ik deze week thuis, loop vreselijk te hoesten en heb verhoging, en last van m'n rechterlong... Wellicht als ik dichterbij had gewoond (doe er ruim 1,5 uur over om op m'n werk te komen) en niet 8,5 uur telefoonwerk deed dat ik wel was gegaan, maar nu weet ik gewoon dat het werk niet lukt... Ik moet ook m'n hoofd bij het werk hebben voordat ik opeens allemaal toezeggingen doe en daardoor hypotheken door kunnen gaan die iegenlijk niet kunnen etcetera... Plus dat bij ons op het werk gewoon heel duidelijk merkbaar is dat andere direct alles overnemen... We hebben in het najaar met z'n allen lopen kwakkelen met keelpijn omdat m'n manager niet naar de dokter ging... vorige week was een collega verkouden en die heeft dus binnen een dag enkele andere collega's aangestoken...
 • tatatata Gebruiker
  Voor mij geldt hetzelfde als Hellen. Ben dan ook al een keer door de LA letterlijk vd van de werkvloer "geplukt". :? Blijf eigenlijk anders gewoon doorgaan. Alleen na laatste opname zit ik nu verplicht thuis omdat ik niet mag en kan werken. Dat is echt frusterend
  Karin
 • DaantjeDaantje Gebruiker
  Ik ben nog nooit thuisgebleven van school voor mijn astma. Het probleem is dat ik veel practicumvakken heb die ik heel lastig/niet kan inhalen waardoor de drempel om thuis te blijven toch hoger ligt. Ik blijf eigenlijk pas thuis als ik echt heel duizelig ben als ik sta/loop of als ik koorts of ondertemperatuur heb en me echt heel erg beroerd voel. Ik heb dat vorig jaar een keer gehad maar toen kwam het pas aan het einde van een lange dag school zodat ik toch naar huis kon. Toen ben ik thuis ook wel gelijk gaan tempen.
 • TeaTea Gebruiker
  Ik blijf ook eigenlijk nooit thuis van mijn werk, scheelt wel dat ik maar 2 dagen per week werk, maar ik moet echt hoge koorts hebben wil ik thuis blijven, hoe ziek ik ook ben (tot op zekere hoogte) ik zal toch naar school moeten om de kinderen uit school te halen,tsja een moeder kan eigenlijk dus niet ziek zijn..
  (maar ja soms doe ik het toch wel eens hoor, dan laat ik Ronald wat harder lopen)


  Groetjes Te@
    *O* *O*
 • troeteltroetel Gebruiker
  Ik ga ook niet snel weg van school. Alleeen als het echt niet meer gaat en mijn concentratie 0% is. Dit jaar ben ik 2 keer ziek geweest eerste keer een keelontsteking, te lang mee gewacht volgends de arts  :@. De 2e keer was ik gewoon grieperig. Meestal als ik nog 2 uur school heb blijf ik ook gewoon ach die laatste 2 uurtjes, maar laatst was ik naar huisgestuurd door een leraar ik lag op mij tafel en zach bleek volges haar.
  Mijn grends licht duss best hoog ik wil gewoon niet te veel missen want dat moet ik weer inhalen.

  xx troetel
 • tatatata Gebruiker
  Volgens mij zijn we bijna allemaal net zo koppig en eigenwijs. :Y
  Gewoon doorgaan tot we er bij neervallen. 
  Tegen andere zeg je makkelijk dat ze thuis moeten blijven, maar zelf doen, echt niet. O-)
  Is zeker ook een eigenschap van astmapatiënten .

  Karin
 • Tessa22Tessa22 Gebruiker
  Je heb helemaal gelijk. Het is veel makkerlijker om het tegen een ander te zeggen dan dat je het zelf doet. ik denk ook dat het een eigenschap is van astma patiënten.

  Kus Tessa
 • melaniemelanie Gebruiker
  op 1167305979:

  Ik merk trouwens wel dat ik in de vakantie's en weekend vaak ziek ben. Ik denk dat doodat ik in de vakantie pas uit kan rusten dat ik dan pas ziek mag zijn. Nu was het de laatste tijd heel anders en was ik voor de vakantie al ziek  ;), ik had dat ook toen in de periode dat ik eigenlijk bijna geen last had van mijn astma, heel vaag. Speelt er dan toch een geestelijke sturing mee  :???. Ik beldoel ziek is ziek maar dat je het uit kan stellen tot de vakantie of in het weekend. Ik hoor het wel vaker, maar toch is het eigenlijk raar dat dat kan?!

  Kus Tessa  Ik werk in het onderwijs... en ben standaard in mijn vakanties ziek...
  Veel van mijn collega's.....
  Lijkt net of je het idd kan uitzitten, om daarna er aan toe te mogen geven..

  Mijn laatste kerstvakantieweek lag ik vooral op de bank en in bed...
  (heb ook de eerste week doorgehobbelt voor kerst en oud/nieuw)  Verder blijf ik thuis als ik koorts heb... Verhoging meestal nog niet... werk nu de hele week met een verhoging...
  Weinig of niet geslapen heb

  En vooral als de kinderen totaal nix aan me zouden hebben...

  Moeilijkste vind ik twijfelen..... meestal doe ik het dan toch... maar t maakt zo onzeker... van als ik thuis blijf zul je zien dak een goeie dag heb... en als ik ga zul je zien dat ik na anderhalf uur met bus en trein meteen weer terug kan...


 • JolandaJolanda Gebruiker
  Gerrit-Jan blijft zeker niet thuis voor zijn astma. Hij zit op een buitenschool en wordt juist in die periodes heel goed geholpen door de fysio en verpleegkundigen op school. Het enigste moment dat wij hem thuis houden is als hij koorts heeft boven de 38 en zich echt heel ziek voelt. Verder wil hij altijd naar school.

  Ikzelf blijf bijna nooit thuis. Zelfs als ik koorts heb ga ik naar mijn werk. Ik ben nu in 1 jaar tijd 2 keer overspannen geweest en ben nu wel thuis gebleven om echt heel erg sterk terug te komen. Maar de bedrijfsarts zei vandaag alweer tegen mij dat ze me echt weg moeten sturen voordat ik ook echt weg blijf. Zelfs al verrek ik van de pijn van de fybro en moet ik me echt vooruit trekken dan heb ik nog de neiging om aan het werk te gaan en dan ben ik blij dat ik een man heb die mij dan tegen houdt.

  groetjes jolanda
 • KidoKido Gebruiker
  Ik zit nu thuis Heb een kuur en een stootkuur prednison.
  Ik werk met oudjes en kan t niet maken om al kokhalzend daar roind te lopen!
 • Melanie,

  Je raakt een punt.
  Ik merk aan het einde van de week (vooral vrijdags) een vermoeidheid over me heen komen.
  Op de vrijdagavond ben ik uitgeblust, de zaterdag zit ik gevoelens van afgelopen week, de zondagmiddag
  ben ik uitgerust om de maandag weer te starten.
  Ik denk de werkzaamheden van tegenwoordig waar je ook zit, is druk, stress er wordt veel van je
  verwacht en verlangd.
  Anderzijds zou ik niet anders willen, ik werk als productiemanger in een cateringbedrijf die warme
  maaltijden verstrekt aan ziekenhuizen,instellingen en justitie.
  Dat is stress, op tijd leveren, kwaliteit en kwantiteit.
  Maar je betaald ook wel de tol, ik denk dat tegen vakantietijden een heleboel mensen ontstressen.
  Bij ons komt de vermoeidheid los, vermoeidheid betekend voor ons geen weerstand, lusteloosheid.
  Als wij op vakantie gaan, nemen we eerst een aantal dagen rust  (we jakkeren niet door vanuit ons werk)
  jawel, we acclematiseren van ons werk daarna zijn we helderen en kunnen andere leuke dingen doen.
  Mensen met astma zijn koppig, willen goed presteren en willen vooruit.
  Maar op tijd gas terug nemen, dingen loslaten is voor ons van zeer belang (anders gaan we ons druk
  maken en volgt er een aanval.)

  Ik lijk wel een dominee, PD stop met preken  :N


  Groet,

  PD
   Log in of Registreer om te reageren.