Wat eten we Vandaag! Deel 37

Dit topic is gesloten
trijnkotrijnko Administrator
Dit bericht is verplaatst van: Wat eten we vandaag! Deel 36
Ga naar laatste reactie«137

Reacties

  • DaantjeDaantje Gebruiker
    Broodje hamburger met zoete aardappelfrietjes

    En ik wil stoofpeertjes maken voor crumble maar heb ook bereikbaarheidsdienst dus hoop dat het lukt.
  • MarcusMarcus Gebruiker
    @ Daantje vraagje... maak je die frietjes zelf en zo ja hoe maak jij ze?

    Maak ze ook vaak, laat ik ze in water met zout half uurtje weken, droog deppen en dan met maizena / maismeel en gemalen paprika bestuiven en dan in de oven. Echt heel knapperig krijg ik ze niet volledig.
  • DaantjeDaantje Gebruiker
    Nee, ik heb ze niet zelfgemaakt. Gekocht bij Albert Heijn.
  • MarcusMarcus Gebruiker
    Oke, dank je, zijn ze dan wel knapperig?
  • MarcusMarcus Gebruiker
    Tussen de middag: Avocado salade met Hollandse garnalen.

    Avond: Kippensoep, pompoentaart met fetta en salie zonder bodem, Griekse yoghurt na.
  • MarcusMarcus Gebruiker
    Lunch:
    Gemengde salade met gegrilde kip stukjes

    Avond
    Gegrilde seizoensgroente met kip stukjes
    Zelf gebakken Griekse pita (havermout)
    Griekse yoghurt na
  • MarcusMarcus Gebruiker
    Gegrilde kippenstukjes. Gemengde salade met feta, olijven en half zongedroogde tomaatjes. Zelf gebakken Griekse pita broodjes op basis van havermoutmeel. Zelf gemaakte Griekse Tzatziki.

    Heb niet veel trek eet wel wat maar mijn partner moet ook eten tenslotte.
  • ThirzaThirza Gebruiker
    Ik ben dol op de kruidenmelanges van Jonnie Boer. Vandaag maak ik (voor de derde keer deze winter) zijn sucadelapjes met de Zwolsche melange. Echt een slow cooking gerecht. Ideaal voor de zondagmiddag eigenlijk.
  • WaterlelieWaterlelie Gebruiker
    Gebakken aardappels, tartaar en roerbakgroenten.
  • MarcusMarcus Gebruiker
    Pompoensoep uit de vriezer.
  • MarcusMarcus Gebruiker
    #11 edited 4 februari
    Bij mijn vader eten, zal Chinees worden.

    Al had hij wel van die opmerkingen als ik voor mezelf kook geef ik nog geen 1,- euro uit en als jullie komen eten 25 - 30 euro. Pfffffff gaat hij dit voorreken ook nog.....48 cent spruitjes, twee aardappelen 20 cent, twee visstickjes 30 cent....erg hoor als je de honger winter meegemaakt hebt en negentig bent.
  • DaantjeDaantje Gebruiker
    Ik heb gisteren cottage pie gemaakt met wortel, knolselderij en prei. Was heel goed gelukt en blij met mijn nieuwe ovenschaal van Albert Heijn.

    Vanavond gewoon patatjes.
  • MarcusMarcus Gebruiker
    #13 edited 6 februari
    Spinazie taart met gerookte zalm, een bodem van dun geschilde courgette, een mengsel van huttencase en ei.
    Wat gemengde salade.
    Griekse yoghurt na.
  • Bloempje74Bloempje74 Gebruiker
    Hutspot met verse rookworst en hamplapje.
  • MarcusMarcus Gebruiker
    #15 edited 7 februari
    Net grote bak met colwsla gemaakt ... witte kool, winterpeen, rozijnen en een bak biogarde ... nachtje laten staan, het zuur van de yoghurt kookt als het ware de groente gaar. Is voor 3-4 dagen, goedkoper en lekkerder kan je haast niet eten vind ik.

    Gegrilde groente, kip tandoori, Libanees platbrood zelf gemaakt van havermout meel. Salade en tzatziki. Griekse yoghurt na.
  • MarcusMarcus Gebruiker
    Morgen boerenkool met zoete aardappel in plaats gewone aardappel.
  • MarcusMarcus Gebruiker
    #17 edited 8 februari
    Niet voor herhaling vatbaar we vinden de boerenkool met zoete aardappel niet echt lekker. Komt niet weer op tafel. De zoete aardappel is te overheersend, de smaak van de boerenkool en dergelijk valt daarin helemaal weg.
  • MarcusMarcus Gebruiker
    Miso soep met retich en wakame.
    Salade met lauw warme gegrilde kipstukjes, walnoot en een honing dressing.
    Griekse yoghurt na.
  • DaantjeDaantje Gebruiker
    Zelf pizza belegd, een halve met cherry tomaat, rucola en geitenkaas en de andere helft met salami, champignons, paprika en kaas.
  • MarcusMarcus Gebruiker
    @ Daantje erg lekker hoor.

    lamskoteletjes, knolselderij - aardappel puree en lauw warme Griekse salade.
    Griekse Yoghurt na.
  • DaantjeDaantje Gebruiker
    #21 edited 11 februari
    De pizza's waren heel goed gelukt!

    Risotto met prei, champignons, cherry tomaat en feta
  • MarcusMarcus Gebruiker
    #22 edited 11 februari
    Vind pizza met geitenkaas erg lekker in Frankrijk kan ik die altijd wel bestellen en eten. Maak het ook wel, vind het jammer dat het niet in Nederland op het menu staat. Heb een recept gemaakt met verse pasta en een saus van blauw aderige geitenkaas en Betine blanc. Zal het wel op het recepten topic zetten.

    Vanavond heb ik ook paar courgettes ingemaakt.
  • DaantjeDaantje Gebruiker
    Ik vind de rucola-geitenkaas pizza van New York pizza erg lekker maar zelf maken gaat ook goed, de bodems uit de koeling van Albert Heijn vinden we de lekkerste.
  • MarcusMarcus Gebruiker
    @ Daantje die van New York ken ik niet zal er naar kijken.

    Kalfsentrecote met Madeirasaus en champignons, gekarameliseerde prei. Flensje met geflambeerde kersen en slagroom na.
  • WaterlelieWaterlelie Gebruiker
    Spaghetti :)
  • MarcusMarcus Gebruiker
    Mosterdsoep.
    Courgettebeignets, halloumi, shiitake en een dressing van rodebietensiroop.
    Hangop van Griekse yoghurt met walnoten en honing.

  • DaantjeDaantje Gebruiker
    Waar haal jij halloumi, Marcus? Ik vind het erg lekker maar behalve af en toe bij de Lidl (Volgende week weer), zie ik het nergens.

    Ik at vanavond penne zalm-brocolli met vierkazensaus en het was heel lekker!
  • emsepemsemsepems Gebruiker
    Stimpstamp (stampot andjjvie met spekjes)
  • MarcusMarcus Gebruiker
    #29 edited 15 februari
    Zuurkoolschotel met gehakt en blokjes selderieknol. Als bijgerecht gestoofde peertjes in wijn gestoofd. Vind altijd de smaken zuur en zoet samen erg lekker.
    Na Griekse yoghurt met zelfgemaakte half zoete bosbesjam.

    @ Daantje.

    Boodschappen doe ik bij diverse zaken...heb een A4 dwarsliggend waar ik alle boodschappen op schrijf er zijn zaken die ik maar één keer in de maand of twee maanden bezoek. Zo doe ik boodschappen op de Groenehilledijk in Rotterdam bij een Marokaanse supermarkt of op Slinge. Ken de eigenaren ik ga altijd eerst een gesprek aan met de eigenaren voor ik daar vast ga kopen. Een relatie opbouwen met de eigenaar of verkoper vind ik erg belangrijk.

    Bij jou in de buurt volgens mij is de Noordmolenstraat bij jou in de buurt daar zitten ook diverse Marokaanse / Turkse supermarktjes. Zo ga ik één keer in de week naar de markt, één keer in de twee / drie maanden naar de horeca groothandel. Ook ga ik naar diverse toko's en koop ik ook Indiase verse kaas, Paneer of Panir bijna het zelfde als Halloumi. Alles is vacuüm verpakt en vaak minstens twee maanden houdbaar koop daarom altijd voor langere tijd maar mijn koelkast en twee vrieskasten laten dat ook toe. Heb twee vrieskasten en ook twee koelkasten omdat ik dus ook wel Kosher moet kunnen koken al hou ik me daar niet volledig aan maar mijn vrienden wel. Die tweede kasten staan gewoon in de schuur.

    Met andere woorden heb zo mijn vaste winkeltjes in Rotterdam en omgeving. Melk haal ik bij de boer, vlees bij weiderund waar de runderen heel het jaar buiten grazen. Kaas haal ik bij westhoek schapenkaas en een andere kaas boer. Ik maak alles zelf vacuüm, kaas vacuüm kan je twee jaar bewaren in de koelkast. Eieren koop ik bij de boer die kippen heeft en die 's nachts nog in de kip zaten, verser kan je niet hebben. Vis haal ik op Afrikanerplein (Afrikaner markt) maar ga ook wel af en toe naar de vis afslag. Alle vis, als ik die niet direct gebruik, maak ik zelf vacuüm en gaat dan de vriezer in. Ben wel met de eigenaar van de viskraam waar ik koop naar de afslag en groothandel geweest wil gewoon zien hoe iemand zijn vis inkoopt, hoe die keurt en beslist.

    Zo maak ik ook regelmatig vis, vlees en groente vacuüm met kruiden en bouillon, fond of demi glace in een vacuüm zak omdat ik dat dan sous vide kan laten garen. Water bad op erg lage temperatuur.

    Ook zit er een groente zaak op het zevenbergsedijkje vlakbij maasstad ziekenhuis en die kan je zo van de snelweg makkelijk bereiken, gelijk even daar bij de witte pomp tanken dan. Er zit een goede toko op de wolphaertsbocht het eind voorbij de mcd markt. Gelijk naar Rilah (Katendrechtse Lagedijk 321) die is al om 16u30 - 17u30 uitverkocht traditioneel surinaams afhaal en super super lekker.

    Voor kruiden heb ik een kruiden speciaal zaak waar de kruiden echt van dit oogst jaar zijn. Heb tenslotte meer dan 80 gedroogde kruiden in mijn kruiden kast staan. Niet alle merken Halloumi zijn lekker kwestie van uit proberen...tja en Albert Hein kom ik amper is een zaak die in mijn ogen de culinaire cultuur eerder onrecht aan doet, bij de Lidl kom ik heel af en toe.

    Zo ga ik ook naar de Kruiskade Indiase toko's en naar een Persiopolis in Rotterdam, gebruik gedroogde limoen in mijn eten en vele Perzische kruiden dus zeker twee keer per jaar naar de Perzische supermarkt, één keer per jaar naar de Chinese supermarkt in Amsterdam. Bij diverse supermarkten / zaken mail ik mijn boodschappenlijst en die staan dan klaar hoef ik alleen af te rekenen.

    Hoop je vraag beantwoord te hebben, zit bij mij ook beetje achter dat ik ook wel professioneel heb staan koken en beetje besmet ben met bepaalde aspecten uit het vak.
  • MarcusMarcus Gebruiker
    #30 edited 16 februari
    Vandaag:
    Volkoren bulgur met gebakken groente, kipstukjes en stukjes gebakken halloumi.
    Griekse yoghurt na met bosbessen coulis.

    Morgen vrienden te eten:

    Coquilles met een crème van parmezaan en een Tuille gekruid met ras el hanout.
    Entrecote met een saus op basis van rode wijn en demi glace runder bouillon, kroketjes van boerenkool en knolselderij puree.
    Zelf gemaakte vruchten ijs en aardbeien gedompeld in de chocolade.


«137
Dit topic is gesloten