Wat eten we vandaag! Deel 36

GwennyGwenny Administrator
Was foto's maken bij de Toppers dus kwam helaas niet verder dan een broodje hamburger....
Ga naar laatste reactie«134

Reacties

  • MarcusMarcus Gebruiker
    #1 edited 27 mei
    Kan ook lekker zijn een hamburger! Vandaag gaan de buren ook weer bbq'en nog zo een fijn fenomeen alsof pollen niet genoeg zijn.

    Vandaag Toscaanse tomatensoep, aubergine - kaas taart, zelfgemaakte bitterkoekjes pudding.
  • MarcusMarcus Gebruiker
    #2 edited 28 mei
    Couscous salade, lamskoteletten, humus, tzatziki, falafel balletjes en na geitenkaas pakketje (geitenkaas - bettine blanc, walnoot en honing in alufolie in de oven onder de gril).

    Vandaag ook vlierbloesem gelei maken.
  • MarcusMarcus Gebruiker
    #3 edited 29 mei
    Krijgen vrienden te eten.

    Voorgerecht
    Franse mosterdsoep.

    Trio van drie kleine amuse tussengerechtjes.
    Klein gebakken geitenkaasje met veenbescompote.
    Klein glaasje met garnalen, avocado en wasabi mayonaise.
    Klein Pepperkoek met uien compote en gerookte eend.

    Hoofdgerecht
    Rosbief van Belgisch blauwe dikbil.
    Salsa verde.
    Gemengde salade met feta, olijven.
    Aardappelen met wortel geroosterd in de oven.

    Nagerecht
    Tiramisu.
    Eventueel met kopje espresso.

    Mocht er nog iemand nog iets willen drie jarige oude kaas met vlierbloesem gelei.(erg Lekker)
  • MarcusMarcus Gebruiker
    #4
    Vandaag eenvoudig gehouden:
    Perzische frittata met verse kruiden - Kuku Sabzi
    Gebakken aubergine met tomaten - Borani Bademjan ba Ghojeh Faranghi
  • DaantjeDaantje Gebruiker
    #5
    Gebakken aardappels, een hamburger en sla
  • MarcusMarcus Gebruiker
    #6 edited 1 juni
    Kipfilet gevuld met basilicum, gebakken aardappels, gemengde Griekse salade, Griekse yoghurt na.
  • MarcusMarcus Gebruiker
    #7
    Heb heerlijke tomaten saus gemaakt, tzatziki, humus en aubergine in tomatensaus, kikkererwten gekookt maak vanavond falafel en geroosterde seizoensgroenten.
  • MarcusMarcus Gebruiker
    #8 edited 3 juni
    Een aantal oude legkippen moesten geslacht worden bij de boer, zelfgemaakte kippensoep met matze balletjes, recept van mijn grootmoeder.

    Feta spinazietaart.
    Lamsgehaktspiesjes.
    Salade van raapsteel, waterkers , rode biet en feta.
    Crème karamel na.
  • MarcusMarcus Gebruiker
    #9
    Tussen de middag kippensoep, sla met tonijn.
    Vanavond Romige viscurry, Dahl, Rijst, na bitterkoekjespudding zelfgemaakt
  • DaantjeDaantje Gebruiker
    #10
    Risotto met champignons, cherry tomaat, prei en feta.

    Met risottorijst uit Italië, witte wijn en mooi gereserveerd met behulp van kookringen.
  • MarcusMarcus Gebruiker
    #11
    Mmmm lekker Daantje dat zal er erg goed uit gezien hebben.

    Pannenkoeken van boekweitmeel we waren laat thuis.
  • MarcusMarcus Gebruiker
    #12 edited 6 juni
    Toscaanse tomatensoep.
    Spaghetti met pittige pangasiusfilet en spinazie of pasta met kipstukjes in roomsaus
    Zelf gemaakte ijs na.

    Heb mijn partner een zelf vriezende ijsmachine cadeau gedaan voor al haar werk en al het geduld tijdens de periode dat ik in bed lag. Ze moet nu wel aan de slag!!
  • Bloempje74Bloempje74 Gebruiker
    #13 edited 6 juni
    @marcus lekker hoor ijsje als toetje

    Stamppot andijvie met spekjes en een gehaktbal... Lekker Hollands vandaag.
    Toetje ben ik nog niet uit
  • DaantjeDaantje Gebruiker
    #14
    Hmm ja het is best weer voor andijvie stamppot. Eet smakelijk!

    Ik maak pasta pesto met bosui en puntpaprika en salade met alle restjes.
  • SolsticeSolstice Gebruiker.
    #15
    Leuk cadeau zo'n ijsmachine Marcus!

    Het is inderdaad echt stamppot weer, maar wij eten nasi goreng vandaag :)
  • MarcusMarcus Gebruiker
    #16 edited 7 juni
    Tja die ijsmachine het is een verhaal apart had al eerder op diverse failissementsveiling geboden, één keer had ik de bieding gewonnen ... kreeg ik bericht dat de veiling ingetrokken was omdat er een doorstart gemaakt werd en de inboedel onderhands verkocht was door de curator. O, wat was dat balen toen. Nu eindelijk gelukt, kwestie van lange adem en volhouden. Ben soms best verbaasd van erg dure zaken die mensen kopen en na nog geen 2 - 4 maanden weer verkopen omdat het toch niet dat is wat ze er van verwachten of om een andere redenen weer verkopen.

    Mijn partner heeft gelijk de machine in gebruik genomen. Ze is er erg blij mee en dat is het belangrijkste.

    Vanavond pasta met rundergehakt aubergine tomaten saus, gemengde salade, ijs na.
  • DaantjeDaantje Gebruiker
    #17
    Broodje visburger met groentefriet. Dat laatste ga ik denk ik eens proberen in de airfryer
  • Bloempje74Bloempje74 Gebruiker
    #18 edited 7 juni
    @marcus super dat je je partner blij gemaakt hebt met een ijsmachine, fijn dat je een "lange" adem had
    @daantje ook lekker eet smakelijk

    Romige tagliatelle met zalm en verse spinazie .
    Zandtaartje met gele room en verse vruchten na.
  • MarcusMarcus Gebruiker
    #19 edited 8 juni
    Kippensoep.
    Kasha met geitenkaas, eekhoorntjesbrood en walnoot.
    Griekse herderssalade.
    Griekse yoghurt met bosvruchten.

    Morgen bij mijn vader eten, chinees dat vindt hij erg lekker en hoeft hij 4 dagen niet te koken.
  • DaantjeDaantje Gebruiker
    #20
    Kip kerrie met ananas en paprika met bloemkoolrijst.
  • Bloempje74Bloempje74 Gebruiker
    #21 edited 8 juni
    Broodje ei,had geen zin in uitgebreid koken vandaag :)
  • emsepemsemsepems Gebruiker
    #22
    pasta, ben ik dol op!
  • MarcusMarcus Gebruiker
    #23
    Die Kasha met geitenkaas, eekhoorntjesbrood en walnoot had ik nog niet eerder gemaakt. Het was erg lekker had het nog niet eerder gemaakt is voor herhaling zeker vatbaar en is toegevoegd aan onze eet lijst. Het recept vindt je hier.
  • Bloempje74Bloempje74 Gebruiker
    #24 edited 9 juni
    Biefstuk gebakken krieltjes verse asperges met een roomsausje
  • DaantjeDaantje Gebruiker
    #25
    Macaroni ham-kaas, geen inspiratie en geen zin in ingewikkelde dingen.
  • MarcusMarcus Gebruiker
    #26 edited 11 juni
    Krijg negen vrienden te eten vandaag dus weer wat uitgebreider maar ook een niet al te inspannend menuutje.

    Voorgerecht
    Franse mosterdsoep.
    Bruschetta met tomaten salsa

    Hoofdgerecht
    Rosbief van Belgisch blauwe dikbil.
    Groene salsa verde en een grove tomaten salsa
    Herders salade met feta, olijven.
    Seizoensgroente geroosterd in de oven.

    Paar eten er geen vlees die krijgen een asperge zalm quiche en eentje eet ook geen vis die krijg een omelet met champignons en kaas en verder eten ze van de rest van het menu mee. Plaag onze vegetariër soms met een opmerking dat voor elk geitje er een bokje geslacht moet worden ze eet namelijk wel geitenkaas en de geboorte populatie is bijna altijd 1 geitje op 1 bokje.

    Nagerecht
    Mango ijs door mijn partner gemaakt
    Eventueel met kopje espresso.

  • DaantjeDaantje Gebruiker
    #27
    Een hamburger en een maiskolf van de barbecue met couscoussalade met zwarte olijven, pistachenootjes, feta en watermeloen.
  • Bloempje74Bloempje74 Gebruiker
    #28
    Kippenpoten van de barbecue en salade met gerookte kip en kippensoep..... Kipdag vandaag ;)
  • MarcusMarcus Gebruiker
    #29
    Restje van de Franse mosterdsoep.
    Gegrilde seizoens groente.
    Kruidige tabouleh met verse abrikoos.
    Spinazie salade met gemarineerde aardbeien.
    Na zelfgemaakt suikervrij ijs door mijn partner.
  • Bloempje74Bloempje74 Gebruiker
    #30 edited 13 juni
    Boontjes, gebakken aardappelen met spek en ui en een gehakt cordonbleu.
Log in of Registreer om te reageren.