Van Longfonds vrijwilliger naar blogger Longforum

11-09-2024 om 09:35 uur

Onlangs las ik op het Longforum de oproep “Word jij ook ambassadeur?”. Ik werd direct enthousiast en heb mij daarom aangemeld.

Heb jij ook interesse om ambassadeur te worden? Stuur dan een PB naar Sanne community manager van het Longforum.

 

Mijn naam is Gert Otter en ik woon samen met mijn vrouw in een appartement in Zoetermeer, we hebben drie kinderen en zeven kleinkinderen.  Sinds kort ben ik gepensioneerd en heb gewerkt bij Post en KPN binnen het IT werkveld.

 

In 2013 kreeg ik ademhalingsklachten tijdens de voorbereiding voor een hardloop event. Via de huisarts kwam ik bij de longarts en kreeg ik na onderzoek de diagnose COPD/longemfyseem. In de jaren hierna werden er diverse onderzoeken gedaan omdat er ondefinieerbare gerelateerde klachten bleven.

In 2019 heb ik een intensief revalidatietraject gevolgd. Dat gaf enkele goede handvatten zoals energiemanagement.

In 2022 onderzocht mijn longarts mij toevallig op Alpha-1 Antitrypsine deficiëntie. De uitslag was positief waardoor er veel duidelijk werd. De impact was niet alleen voor mij groot maar ook de mogelijk gevolgen voor mijn (klein)kinderen omdat Alpha-1 een zeldzame erfelijke genetische aandoening is. Over het bovenstaande proces zal ik de komende tijd blogs gaan schrijven om mijn ervaringen te delen en hoop daarbij op jullie respons.

 

Sinds 2013 ben ik lid van het Longfonds en sinds 2022 heb ik mij aangemeld als vrijwilliger bij het Longfonds. De rol van Longfonds ervaringsdeskundige past bij mij. Meer informatie over deze rol is te vinden op Meedoen aan onderzoek.

Mijn kennis en ervaring met de longziekte gebruik ik o.a. ten behoeve van wetenschappelijk onderzoek, subsidieaanvragen, participatie bij projecten van studenten en zorginstellingen en onderzoek eHealth voor longpatiënten.

 

Daarnaast ben ik lid van de Longfonds meedenkersgroep Zelf Regie Nemen. Deze groep focust zich op thema’s als zorg, ziekte, en participatie, maar ook vrijwillige inzet en lotgenotencontact. Door de veranderingen in de zorg is het belangrijk dat longpatiënten grip krijgen en houden op hun leven met een longziekte. Meer informatie over deze rol is te vinden op De meedenkgroep Zelf Regie Nemen is op zoek naar nieuwe leden.

Moderator
11-09-2024 om 09:40 uur

Wat fijn Gert dat jij je zo inzet en ik kijk uit om je “Bloggen” te lezen, goed bezig!  Een luchtige groet, Jessica 

Login of registreer om te reageren
Moderator
11-09-2024 om 09:57 uur

Leuk om te lezen hoe betrokken je bent bij Longfonds Gert. We kijken nu al uit naar je volgende verhaal. Welkom als ambassadeur! 

Login of registreer om te reageren
11-09-2024 om 10:01 uur
Reactie op JessicaB

Wat fijn Gert dat jij je zo inzet en ik kijk uit om je “Bloggen” te lezen, goed bezig! 

Dank je wel Jessica, ik doe het graag, het geeft energie en ik leer er weer van. Super fijn dat er zoveel positieve vrijwilligers, zoals ook de moderatoren, zich inzetten voor Longfonds. 

Login of registreer om te reageren
Moderator
12-09-2024 om 09:51 uur

Wat een mooi initiatief van jou, Gert. Ik heb deze post van jou al aandachtig gelezen, dus ik ben zeer benieuwd naar jouw blogs die komen gaan.

Login of registreer om te reageren
12-09-2024 om 11:44 uur

Leuk je zo beetje beter te leren kennen

 

Succes met je blogs tzt, mooi dat je je zo inzet voor het longfonds en longforum! 

Login of registreer om te reageren
12-09-2024 om 20:59 uur

Leuk Gert dat ook jij een Blogg gaat bijhouden! Ga ze zeker ook lezen

Login of registreer om te reageren