Aspiratie longontsteking
16-04-2022 om 21:36 uurGoedendag, een vraag hoe is de behandeling bij een aspiratie longontsteking? Zijn er mensen die hiervoor behandeld worden? Onze dochter van 20 jaar heeft nu 1,5 jaar longontstekingen en iedere keer ziekenhuis opnames in het Erasmus Mc ze kan niet naar huis doordat de long ontstekingen zich zo vlug opvolgen ze heeft dan zuurstof en antibiotica nodig ze ligt nu al 7 weken in het ziekenhuis en ik maak me ernstige zorgen. Hoop echt dat iemand ons verder zou kunnen helpen. Bedankt alvast
Wat een nare situatie voor jullie. En in het bijzonder voor jullie dochter.
Je zorgen zijn begrijpelijk.
Goed dat je dit forum gebruikt om je vraag te stellen. Ik vermoed alleen dat er op dit forum weinig mensen zijn met dergelijke ervaringen.
Je kunt je vraag nog eens stellen aan de deskundigen op het forum. Het kan zijn dat zij nog ideeën hebben.
Zelf ben ik er gelukkig niet mee bekend. Helpen kan ik je helaas niet. Maar mogelijk heb je nog iets aan wat meer informatie?
https://longzusjes.nl/behind-the-post/aspiratiepneumonie/
Succes en sterkte, en beterschap voor je dochter.
Dank u wel voor uw reactie ga ik doen!
Wat heftig zeg!
Ik neem aan dat ze in t emc wel onderzoek doen waarom ze zo vaak die longontstekingen heeft? Welke bacterie een rol speelt, hoe het komt dat ze aspireert, of er een onderliggende long/ of immuunziekte of zwakheid van immuunsysteem aan de orde is? Ze laten het toch niet gewoon gebeuren zonder dat ze er goed naar kijken? T emc heeft goede infektiologen en longartsen en zijn gespecialiseerd op zeldzame ziekten. Dus t lijkt me dat ze op de goede plek ligt
Maar snap dat je je als moeder zorgen maakt! 7 weken is niet niks en dan steeds zo ziek, dat is heftig!
Dus goed dat je hier je vragen stelt maar t is voor ons als deelnemers maar ook voor de dokters wel lastig omdat een algemeen antwoord of niet bestaat of niet van toepassing is…
Veel sterkte nogmaals en hopelijk wordt er een goede behandeling gevonden en knapt je dochter op!
Dank u wel voor u snelle reactie.
Ze heeft ook last van cyclisch braken, bijna wekelijks 3 dagen waarvan 2 dagen continu overgeven. Ook werkt haar maagontlediging vertraagd en heeft ze last van een middenrifbreuk en reflux.
Ze hebben een paar keer met een bronchoscopie een bacterie gevonden in haar longen door voedsel. Verder wordt er de laatste tijd geen bacterie in het sputum gevonden. Afgelopen woensdag zou ze naar huis maar ineens weer benauwder en meer zuurstof nodig dus weer meropnem antibiotica gestart doordat ze nu al 1,5 haar bijna continu longontstekingen heeft en een picclijn moeten plaatsen gaan ze nu een Port a cath plaatsen datum horen we nog. Ze heeft ook neurofibromatose dus hierdoor ook lastiger te prikken.
Is er misschien een een ander centrum gespecialiseerd in longen? Ze heeft bijna 4 weken geleden heel slecht gelegen en moest aan de optiflow het was heel eng. Gelukkig gaat dat weer beter en heeft ze nu 3,5 liter zuurstof overdag nodig. Zou u nog misschien een ander idee hebben? Alvast dank voor het meedenken
Goedendag, een vraag hoe is de behandeling bij een aspiratie longontsteking? Zijn er mensen die hiervoor behandeld worden? Onze dochter van 20 jaar heeft nu 1,5 jaar longontstekingen en iedere keer ziekenhuis opnames in het Erasmus Mc ze kan niet naar huis doordat de long ontstekingen zich zo vlug opvolgen ze heeft dan zuurstof en antibiotica nodig ze ligt nu al 7 weken in het ziekenhuis en ik maak me ernstige zorgen. Hoop echt dat iemand ons verder zou kunnen helpen. Bedankt alvast
Ach, wat sneu dat je dochter weer zieker werd en nog langer moest blijven.
Het Erasmus MC is een universitair ziekenhuis. Dat is wel de hoogste vorm van zorg.
Je kunt vragen of ze in aanmerking komt voor klinische longrevalidatie. Daarvan zijn er, voor zover ik weet, vijf in Nederland. Overal worden alle longziekten behandeld (er zijn meer dan 100 longziektes). Maar ieder centrum heeft zijn eigen aandachtsgebieden. Het Erasmus weet wel welk centrum geschikt kan zijn.
Je topic is trouwens weg bij 'Vraag het de deskundige'. Ik weer niet of dat de bedoeling is? Je hebt best een aantal terechte vragen, waar wij als ervaringsdeskundigen weinig bij kunnen helpen. Dus, als je daar behoefte aan hebt, je vragen bundelen en nog een keer stellen bij 'Vraag het de deskundigen'. En dan misschien een andere titel gebruiken.
Want het lijkt of er iets mis is gegaan. Of dat het forum van slag is de laatste week.
Want de zoekfunctie doet het niet meer. En de reactie van Frederiek was in eerste instantie een apart topic. Het komt hier een beetje vreemd over, vind ik. Ik neem tenminste aan dat je dat er niet zelf geplaatst hebt.
Hopelijk knapt je dochter inmiddels op en kan ze alsnog snel naar huis.
Super dank voor je bericht. Klopt het bericht van Frederiek is denk ik verkeerd hier. Ik zat al te zoeken naar mijn bericht bij de deskundigen maar zie inderdaad dat het daar weg is. Ik ben vrij nieuw hier dus weer ook nog niet zo goed hoe het allemaal werkt. Dankjewel voor de tips en het meedenken
Wat een nare situatie. Een aspiratiepneumonie is een longontsteking door zich te verslikken. Normaal gesproken worden de longen beschermd door de hoestreflex. Iedereen die zich wel eens verslikt heeft weet hoe krachtig die kan zijn. Toch zijn er mensen die zich vaker verslikken dan anderen. Voorbeelden zijn mensen met een verminderd bewustzijn, bv door een hersenziekte of epilepsie, maar ook mensen met verminderde spierkracht kunnen zich makkelijker verslikken.
Bij een aspiratiepneumonie is de behandeling, antibiotica, net iest anders dan bij een gewone longontsteking. Dit komt omdat andere bacteriën een rol kunnen spelen.
Als de oorzaak niet weggenomen kan worden, dan kan de kans op herhaalde aspiratie verminderd worden door bv iemand niet via de mond te laten eten of drinken, maar het via een sonde aan te bieden.
Ik zou u willen adviseren om met de artsen in Rotterdam in gesprek te gaan.
De vraag is gesteld aan een deskundige. De longarts heeft ook al direct gereageerd.
Met vriendelijke groet,
Advieslijn
Paginering