Allergische astma en teveel histamine aanmaak

11-02-2020 om 17:53 uur

Wie maakt er ook teveel histamine aan ? Wat gebruiken jullie om je vlees in te bakken ? Ik momenteel olijfolie maar ik zou ook wel eens lekkere jus vd boter willen eten . Ik verdraag ook geen koemelk , gluten ,soja , noten en sulfiet 😫

12-02-2020 om 20:53 uur
Reactie op Sjorsie

Ik bak alles in biologische kokosolie, jus maak ik niet, want t smaakt sowieso allemaal veel beter als t gebakken is in kokosolie, verder met histamine vrij eten, ik heb alles geskipt waar histamine in zit, je kan dan net zo goed op water en brood overgaan haha. Maar langzaam aan wat dingen weer gaan eten en dan weet je precies waar je op reageert, hier dus op Soja chocolade, alcohol, aardbeien, koekjes en vanille en kaneel.




@sjorsie, ja idd kokosolie is ook nog een idee! Als je er tegen kan.. Gebruikt t wel in gebak ipv boter dan.


Nu zeg je wat! Chocolade, cacao dan denk k, reageer ik ook behoorlijk op. En azijn bv augurkjes ed.


Als je weet waar je op reageert dan kun je t gewoon weglaten. Daar voel je je dan toch t prettigst bij he!

Soms heb ik ook wel reacties dat k niet weet hoe t komt..



Login of registreer om te reageren
13-02-2020 om 07:45 uur
Reactie op Milly
Reactie op Mel
Reactie op Milly
Ja hier nog iemand met 'histamineproblemen'!

@Mel, gebruik ook olijfolie. Heel soms in roomboter omdat mij verteld is dat daar alleen melkvee in zit. Het blijft idd beetje zoeken naar lekker en toch niet belastend. Bij mij is t niet alleen eten wat reactie oproept, ook inspanning en warmte. Het kijkt ook wel n soort stapeling, hoe meer uitlokkers hoe voorzichtiger ik moet zijn.

Nu is t ook weer goed prijs. Vombi van hooikoortsseizoe, virusjes, weerstand op enz. Heb weer erg veel all reacties!

@emsepems, ja E-nummer staan bekent als histamine vrijmakers!




Las vd week ook weer iets over vlees sudderen dat was ook niet goed ?


Ik doe wel eens runderlappen of kip sudderen met zout peper en laurierblad .. weet jij daar meer van ?




@mel, denk dat ermee bedoelt wordt dat kruiden niet kunnen. Alle groene kruiden, dus ook laurierblad, zijn not done bij histamineintolerantie.


Die vlekken herken ik, wordt altijd vuurrood bij reactie met witte vlekjes/bultjes. Wordt soms knettergek van de jeuk, heb ik ook zonder roodheid trouwens. Maar krijg t ook erg benauwd vaak. Heb altijd noodmedicatie op zak, tavegyl en prednison.


Heb jaren geleden een eliminatiedieet gedaan bij diëtiste. Was duidelijk waar histamine inzit kan k niet tegen. Vleeswaren idd, maar ook ander bewerkt vlees zoals bv slavink of gekruid vlees. Ook aroma's, alcohol, veel groenten en fruit bevatten histamine.

Heb jij ook voedselallergie?




Ik heb dexamethason als noodmedicatie voor de angio- oedeem en ik gebruik elke dag 1 tablet Fexofenadine 120 mg voor de pollen en histamine etc laag is te houden maar tis hier weer raak maar nu snap ik waarom ik sudder dus mijn vlees met laulier dagelijks , dus ook de laurier schrap ik ..


Misschien toch eens naar een diëtiste want de lijsten op internet kan ik ook niet volgen die kloppen dus niet


Ik heb u een pb gestuurd als u dat goed vind ?

Login of registreer om te reageren
13-02-2020 om 10:55 uur

Ook zo iets kroms .. in antihistaminica tabletten zitten e nummers , sinds ik deze neem heb ik weer meer last van de urticaria bedenk ik mij 😫

Login of registreer om te reageren
14-02-2020 om 01:50 uur

Kan peper wel? Alle kruiden en specerijen moet je juist ook mee uitkijken, nou kan ik daar sowieso al niet tegen dus eet mijn vlees heel saai met een beetje zeezout, maar dat vind ik vaak lekkerder dan alle toegevoegde kruiden en ben gewoon allergisch voor peper. Mij werd namelijk verteld dat kruiden en specerijen enorme hoeveelheden histaminevrijmakers bevatten en die neem ik eigenlijk gewoon niet. Een van de redenen dat naturel chips wel mag en de rest zo goed als niet, nou is dat dan wel weer slecht foor je, maar om even een simpel voorbeeld te noemen.


Ik ben expres gaan vragen naar waar het meeste in zat om dat te kunnen minderen, maar bleek ik al niet tot nauwelijks te nemen. En zag dat je vraag staat bij de deskundigen, ben benieuwd naar het antwoord!

Login of registreer om te reageren
14-02-2020 om 17:05 uur
Reactie op Juno92

Kan peper wel? Alle kruiden en specerijen moet je juist ook mee uitkijken, nou kan ik daar sowieso al niet tegen dus eet mijn vlees heel saai met een beetje zeezout, maar dat vind ik vaak lekkerder dan alle toegevoegde kruiden en ben gewoon allergisch voor peper. Mij werd namelijk verteld dat kruiden en specerijen enorme hoeveelheden histaminevrijmakers bevatten en die neem ik eigenlijk gewoon niet. Een van de redenen dat naturel chips wel mag en de rest zo goed als niet, nou is dat dan wel weer slecht foor je, maar om even een simpel voorbeeld te noemen.


Ik ben expres gaan vragen naar waar het meeste in zat om dat te kunnen minderen, maar bleek ik al niet tot nauwelijks te nemen. En zag dat je vraag staat bij de deskundigen, ben benieuwd naar het antwoord!




Geen peper ? Top zeg hahaha dat wordt lekker basic eten ? Ik heb de app all i can eat gedownload ik zie door de bomen het bos niet meer pffff heb doperwten op nou die kleurt dus oranje mmmm

Bij zwarte peper ook oranje 😫 en bij koriander kleurt hij groen schiet mij maar lek ..we kunnen beter kijken naar wat nog wel mag hahaha ben je gauw klaar 😉

Login of registreer om te reageren
15-02-2020 om 12:57 uur

Ik heb een hele PDF gekregen waarin alles staat, kan kijken of ik hem online kan vinden, daar staat in wat wel en niet kan etc

Login of registreer om te reageren
15-02-2020 om 13:03 uur

https://www.rivas.nl/voeding-leefstijl/dietist/folders/allergie-en-over…


Deze komt wel redelijk overeen, kan de pdf niet vinden maar kan hem je wel toezenden als je geïnteresseerd bent.

Mij werd verteld dat kruiden en specerijen ook enorme invloed hebben. Nou ben ik sws allergisch voor peper en ik mis het echt niet! Kan zo ook de tekst kopiëren dan kan iedereen het lezen maar ik plaats het dan even in delen

Login of registreer om te reageren
15-02-2020 om 13:10 uur
Reactie op Juno92

https://www.rivas.nl/voeding-leefstijl/dietist/folders/allergie-en-over…


Deze komt wel redelijk overeen, kan de pdf niet vinden maar kan hem je wel toezenden als je geïnteresseerd bent.

Mij werd verteld dat kruiden en specerijen ook enorme invloed hebben. Nou ben ik sws allergisch voor peper en ik mis het echt niet! Kan zo ook de tekst kopiëren dan kan iedereen het lezen maar ik plaats het dan even in delen




Reactie op Juno92
https://www.rivas.nl/voeding-leefstijl/dietist/folders/allergie-en-over…


Deze komt wel redelijk overeen, kan de pdf niet vinden maar kan hem je wel toezenden als je geïnteresseerd bent.

Mij werd verteld dat kruiden en specerijen ook enorme invloed hebben. Nou ben ik sws allergisch voor peper en ik mis het echt niet! Kan zo ook de tekst kopiëren dan kan iedereen het lezen maar ik plaats het dan even in delen




Super dank je wel 👍 heb een pb gestuurd 🍀

Login of registreer om te reageren
15-02-2020 om 13:16 uur

En daarbij kan je ook vragen aan iemand die er gespecialiseerd is wat de meeste histamine bevat, watermeloen bevat bijvoorbeeld heel weinig en pinda’s weer heel veel dus dat is ook weer anders. Maar hier staat dus een mooi en duidelijk rijtje

Login of registreer om te reageren