Wat eten we vandaag...
14-08-2005 om 14:03 uur GeslotenElke dag weer hetzelfde drama... Wat moeten we vandaag weer eten, en dan ook nog iets dat met het nodige enthousiasme naar binnen geschoven gaat worden. Ik ben altijd op zoek naar inspiratie en leuke recepten (snel klaar, voedzaam en zo simpel mogelijk natuurlijk), vandaar dit topic :).
Ik was van plan om voor vanavond lasagnette te maken, maar ik weet eigenlijk niet of dat plan nog werkelijkheid wordt... (ben de zin een beetje kwijt :@ ).
Hey Esther, lasagnette (Knorr pak?) was hier tot een aantal jaar terug ook een van de favorieten, maar dat hield op toen Knorr besloot er erg veel van 1 kruid in te gooien, het overheerst teveel. Jammer eigenlijk. Cannelloni was zo'n zelfde wereldgerecht wat bij ons populair was, maar dat is al jaren nergens meer te vinden :-\.
Momenteel maak ik graag rijst-kip-paprika: voor 2 à 3 personen rijst koken, kipfilet in stukjes snijden en aanbraden, 1 ui, een bakje champignons en 3 paprika's (rode/ gele/ groene) in stukjes gesneden erbij en even meebakken dan nog tomatenpuree (en beetje water om te verdunnen) erbij om er een lekkere saus van te maken (voor mij werkt 1 klein blikje (70 g) per persoon goed). Als de rijst klaar is alles bij elkaar doen en lekker smullen :D.
Leuk topic dit! Lijkt me ook leuk als hier reacties (met nieuwe tips?) bij komen te staan als mensen iets hebben uitgeprobeerd en hoe het is bevallen.
Knorr-pak idd :). De Beef-Shanghai vinden we hier ook erg lekker (maar dan met rijst ipv die rare noedels). Jouw recept klinkt simpel genoeg, maar ik lust absoluut geen paprika (niet alleen de kinderen zijn lastig hier :@ ).
Inmiddels is mijn zin in koken tot het absolute nulpunt gedaald, en denk ik dat ik maar iemand vraag of er nasi gehaald kan worden :@.
Grappig, ik zat er ook al over te denken om daar een topic over te openen!
Gisteren heb ik Lasagne gemaakt, met bechamelsaus (LEKKER!!!) en vandaag hadden we spitskool met gehakt en nasikruiden, ketchup en ketjap. en gekoote aardappelen daarbij. Erg lekker! En als toetje ene lekker bakje vruchtentraum(a) ;D
Leuk topic dit!
Ik ben gek op pasta en de saus maak ik ook het liefst zelf met losse ingrediënten.
Hier een super-recept. Vrijdag nog gemaakt
Voor 4 personen:
1 grote ui
2 Cougettes (of 1 héle grote) - in de supermarkt hebben ze vrij kleine
1 bakje creme fraise
1 blikje tonijn (185 of 200 gr)
scheutje witte wijn
peper en zout naar smaak
Sij de ui zeer fijn en fruit deze. Dan de Courgette in blokjes van ca 1 bij 1 cm snijden, deze na het ui fruiten toevoegen. Laat dit even zachtjes doorkoken totdat de courgette een beetje gaar lijkt (niet tè gaar, dan krijg je een smurrie). Hierna de creme fraise toevoegen (groot bakje - bij de AH verkopen ze ook kleine "halve" bakjes, dat is te weinig voor 4 pers) en even omroeren + scheutje witte wijn toevoegen naar smaak. De tonijn toevoegen (nadat het uitgelekt is). De stukjes niet fijn maken, maar laat het uit elkaar vallen. Beetje omroeren en als laatste peper en zout erbij naar smaak.
Tussendoor natuurlijk ook de Penne (of andere pastasoort) koken.
In principe kun je in 20 minuten klaar zijn.
Eet smakelijk! Dit is zeker de moeite waard om uit te proberen. Vergeet de witte wijn niet, dat maakt de saus juist véél lekkerder.
Ik ga me vanavond toch maar aan de lasagnette wagen :).
Wij eten vanavond Roti (uit een pakje :P )
'T was weer lekker :), alleen een beetje jammer dat je je aan dit soort dingen zo snel overeet :@.
;D ;D ;D dat is toch juist het grootste compliment dat je jezelf kunt geven, door het jezelf ook lekker te laten smaken?
Da's wel waar, want zo vaak eet ik niet wat ik gekookt heb :@. Maar het blijft lastig als je de halve avond een naar en vol gevoel houdt -O-.
Vanavond gewone Hollandse pot: Worteltjes/doperwten, aardappelen en een gehaktschnitzel :).
;D hahaha dat lusten ze hier ook wel. Het meeste eten vinden onze meiden maar smerig.
Aardappeltjes, groente en vlees is saai.
Rijst en groenten gezonde dingen dus smerig. Maar pasta's pizza's enz dat lusten ze wel elke dag.
Paginering