Voedingsproducten bevatten te veel zout
10-10-2009 om 17:46 uurVoedingsproducten bevatten nog steeds te veel zout. Dit blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. De levensmiddelenindustrie beloofde in 2007 minder zout in levensmiddelen te stoppen, maar weigert hier gevolg aan te geven, beweert de Consumentenbond.
De overheid adviseert om dagelijks niet meer dan zes gram zout te consumeren. Door de hoeveelheid zout die in levensmiddelen zit is het echter onmogelijk om hieraan te voldoen, stelt de bond. Te veel zout leidt tot hogere bloeddruk, wat kan zorgen voor een beroerte of hartaanval.
In 2007 werd tijdens het symposium 'Opzouten' door de levensmiddelenbranche aangekondigd dat er minder zout in voeding zou komen. Het onderzoek dat zaterdag naar buiten kwam bewijst dat er niets is gebeurd.
Het zou mogelijk zijn om twaalf procent minder zout in etenswaren te stoppen zonder dat de consument het proeft. De Consumentenbond roept fabrikanten en supermarkten op hun verantwoordelijkheid te nemen. Ook moet de overheid ingrijpen om het zoutgehalte in producten te reduceren, vindt de Consumentenbond.
bron