Stoffen met ’rooksmaak’ schadelijk voor gezondheid

07-04-2009 om 08:04 uur

De Europese voedselveiligheidsautoriteit EFSA heeft bezwaar tegen het gebruik van twee soorten smaakstoffen. Het gaat om stoffen die gebruikt worden om een ’rooksmaak’ aan voedsel geven. Dit meldde de EFSA maandag.

De twee smaakstoffen kunnen schadelijke gevolgen hebben voor de gezondheid. Vroeger werd voedsel vooral gerookt om het langer houdbaar te maken. Tegenwoordig wordt een kunstmatige rooksmaak vooral toegevoegd om de smaak van voedsel te veranderen, bijvoorbeeld bij vlees, vis, soepen en sauzen.

Het onderzoek van de EFSA is uitgevoerd in opdracht van de Europese Commissie. Resultaten van onderzoek naar meer smaakstoffen worden tegen het einde van 2009 verwacht.

bron

Login of registreer om te reageren
08-04-2009 om 17:28 uur

Ik vind die namaakrooksmaak nog viezer dan de echte, en hij prikkelt mijn luchtwegen ook behoorlijk. :N Voor mij dus geen producten met namaakrooksmaak. Bah!

Login of registreer om te reageren