Ouders Milly eisen zwaarste verdenking
08-05-2010 om 10:02 uurROTTERDAM - De ouders van de vermoorde Milly Boele eisen van het Openbaar Ministerie (OM) dat de verdenking tegen de vermeende moordenaar van hun dochter, politieman Sander V., moord wordt in plaats van doodslag.
Dan kan hij namelijk zwaarder worden gestraft.
Op doodslag staat een maximale gevangenisstraf van vijftien jaar. Voor moord levenslang, in Nederland een straf waarbij de veroordeelde ook daadwerkelijk zijn of haar hele leven niet meer vrij komt.
De ouders van Milly hebben advocaat Frank van Ardenne in de arm genomen om de verdenking moord zonodig af te dwingen in een speciale procedure daarvoor bij het gerechtshof.
Zo zwaar mogelijk
Van Ardenne snapt de keuze van doodslag helemaal niet, zegt hij zaterdag.
''Normaal wordt er door justitie zo zwaar mogelijk ingezet. In deze zaak gebeurt dat niet, terwijl de omstandigheden zich daar juist wel voor lenen. V. heeft haar immers uit haar woning meegenomen. Dan zou je toch voorbedachte rade kunnen vermoeden.''
Verbijstering
In een interview met De Telegraaf zaterdag spreken de ouders van Milly zelf hun verbijstering uit over de verdenking doodslag die nu voor V. geldt.
''Hij mag niet over een paar jaar weer vrij rondlopen om misschien opnieuw toe te slaan'', benadrukken Fred en Tineke Boele in de krant.
Toegegeven
De tijdens het misdrijf 26-jarige agent van het korps Rotterdam Rijnmond heeft het doden van het 12-jarige meisje toegegeven. Hij meldde zich bij de politie. Daarna vond de politie het lichaam van Milly in zijn tuin, vlakbij haar ouderlijk huis.
Van Ardenne heeft het OM gevraagd waarom de verdenking op dit moment doodslag is. ''Daar kreeg ik niet echt antwoord op. Mijn vraag werd afgedaan met de reden dat het om een voorlopige keuze ging en dat die keuze voor het proces nog kan worden veranderd.''
Op gesprek
De advocaat gaat met de ouders van Milly Boele nog op gesprek bij de aanklager die het fatale misdrijf onderzoekt. Als dat gesprek geen verandering in de situatie brengt, proberen de familie Boele en hun raadsman dat alsnog bij het gerechtshof af te dwingen.
De vermissing en de dood van Milly leidde tot grote verontwaardiging in Dordrecht en de rest van het land. De schok werd extra vergroot omdat een politieman toe heeft gegeven dat hij verantwoordelijk voor haar dood is.
Bron