Horeca niet klaar voor rookverbod
01-06-2008 om 02:04 uur
HILVERSUM - De horeca is nog niet klaar voor de invoering van een rookverbod. Twaalf van de vijftien regiovoorzitters van Horeca Nederland zeiden dat zaterdag tegen RTL Nieuws. Acht van de vijftien gaf aan dat uitstel nodig is.
ANP2
Het rookverbod, dat moet zorgen dat personeel van bars, restaurants en andere uitgaansgelegenheden rookvrij kan werken, moet 1 juli ingaan. Negen van de vijftien regiovoorzitters zeggen dat er nog geen voorbereidingen zijn getroffen door de ondernemers.
Dit komt voornamelijk omdat onduidelijk is wat wel en niet mag. Veertien van de vijftien voorzitters vinden dan ook dat de informatieverstrekking vanuit de overheid onvoldoende is.
Uitstel
Kleine horecaondernemers verenigden zich eerder deze maand in de hoop via de rechter uitstel, en uiteindelijk afstel, van het verbod af te kunnen dwingen.
Kleine horeca-ondernemingen lijden volgens de vereniging meer onder de regels omdat zij niet in de gelegenheid zijn rookfaciliteiten in te richten.
1 juli
Op 1 juli komt een einde aan de uitzondering die voor de horeca was gemaakt op het recht op een rookvrije werkplek, dat sinds begin 2004 geldt.
Roken wordt niet alleen taboe in de kroeg, maar ook in onder meer het restaurant, de coffeeshop, het theater, de bioscoop, de studentenvereniging en de sportkantine.
Rookruimte
Wel mogen horecagelegenheden een aparte rookruimte inrichten. De rokers die daar hun toevlucht zoeken, hoeven daar echter niet op bediening te rekenen. Ook kunnen ze nog op het terras roken, als dat maar niet aan alle kanten is afgesloten.
bron
>:( >:( >:( Hoe krijgen ze het gedaan om niet klaar te zijn. Iedereen wist dat dit eraan kwam. Het is pure laksheid en onwil van de zaken die niet klaar zijn. En wat is niet klaar? Het is toch er mag niet meer gerookt worden :? >:( >:(
Een mogelijk oplossing is ook heel simpel. Ben je niet klaar voor het rookverbod? Prima dan ga je dicht tot je wel klaar bent >:( >:( >:(
SD, ik sluit me helemaal bij jou aan. Hoorde het bericht gisteren in het journaal. Het rookverbod is toch al heel lang bekend. Bovendien; hoeveel moeite is het om de asbakken te verwijderen en bordjes "verboden te roken" neer te zetten :? :? :? >:( >:( >:(
Om een afgesloten bedieningsvrije rookruimte te maken; heeft men jaren de tijd gehad. :Y En anders rookt men toch lekker buiten? :{w
Valt mij overigens al lang op dat de rookvrije koffie- en eetgelegenheden :* hier vaak voller zitten dan de niet rookvrije *O* 8-) *O* 8-) *O* 8-) *O*
GRRRR..... Stel *********** ze weten het wel te verzinnen we zijn er niet klaar voor.. blablabla.... :+ ...
ze bedoelen vast dat ze mentaal nog niet klaar voor het rookverbod zijn. Stel je voor dat je als baas van je kroeg ook buiten moet gaan staan roken, of dat opeens allemaal andere vieze luchtjes opvallen als er niet meer gerookt wordt. En je klanten kunnen hun eten opeens veel beter proeven...Brrr
Ben het compleet met jullie eens... En wat valt er nou aan voor te bereiden? Sticker op de deur met 'verboden te roken' en 't is voor iedereen duidelijk toch? :? Nu ik 't woord 'voorbereiding' hoor, kan ik me voorstellen dat er, ondanks ik niet kan bedenken wat er aan voorbereiding moet zijn..., je bepaalde maatregelen of wat dan ook moet treffen, maar dat moet je dan maar niet tot 't laatst laten lopen... Het is al heel lang bekend, en mocht je ergens onduidelijkheid in vinden ga je toch zorgen dat je wel duidelijkheid hebt over jouw bedrijf/zaak/onderneming?