Gezonde chips in aantocht
06-01-2009 om 20:17 uurChips eten is niet langer ongezond. Wetenschappers zijn druk in de weer om de eerste gezonde chips te ontwikkelen die rijk is aan antioxidanten. Het lekkers kan je leven verlengen en biedt bescherming tegen kanker en hartziekten.
Paarse pigment
Onderzoekers van het Scottish Crop Research Institute (SCRI) werken, in samenwerking met hun Amerikaanse collega's, aan de chips. Minder appetijtelijk is de paarse kleur. Deze is afkomstig uit de paarse en blauwe pigmenten van onder meer aubergines en blauwe bessen. Enkel vruchten met hoge antioxidanten worden in de chips gebruikt.
Smaak
Of consumenten geneigd zijn om paarse chips te eten, blijft de vraag. Al zal het aan de smaak niet liggen. Volgens Dr. Mark Taylor proeft de chips lekker en bevat deze supergezonde eigenschappen. "Als mensen beseffen dat deze chips goed voor hun gezondheid zijn, waarom zouden ze er dan niet van eten?
bron
Ummm... ik vraag me dan af of deze chips gezond is qua voedingsstoffen? Of ook qua caloriƫn? Als het alleen de voedingsstoffen zijn die deze chips goed doen en nog steeds veel caloriƫn zijn eet ik net zo lief wat meer fruit en minder chips...