Therapietrouw en gedragsverandering bepalen behandelsucces
19-04-2023 om 12:56 uurHet interessante artikel “Patiënt/therapeut-relatie essentieel om blijvende gedragsveranderingen te realiseren” van Ellen Ricke kwam ik toevallig tegen op LinkedIn en wil ik hier graag delen.
Lees het artikel in ProHealth: https://bit.ly/3mEIR3v
In het verleden heb ik mijzelf vaak schuldig gemaakt aan het te snel stoppen met oefeningen van bijvoorbeeld de fysio. En ik had mijzelf ermee zegt deze man die zelfregie zo belangrijk vind.
Het had mij in het verleden zeker geholpen als oefeningen beter waren uitgelegd en ondersteunt met bv een video over de juiste uitvoering van een oefening op YouTube. Maar ook als de nadruk meer op het waarom en het positieve effect van een specifieke oefening was benadrukt. Ik ben een patiënt die dat nodig heeft.
Daarom zijn voor mij de vier basiselementen van de patiënt/therapeut-relatie en de tips & trucs in het artikel van Ellen zo belangrijk voor therapietrouw en gedragsverandering.
Wat is jou ervaring met therapietrouw en nog ideeën wat jou zou kunnen helpen om oefeningen nog beter vol te houden?
therapie trouw; ik herken wat je schrijft, ik merkte dat wanneer ik in een groep mijn programma kon afwerken, ik dat beter volhield dan wanneer ik individueel bezig was en voor mij was ook belangrijk dat de locatie in Franeker zelf was waar ik woon, ik heb ook een periode in het MCL Leeuwarden een programma gehad , maar ik vond dat lastiger; 2 x per week 50 km te moeten rijden, dat ging mij op een bepaald moment tegenstaan
Helaas zijn er bij ons momenteel geen aangepaste programma,s in groepsverband
Ik heb vorig jaar een trilplaat gekocht.
Super kun je op de stoel zitten en voeten op de plaat.
Werkt echt goed voor mensen die niet goed kunnen staan
lopen en fietsen.
Na een longontsteking of ziekenhuisopname ga ik zo snel mogelijk
op de plaat en mijn benen worden langzaam weer sterker.
Wel opletten dat je een trilplaat koopt waar je ook bij kunt zitten