suiker en gezondheid
29-04-2012 om 10:32 uurkun je allergisch zijn voor suiker?
anderhalve maand geleden ben ik flink ziek geweest, en heb 5 kuren nodig gehad om er weer bovenop te komen, normaal duurt herstel na de kuren 2-3 maanden bij mij
sinds 2 weken ben ik onder begeleiding van een dietsite aan t afvallen en neem oa geen suiker meer (geen koekjes, ijsjes, vla etc)
Sinds ik gestopt ben met suiker voel ik mij fitter, actiever, en herstel veel veel sneller dan normaal van het ziek zijn.
zou ik allergisch kunnen zijn voor suiker (of intolerant)? Wie herkent dit?
Ik herken dit Ems
Ook ik mag geen suikers meer (tenminste zo weinig mogelijk)
Ik weet niet goed hoe ik dat moet uitleggen hoor
Maar bij een ontsteking moet je zo weinig mogelijk suikers gebruiken
Deze voeden de ontsteking (zo is het mij uitgelegd)
Suiker is gif word wel eens gezegd en het klopt.
Als je veel suiker eet/drinkt dan heb je verhoogde afbraak van vitaminen, mineralen en spoorelementen.
Blaasontsteking(en andere ontstekingen) krijgen voeding om te groeien.
Ik denk niet dat je allergisch of intolerant voor suiker bent, maar dat je lijf een gezonde afkeer ervan heeft.
k heb nog een aanvulling...
ik heb heel vak schimmel in mijn keel wat verergerd na het eten van suiker (dus zoveel suiker at ik al nooit, al vond ik een koekje, vla, raketjes en een broodje hagelslag wel heel lekker.. en eet je meer suiker dan je beseft)
Hoi,
Is het wel alleen de suiker waar jullie last van hebben?
Ik heb namelijk zelf een behoorlijke voedsel intollerantie voor een groot aantal voedingstoffen. Waaronder ook gezonde voeding >:(
Kijk eens op een site naar histamine vrij dieet.
En suiker is gewoon niet goed. Ik gebruik nu als vervanger stevia is wel duur maar ik heb er weinig van nodig.
groetjes
petra
ps: artsen vragen tegen woordig waar ik nog niet allergisch voor ben :s)
nee hoor, ik ben ook allergisch voor heel veel ander voedsel (noten, soorten groenten, soorten fruit, soorten kruiden etc)
hoe ben je daar achter gekomen, Ems
ik was altijd zo moemoemoe, en toen hebben ze 20 jaar geleden of zo eens voedsel getest met een prikjestest op allergologie. bleek er weer van alles op te komen. Toen naar de dietist voor een aangepast voedselpatroon en dat gaat goed, ik was minder moe (maar chronisch moe blijf ik hoor)
hee wat goed, Ems ^O^
ik ga het meteen ook proberen!
Suiker is idd, helemaal niet goed voor een mens. Je krijgt er al ruim genoeg van naar binnen door "normaal" voedsel en het kauwen hierop.
Of er een allergie voor suiker bestaat weet ik niet. Wel kan je door het eten van suiker gevoelig zijn voor een candida (schimmel) infectie. Die kan je in je mond/keel krijgen maar ook in je darmen. Daar kan je ontzettend moe van worden. Wellicht is het bij jou zoiets?
Paginering