Wie wil meedenken?

26-08-2014 om 07:02 uur

Zoals velen hier ben ik op zoek naar de optimale medicatiecombinatie / levenswijze om mijn astma eindelijk stabiel te krijgen. Sinds de laatste LE  virig jaar met een liestrombose ( 1 le en 1 dvt eerder gehad) heb ik lastig te behandelen en voor mij te behappen astma. Tussendoor vrijwel klachtenvrij waarbij ik alles kan met heftige langdurige exacerbaties. Met name die sterke wisselingen vind ik moeilijk. En geven de wens om altijd weinig benauwd te zijn als 35-jarige.
Med neem ik trouw in. ( Alvesco 2 keer 2, foradil 2keer1, ventolin, zyrtec, flixinase 2keer2) Zonder ben ik nog sneller terug bij af.  
Reden vraag : sinds eind juni in exacerbatie: 1 opname met bijna-ic opname begin juli ( een intensivist keek mee bij saturatie van 78 en stijgend CO2 had ik later begrepen).  Sinds eind juni 2 keer antibiotica, 3 keer prednison. Laatste gister gestart in6-5-4-3-2-1 dosering. Nu geen infect, wel sinds juni elke dag verhoging. Bloed gb, d-dimeer geprikt eind juli gb, x-thorax gb
Vraag: wat ik / de longarts/ huisarts nog doen om 1. In stabieler vaarwater te komen 2. Eindelijk s nachts te slapen ipv 2-3 keer kortademig wakker worden ( heb geen huisstofmijt allergie). Als er niets meer kan, vind ik t ook fijn om te weten. Dan moet ik maar aan het idee wennen..
Wederom bedankt! Fijn dat jullie er zijn

26-08-2014 om 07:08 uur

Hoi kd,

Wat een verhaal zeg
Maar ben je wel eens op slaap apneu getest?
Ik heb ook vele slechte nachten, op het moment om en om (goed /slecht) moet tot 10 september wachten op
Mijn apparaat

Login of registreer om te reageren
Zorgprofessional
08-09-2014 om 14:59 uur

beste Kd,

Wat vervelend dat uw astma zo instabiel en veel klachten geeft. helaas heb ik via de mail geen panklare oplossing. bij de behandeling van astma is het belangrijk om alle verschillende factoren die van invloed zijn op het astma te vinden en te behandelen. bijv. neusbijholteklachten, verschillende prikkels, infecties etc.
daarbij is niet alleen de medicamenteuze behandeling van belang maar ook hoe je omgaat met het chronisch ziek zijn. dingen als: voeding, bewegen, wanneer moet je aan de bel trekken etc. zijn van belang. soms kan een longrevalidatie traject er toe leiden dat er wat meer stabiliteit ontstaat.
blijf vooral goed met uw eigen longarts bespreken hoe het er voor staat en welke koers te varen.
succes en beterschap,
excuus voor het late antwoord,
jeanine antons, longarts.

Login of registreer om te reageren