Vocht achter de longen

10-05-2016 om 14:26 uur

Er is bij mij op een röntgenfoto vocht achter de longen gezien. Deze is behandeld als een longontsteking maar na de antibioticakuur is het vocht wel verminderd maar er zit nog steeds een flinke hoeveelheid vocht.

Ik ben nu doorverwezen naar de longarts en wacht op een oproep.

Het vreemde is dat ik weinig merk van de verschijnselen die bij vocht achter de longen horen ( volgens wat ik op internet lees). Ik voel geen pijn en voel mij ook niet kortademig. Heb een paar dagen geleden nog een flinke wandeling gemaakt in vlot tempo en was ook niet echt moe daarna.

Ik voel me over het algemeen wel meer moe de laatste tijd maar dat komt misschien ook door de spanning. Ook heb ik af en toe verhoging van de temperatuur , vooral bij lichamelijke klussen.

Mijn vraag is: hoe kan het dat ik niet kortademig ben bij een forse hoeveelheid vocht achter de longen?

12-05-2016 om 07:28 uur

Hallo.

Ik ben geen arts maar doktersassistente. Vocht achter de longen kan verschillende redenen hebben. Hebben ze het wel eens gehad over een cardioloog? Onderliggende hartklachten kunnen dit ook verklaren, dat is wat ik van mijn werkgever gehoord heb..

Waarschijnlijk ben jij verder in goede conditie waardoor je het niet merkt. Hoewel vermoeidheid toch ook wel wat zegt, blijkbaar heeft je lichaam het toch wat zwaarder? Ben wel benieuwd naar het antwoord van de echte arts.

Sterkte.

Login of registreer om te reageren
12-05-2016 om 15:31 uur

Volgens mijn huisarts kan het niet aan mijn hart liggen omdat het vocht maar aan één kant zit

Ik maak mij intussen enorme zorgen en weet niet wat ik wel en niet mag doen. Mijn huisarts zegt dat ik dat zelf moet aanvoelen wat ik kan doen maar ik ga sowieso snel over mijn grenzen. Volgende week heb ik mijn eerste afspraak met de longarts. Inmiddels ben ik erg moe, alleen al door de stress en de zorgen over wat dat vocht kan betekenen.

Login of registreer om te reageren
Zorgprofessional
12-06-2016 om 09:17 uur

Er zit geen echt vocht "achter" de longen, maar er is vocht aanwezig tussen de twee longvliezen, wat kan passen bij een doorgemaakte infectie. Bij een goede longfunctie of verbeterde longontsteking hoef je daar helemaal geen last van te hebben. Afhankelijk van de hoeveelheid en eigenschappen van dit vocht, is verder onderzoek en/of behandeling noodzakelijk. Het is een frequent voorkomend probleem na een longontsteking, maar wordt ook in de meeste gevallen ook door het lichaam weer hersteld.

Een verwijzing naar de longarts lijkt mij ook de beste vervolgstap.

Login of registreer om te reageren