medicatie (symbicort forte, avamys, rupatall, montelukast, qvar) helpen niet..
24-11-2011 om 17:47 uurhallo,
Ik heb hier nogal geschreven ivm met mijn probleem: hoesten.
Ik hoest intussen al een jaar chronisch soms dat ik bijna moet overgeven. het stoort enorm zeker op het werk en ook 's nachts. ik heb hierdoor slaaptekort.
Na van huisarts veranderd te zijn en ook van longspecialist en na longfunctiemeting neem ik nu: symbicort forte, avamys, rupatall, montelukast en qvar (sorry voor foute schrijfwijze). Intussen heb ik een check up gehad van mijn sinussen en neus en daar blijkt alles in orde te zijn.
De neus keel oor arts stuurt mij terug door naar de longarts.
maar als ik bij de longarts ga, zijn mijn functiemetingen altijd goed. Toch krijg ik zoveel medicatie en helpt dit niet... zou het kunnen dat ik hoest door die medicatie of zou verder onderzoek nuttig zijn?
Is dit iets waarmee je moet leven als astmapatiënt; ook indien dit het dagelijks leven toch wat verstoort? Na een jaar hoesten, wil ik er wel vanaf.
Misschien is het zinvol om de oorzaak op te sporen.
Dat kan van alles zijn natuurlijk, zoals de invloed van de woonomgeving.
Denk aan b.v. huisstofmijt, een niet goed filterende stofzuiger, verkeer in de straat of omgeving of fabrieken.
Zo ook kan wokken of bakken of frituren in de keuken een olienevel geven als die luchtjes niet voldoende worden afgezogen.
Schimmels in huis of verfverdunners, mestlucht van boeren die gier op het land brengen etc.
Zelf heb ik ooit hoest opgelopen door een timmerfabriek, het houtstof bestaat uit b.v. kleine splintertjes die irriteren in je longen.
Ik geef zomaar eens wat aan, want voorkomen door de oorzaak te zoeken en te weten, helpt beter dan medicijnen.
Soms vraagt een goede arts aan de patiënt over de leefomstandigeheden om zo de oorzaak op te sporen,
maar mijn longarts nam niet eens de moeite om de verwijsbrief van de huisarts te lezen ......
Zelf de oorzaak proberen te vinden is dus belangrijk, maar foto's en controle in b.v. een ziekenhuis kun je niet nalaten.
Veel succes gewenst met het oplossen van het hoestprobleem!
ps,
O ja, sommige long-medicijnen kunnen juist een hoesprikkel geven .......
Vooral als je longen zijn beschadigd door het hoesten.
Vaak en veel hoesten geeft volgens mij ook juist beschadigingen in je longen, en die schade kan blijvend zijn.....
Misschien toch nog eens naar een andere longarts/ander ziekenhuis, die een frisse kijk heeft op het hoestprobleem.
Voordat ik een zinnig advies kan proberen te geven heb ik de volgende aanvullende gegevens nodig, Louiza:
Jouw leeftijd ; of je rookt en zo ja hoe veel? ; wat voor werk je doet ; of er behalve longfunctieonderzoek en KNO-onderzoek andere onderzoeken (allergieonderzoek , rontgenfoto's of scans) zijn verricht ivm de hoest en welke diagnose gesteld is door de longarts.
Met vriendelijke groet,
D. de Vries.
hallo,
Ik ben 26 jaar; de diagnose; inspanningsastma is gesteld toen ik nog kind was. Rond mijn drie jaar zijn er allergietesten gedaan, waaruit bleek dat ik huismijt en pollenallergie heb + voor chocolade, berk, eieren en tomaten (krijg ik eczeem van). Vroeger is er ooit een foto genomen van mijn longen toen ik nog kind was, maar veel te lang geleden, ik weet daar niks meer van.
Ben dan jaren niet meer naar een longarts geweest, jaren enkel ventolin genomen. Tot ik na een inspanning last kreeg van mijn astma en daardoor ging hyperventileren, dit heb ik ook eens gehad tijdens een vakantiejob, toen ben ik via spoed opgenomen. Een week ziekenhuis (dit is denk ik een 7 à 8 jaar geleden). Daar hebben ze me singulair voorgeschreven en symbicort.
De laatste jaren ging ik dan naar de longarts omwille van die hoest in het uz bij ons, longfuncties waren altijd goed, maar ik moest symbicort blijven nemen omwille van het hoesten.
Gezien ik nog steeds sulkkel ben ik eens van huisarts en longarts veranderd en die heeft deze medicatie voorgeschreven op basis van mijn hoestklachten: longfunctie en provocatietest waren ook goed...
ik doe bureauwerk maar werk in een ongezond gebouw; luchtcirculatie is er niet goed. Dit is zelfs in de (belgische) pers geweest... oh en ik rook niet, heb dit wel ooit eens geprobeerd, maar daar is het bij gebleven ;-)
mvg,
Dit heeft in de pers gestaan over mijn kantoor... maar ben niet zeker of het er iets mee te maken heeft; ik werk er sinds 4 jaar nu
De getroffen ambtenaren klagen over luchtwegproblemen, huidziektes, vermoeidheid en soms ook astma. Bij een van de ambtenaren werden de klachten als beroepsziekte erkend, nadat bewezen was dat haar astma met longfunctieverlies aan het ongezonde binnenklimaat van het gebouw te wijten was. Het gaat om symptomen van Building Related Illness, een ziekte veroorzaakt door gebouwen.
.....................................
Klachten
Toen de ambtenaren in 2004 hun intrek namen in het gebouw, kreeg een vijftigtal onder hen bijna meteen gezondheidsklachten. Het kantorencomplex was toen nog een bouwput. Gedurende enige tijd kwamen cementstof en vluchtige stoffen uit lijmen, harsen en verven vrij. Er waren ook problemen met de airconditioning op het vlak van luchtvochtigheid en temperatuurregeling.
Zeven jaar later is de situatie in het gebouw nauwelijks verbeterd. Ambtenaren vertonen nog steeds dezelfde klachten. De structurele problemen in het kantorencomplex raken niet opgelost. Het binnenklimaat in ............ laat nog altijd te wensen over, met een lage luchtvochtigheid en grote temperatuurverschillen.
De buitenmuren en vloeren zijn gebrekkig geïsoleerd. Een audit wees op thermische onvolkomenheden en koudebruggen, vermoedelijk ten gevolge van onder andere het metalen schild dat de betonnen structuur omhult en van problemen met de raamprofielen.
@Louiza, in je bericht 1 gaf je aan dat je sinds een jaar meer last hebt dan daarvoor.
Dat is ook al een aanwijzing dat de omstandigheden tot enkele jaren terug een oorzaak kunnen zijn.
Als de pers ook al schrijft over de slechte leefomstandigheden in jullie kantoor dan kan dat ook een aanwijzing zijn.
Lees ook eens het artikel over: Sick Building Syndrome, door Prof Dr. W. Stevens
http://www.airnic.be/details.asp?language=nl&productID=13818
Je gaf ook al aan de je allergie hebt voor sommige stoffen.
Maar ik begrijp ook hoe moeilijk het is om het probleem op je werk op te lossen, of daar weg te gaan en ander werk te zoeken.
Veel wijsheid gewenst voor het maken van de juiste keus!
mijn eerste gedachte als ik dit lees is WEGWEZEN DAAR, maar helaas zal t zo simpel wel niet zijn voor jou...
vreselijk zo'n fout gebouw.
heel veel sterkte!!!
heb je contact met collega's die het ook hebben?
ik zou samen proberen te werken in het protesteren.
neen, dat is het hem net, ik ken zelf niemand met echt klachten. een collega heeft ook wat astma, maar die werkt er nog maar een jaar en heeft niet echt meer klachten.
We hebben wel al wat meer keelpijn en regelmatig verkouden, maar dat is niet echt anders dan bij anderen eh. En eigenlijk werk ik daar ook heel graag...eerst zien of het daarvan komt en wat er nu juist scheelt..
bedankt voor het artikel :)
Het zou ook niet gemakkelijk zijn denk ik om die diagnose te stellen, moest het aan de werkomgeving al liggen..
kunnen de longartsen mij hier nog advies geven?
Deze week ga ik sowieso met mijn HA bespreken dat de medicatie niet zijn werk doet, maar ik wil ook geen cortisone meer gaan nemen (medrol) voor dat dat ze écht zeker zijn over de diagnose.