astma en vkf ?

14-05-2009 om 20:08 uur

misschien een zeer rare vraag maar ben zelf een ernstige astma patiĆ«nt, nu na een positieve allergietest en de daarbij horende medicatie kreeg ik een sinustachycardie die spontaan overging in  snelle voorkamerfibrillatie met snel ventriculair antwoord die nu al enkele malen aanhoud, medicatie en elektriche cardioversie bieden geen succes.
dankzij de voorkamfibrilatie ben ik enorm kortademig en zakte de peakflow met 50 tot 70
eigenlijk heb ik nu meer nood aan mijn normale astmamedicatie met name ventolin maar als ik deze nu opdrijf zit ik aan 8 puffs per 30 min wat vrij veel is maar ik weet dat dit een oplossing bied voor even en daarna terug kan afbouwen maar met ventolin stijgt mijn hartritme weer zit nu in rust met een ritme van 140-200 zowel cardioloog,ritmoloog als longarts kan mij niet echt antwoord geven op de vraag van mag ik extra puffen of doe ik gewoon zo verder. voor hun ben ik het eerste geval met voorkamerfibrillatie,astma op jonge leeftijd weet iemand van jullie soms raad, want dit is een zeer uitputtende slag.

mijn lijstje van medicatie wat misschien handig is
spiriva 100mcg/1x/d
symbicort forte 2x2/d onlangs gewijzigd in inuvair 3x2 puffs/d
loratadine 10mg1x/d
zaditen retard 2mg 1x1/d
singulair 10mg 1x/d
dexomethason 2x/d
xyzall 5mg 2x/d
medrol 32 mg 1x/d mag opdrijven tot 72mg indien nodig
ventolin 100 zo nodig met een max van 8puffs /30min
atrovent verneveling indien nodig
asaflow 80mg
rytmonorm 2x  150 mg

alvast bedankt

Zorgprofessional
16-05-2009 om 15:18 uur

beste Anntje,

Ik begrijp uit je verhaal enuit je medicatie die je gebruikt dat je ernstig astma hebt. Ik neem aan dat je met deze hoeveelheid aan medicatie in een centrum voor ernstig astma bent geweest. Als je nu steeds voorkamer (boezem / atrium ) fibrillatie hebt met een frequentie tussen de 140 en 200 per minuut moet daar toch wel iets aan gedaan worden. Als het inderdaad de hele tijd zo snel gaat is het niet raar dat je daar kortademig door bent. In het algemeen laat een hartspecialist iemand met zo'n snelle hartslag niet onbehandeld naar huis gaan, dus ik begrijp het niet zo goed. Als voorkamer fibrilleren blijft bestaan zijn er altijd mogelijkheden om iemand te behandelen. Ook moet je naar de oorzaak kijken hiervan. In het AMC in Amsterdam is een hoogleraar die gespecialiseerd is in ernstig astma en is een hele goede afdeling cardiologie die allerlei ritmestoornissen kan behandelen. Is je schildklierfunctie goed? Als tussendoormedicatie zou je beter atrovent kunnen gebruiken dan ventolin, dat heeft geen invloed op het ritme. Heel veel succes
Wanda de Kanter

Login of registreer om te reageren
16-05-2009 om 18:33 uur

hartelijk bedankt voor het antwoord.
schildklierfunctie is gecontroleerd en deze was normaal.
Nu de reden waarom ze mij naar huis laten gaan onbehandeld ik vermoed omdat ik zelf verpleegkundige ben en werk op een cardiologie afdeling. ik kan ook steeds beroep doen op de mensen indien het verergerd maar inderdaad moet er iets gebeuren om dit ongedaan te maken. Nu maandag heb ik nogmaals een afspraak met de ritmoloog en hopelijk komen we meer te weten. we dachten al in de richting van ablatie maar de echte oorzaak is nog steeds onbekend waardoor er weinig kans is dat de ritmestoornis verdwijnt dmv  ablatie. Nu kan ik in elk geval atrovent gebruiken waardoor hopelijk al een probleem opgelost geraakt.

Login of registreer om te reageren