benauwd van voeding
25-09-2012 om 20:03 uurhallo,
Ik merk steeds vaker als ik iets eet dat ik benauwd wordt, niet meteen maar naar een paar uur of nog langer.
als ik chinees heb gegeten, zuurkool, soja saus heb gebruikt. Champignos. Is dit herkenbaar. Heeft dit te maken met Histamine die vrijkomt?? ik weet het niet. Wat ik wel weet dat dit heel lastig is. Ik ben ernstig COPD patient 20 % longinhoud, dus ik kan dit er niet bij hebben. Is er een lijst beschik baar waar eventueel verdachte voedingsmiddeln opstaan. Ik zou er erg mee geholpen zijn :Y
ik dank jullie
Groetjes Beppie
ik herken het wel, het is bij mij door voedsel allergie.
Ik ken geen dieetlijsten, zou als ik jou was een dietitse zoeken met kennis van ernstig copd. Deze kan je vast goed verder helpen
Ha Beppie,
Toevallig merk ik ook in toenemende mate dat ik last heb van benauwdheid na het eten van inderdaad o.a. Chinees, zuurkool, sambal, tomatensoep etc. De benauwdheid uit zich bij mij in o.a. een dichtgeknepen keel en komt 's nachts op en word er direct wakker van. Ik vermoed dat het idd voedselallergie is alleen weet ik niet voor welke producten.
Ben eigenlijk van plan om het bij mijn volgende bezoek aan de LA te vragen hoe en wat. Ik ben ook wel benieuwd naar andere reacties hier op het forum.
Misschien kun je een uitgebreide allergietest krijgen zodat je niet nog eens extra benauwd wordt van bepalende voedingsmiddelen. Sterkte!
Groetjes Yvonne
Yvonne, dan zou je eens op het etiket moeten kijken of er Ve tsin is toegevoegd. Ook andere smaakversterkers kunnen hele nare lichamelijke klachten geven. Mijn broer en ik hebben hier last van. Hij heeft geen longklachten, maar hij krijgt ontzettende hartoverslagen.
Ik merkte dat ik meer last kreeg van benauwdheid en ook die akelige hartkloppingen. De ene chinees voegt meer toe dan de andere, maar ik eet het helemaal niet meer. En ik gebruik nog maar heel weinig pakjes en zakjes in de keuken.
Voor zover ik weet heb ik geen voedselallergieën maar ik word wel benauwd van heel koud (ijs) of sterk gekruid eten. Dat maakt dan niet uit wat het is maar dan schrikken m'n longen gewoon van de kou of de sterke smaak.
Beste Beppie,
Voor mensen met luchtwegklachten geldt dat voedselovergevoeligheid de luchtwegen extra kan irriteren. Het lijkt ons daarom verstandig dat je je klachten met de huisarts gaat bespreken. De huisarts kan evt. samen met een diëtist je hierin ondersteunen.
Bij voedselovergevoeligheid kan een diëtist in overleg een dieetadvies opstellen. De merkartikelenlijsten van het Voedingscentrum zijn een handig hulpmiddel bij het selecteren van geschikte producten.
Met vriendelijke groet,
de Advieslijn
Ha Thirza,
Bedankt voor je reactie. Ik weet dat ve tsin een vervelende toevoeging is. Zal inderdaad de etiketten lezen, wie weet. Het is erg vervelend heb al 2 x bij de HAP gezeten! Ik weet dat ik allergisch ben voor rode producten maar het lijkt alsof het steeds erger wordt en ook steeds meer last krijg van andere voedingsmiddelen.
Groetjes Yvonne
Ben je niet allergisch voor tomaat dan?
Klopt, tomaat, paprika(poeder), kerrie etc. maar het was nieuw dat ik reageer op loempia's, zelfgemaakte bami, aantal soorten gebakken aardappels enz.
Tomaat en aardappel horen bij elkaar, zijn de nachtschaden.
Er zijn schema's te vinden over kruisallergieën, google maar eens. Waarschijnlijk zul je dan verbanden kunnen leggen.
Verder lijkt het me niet onverstandig dat jouw arts uitgebreid allergisch onderzoek doet.
Succes!