Bijwerkingen Atimos
14-10-2014 om 18:44 uurIk heb nogal een hoge hartslag. De LA en de LVP wijten dat aan de Atimos. Daarom heb ik het gebruik ervan altikd zoveel mogelijk beperkt tot zo'n 2 pufs per dag. (Momenteel kom ik daar overigens niet mee toe)
De LVP begint zich nu zorgen te maken over die hoge pols en gaat dit met de LA bespreken.
Weten jullie van luchtwegverwijderaars die die bijwerking niet hebben?
Hebben jullie hier ook last van? En wat doen jullie er dan aan?
Luchtwegverwijders als atrovent en spiriva en misschien ook wel de nieuwere middelen als seebri en eklira hebben dat niet. Van de eerste twee weet ik het zeker.
Ik heb het ook en mag daarom ook eigenlijk geen foradil/atimos meer gebruiken naast 4x2 Foster waar ook al foradil inzit. Ik gebruik atrovent en alleen in uiterstr nood foradil.
Ik had ook heftige hartklopingen van artimos, met foradil gaat t veel beter
Nu heb ik van de LA Serevent icm Atrovent gekregen. Toen ik dat ging halen bij de apotheek vroeg hij zich af waarom ik ook de Spiriva blijf houden. Siriva is de langwerkende variant van Atrovent volgens de Apotheker.
Maar ja, de LA weet dat toch ook! Zal de LVP wel eens vragen/mailen.
Heb je sl een reactie? Ik heb ook altijd gehoord dat spiriva en atrovent samen niet optimaal werkt omdat zeddezelfde receptoren bezetten. Vraag me ook af waarom je in plaats van de atimos zowel serevent als atrovent krijgt en niet alleen serevent.
Oeps, vergeten te mailen. Krijjg je ook met alle drukte in de vakantie.
Ga het gelijk doen.
Serevent mag ik niet meer dan 2x2 gebruiken. Atrovent is dan "zo nodig" tussendoor.
De LVP geeft idd aan dat de combinatie Spiriva en z.n. Atrovent wel de bedoeling is.
De Foradil kwam uit exact dezelfde fabriek van Chiesi met exact dezelfde samenstelling als Atimos. Chiesi is nl. de patenthouder en fabrikant en had voor de Nederlandse markt de licentie voor het op de markt brengen uitbesteed aan Novartis. Die licentie is verlopen en Chiesi brengt nu alleen nog zelf het product onder de originele naam Atimos op de Nederlandse markt. De naam Foradil is met het verlopen van de licentie dus verdwenen van de markt. Zie ook: https://farmanco.knmp.nl/tekortgeneesmiddelen/luchtwegen/foradil-aerosol