pollenallergie/voedselallergie
11-03-2009 om 09:36 uurHi!
Ik ben allergisch voor dit eten:
Hazelnoot, kastanje, appel, perzik, abrikoos, peer , pruim, kers, aardappel, wortel, kiwi, koriander.
Selderij, peterselie, wortel, venkel, komijn, dille, anijs
Nectarine, mispel, noot, kiwi, aardbei.
Vooral de kruiden maken het me heel moeilijk om een lekker diner te vinden.
Heb jij ook een peterselie of selderij allergie? Welke kruiden gebruik jij dan?
En hoe kom jij aan je vitamines als je geen fruit kan eten?
Hee,
Er zijn ontzettend veel andere kruiden, ik gebruik echt bijna nooit de kruiden die jij hier neer hebt gezet, haha. Al kan het zijn dat als je combi kruiden hebt dat het er misschien bij zit..
Maar wat dacht je van: Oregano, Basilicum, Kerrie, Paprika, chayenne peper..hiermee kook ik erg veel. Verder kun je ook veel doen met Sojasaus en Sweet Chili saus, maar weet niet wat daarin zit.
Kwa fruit, je mag nog best wel een aantal fruit wel hebben; Banaan, Druiven, Mango, Passievrucht, Lychee, Sinaasappel, Mandarijn, Water Meloen, Suiker/Galia Meloen.
Succes er mee!!
In Kerriepoeder zit wel komijn en koriander, dus is dat voor jou niet handig om te gebruiken. Het blijft toch etiketten lezen denk ik. Ook als je van een ander merk dan dat je meestal hebt, wil gebruiken, elk pakje,busje of potje kan weer andere ingredienten hebben.
hallo
heb ook een hele reeks voedsel allergieen en intoleranties zoals hier boven al gezegt het is zoeken wat je nog wel mag eten
Ha Pruh, jou producten staan ook in mijn lijstje van wat ik niet mag hebben ivm voedsel allergie... vooral in het begin is het onhandig, maar je went snel hoor, en wat vlinder zegt is waar: je mag nog heel veel wel!
Zelf kook ik nooit met pakjes en zakjes... daar zit vaak peterselie en/of selderij in. Dus ik pak altijd vers.
ook geen kant en klaar vlees/vis... ik kruid veel vlees met zout en peper.
wat ik regelmatig doe is op internet om lekkere recepten zoeken, daar staan veel lekker recepten op, waar geen zakjes en pakjes gebruikt worden.
Kijk eens in het kruidenschap wat er allemaal voor kruiden zijn.. echt heel veel meer dan je noemt. Hetzelfde geldt vor het fruitschap (gleukkig!)
Vaak gaat het met gekookt of gedroogde kruiden en fruit wel goed! (dus nectarine sap kan waarschijnlijk wel, of gedroogde peterselie..)
Blijf je het moeilijk vinden dan kun je altijd advies vragen aan een dieetist.
selderij en peterselie zijn kruiden die niet sterk van smaakt zijn, dus waarschijnlijk zal je ze ook niet heel erg missen in een gerecht. Dille schijnt specifiek lekker te zijn bij vis, maar vis kan je ook goed kruiden met zout/peper/knoflook en een beetje citroensap. Komijn en koriander wordt vaak in oosterse gerechten gebruikt, vooral Curries. Tja om daar een goed alternatief voor te vinden is lastig. Persoonlijk vind ik koriander wel essentieel in curries, komijn kan je wel weg laten. Maar ja inderdaad met zout en peper, vooral peper en een klein beetje zout en ook citroensap kom je al een heel eind. Ui, knoflook en bieslook zijn ook erg lekker.
Eigenlijk koop ik weinig kant en klare pakjes, niet vanwege eventuele allergie, maar vooral omdat ik het zelf leuk vind om te kruiden. En omdat ik lactose intolerantie heb, wat ook in veel pakjes zit. Het zelf kruiden van eten went erg snel, en is vaak lekkerder en gezonder vind ik, minder zout enzo.
Ik heb ook een paar voedselallergien: bleekselerij,meloen(galia),kiwi. Het zijn kruisallergien voor de pollen waarvoor ik erg allergisch ben.
Succes!
Als ik lees waar je allemaal allergisch voor bent, dan klinkt dat echt wel op een pollenallergie..
want hier hetzelfde met vooral het bovenste rijtje...
Ik kreeg eergister van mijn allergie verpleegkundige een tip...
Als je mond echt heel allergisch op regeert met fruit eten...
Om het fruit te schillen en even kort te bakken in de pan...
Dat schijnt het eiwit structuur van het fruit te veranderen en je allergieklachten dus te verminderen...
Ik zal zeggen probeer het uit...
ik weet niet hoe erg allergisch pruh is. maar het helpt niet altijd om t even te koken/bakken. Soms is je allergie gewoon te erg. Bij mij helpt t bijv ook niet om bleekselderij te koken, terwijl mijn allergoloog zei dat dat soms helpt. Wees dus wel voorzichtig als je normaal heftig reageert op bijv kruiden.
Fruit even in de magnetron werkt ook prima volgens mijn arts; gaat sneller/makkelijker; minder afwas ;)
Mir,
Ja daar heb je een punt, en om werk zitten we niet verlegen...
En dat je allergie idd te heftig kan zijn, dat kan helaas, helpt er dan maar weinig..
Maar vaak de persoon in kwestie zelf vaak wel hoe die nu zal reageren , en kan het evt uitproberen...
anders wees svp echt voorzichtig hoor...
Hai Pruh,
Ik ben nieuw hier, las je vraag en dacht meld me meteen aan!
Paginering