Caseïne en koemelk
07-09-2015 om 19:35 uurDit lijkt mss vreemd maar door rugproblemen ben ik de afgelopen 1 1/2 maand minder gaan sporten en in relatie tot sporten minder koemelk gaan drinken omdat ik minder eiwitten nodig had.
Nu is het zo dat mijn longen de afgelopen maand wel steeds minder problemen gaven, het gaat zelfs zo goed dat ik nu op minder dan de helft van mijn medicatie verbruik zit.
Vandaag ben ik na lange tijd alweer gaan sporten en heb meerder glazen melk gedronken om m'n eiwitniveau op te schroeven. Vandaag heb ik ook weer sinds lange tijd meer medicatie moeten gebruiken omdat mijn longen lijken te verslijmen en ik het meer benauwd heb en door deze ervaring de link te leggen met het stoppen van melk drinken ben ik 'ns gaan google'n en blijkt dat caseïne een belangrijk bestanddeel van koeienmelk is. Wanneer dit stofje in je lichaam komt, maakt het extra histamines aan.
Deze combinatie zet zich om in slijmvorming bij de luchtwegen. Slijm dat niet zomaar loskomt vanwege de plakkerige eigenschap van caseïne. Caeïne wordt in zijn pure vorm zelfs gebruikt als bestanddeel in verschillende lijmsoorten, om maar even aan te geven hoe hardnekkig het goedje blijkt te zijn.
Vanaf morgen dus geen melk meer maar zuurdere melkproducten zoals yoghurt en karnemelk omdat deze vele malen minder caseïne bevatten en dus ook vele malen minder problemen zou geven.
Je kan ook soja-, rijst- of amandelmelk proberen.
Dat stond er idd ook bij Daantje maar het moet ook wel smaken en yoghurt en karnemelk vind ik best lekker.
Ik at altijd havermout met amandel- of kokosmelk (die van alpro, niet van die dikke, geconcentreerde kokosmelk uit een pakje voor bij de boemboe). Ik vond zelf de hazelnootmelk niet lekker en soja vind ik ook niet geweldig maar de rijst, amandel en kokos vond ik prima.
Als je melkvervangers niet zo lekker vind, kun je ms de chocovariant proberen. Die verbloemt de bijsmaak van die melken....