Wanneer doorverwijzing naar kinderarts

07-07-2020 om 17:56 uur

Goedendag,

Onze kleine meid van net een jaar heeft vaak tot 8 pufjes salbutamol op een dag nodig. Dit is vooral nodig als ze verkouden begint te worden, wat onder de leden heeft en bij allergische reacties. Nu horen wij vaker van andere mensen dat ze best wel schrikken van de hoeveelheid pufjes die zei nodig heeft op bovenstaande momenten en hoe snel zei 'ziek' wordt. En krijgen vaker de vraag of wij ook bij een kinderarts lopen met haar (dit vragen ze ook om haar notenallergie, waarvan veel mensen vinden dat ze ook een epipen nodig heeft in plaats dat ze alleen de antihistamine drank heeft).

Waar onze huisarts vind dat als zei het nog opred met 8 pufjes dat prima kan en ze niks anders gaat voorschreven als ze zo jong zijn. De antihistamine voor haar heftige allergische reactie ging ook met veel moeite omdat ze het onder de 2 jaar eigenlijk niet mogen hebben volgens haar en haar eerst momeopatische korrels wou voorschrijven. Na een mail met fotos en de gehele beschrijving van de reactie plus ons ritje naar de eerste hulp, heeft ze het wel gekregen.

Nu vragen wij ons af wanneer zijn andere ouders met hun kinderen doorverwezen naar een kinderarts en is dit altijd via de huisarts gegaan?

Login of registreer om te reageren
27-07-2020 om 13:51 uur

Wij zijn gelukkig bijna een week van de pufjes weer af. We hopen dat dat even zo blijft. Wat ons wel erg opvalt na weken van benauwdheid dat ze nog steeds haar mond veel open houdt en dus veel kwijlt. Maar ook dagen van weinig kwijlen en het mondje netjes dicht. Maar die dagen worden minder. Wij verwachten hier ook nog wel kans op fysio/logo in de toekomst.

@mamv2 smoothies hebben wij ook geprobeerd in de benauwde tijden, maar alleen een succes als ze zich goed voelt (ze houdt ook niet erg van zoet) ze wil ze dan wel in van die kruipzakjes. Wij zijn allang blij dat er kleine stukjes fruit en fruit/groente zakjes in komen met wat pap en ja elke hap is er dan toch weer een. Wij zijn dan ook wel wat gemakkelijker in het eten en bieden idd vooral dingen aan die ze dan nog redelijk eet en erg lekker vind en vaker. Wij geven dan ook vaker pap met de fruit/groente zakjes van organix als ze slecht eet.

Zoiezo is het slikken een punt die wij willen bespreken met de kinderarts. De kleine verslikt/stikt namelijk vaak in dun vloeibare en dubbel compinenten van voedsel. De dik vloeibare/vla dikte gaat haar wel altijd goed af en vreemd genoeg harde stukjes ook.

Login of registreer om te reageren
30-07-2021 om 22:10 uur
Reactie op Feline2014

Dat vinden wij ook meer dan logisch. Ze heeft idd vaak als ze benauwd is dat ze minder goed wil eten en drinken gaat dan moeizamer en ze spuugt het dan snel weer uit. Het is ons ook opgevallen dat ze altijd koude handen heeft als ze benauwd is.

Het duurt idd vast langer door de vakantietijd. Maar wij zijn allang blij dat de nieuwe huisarts en het CB het nu serieus nemen en haar hebben doorverwezen (de oude ha blijft volhouden dat het gewoon kan met 5 tot 8 pufjes als ze het er goed op doet. Alleen vanaf de 5de puf pas geven als het echt nodig is. Alsof de andere 4 pufjes voor de lol worden gegeven).

Kunnen ze al veel onderzoeken doen bij de hele kleintjes dan? Zover wij nu weten hebben wij een gesprek met de kinderarts en wordt er eerst alleen gesproken omdat dit ook telefonisch gebeurt. Wij hopen ook zeker dat deze arts het serieus zal nemen en er een gerichtere aanpak komt. Maar vooral hoop ik voor de kleine dat de minder lang benauwd zal zijn en het liefst minder vaak.

Ze kunnen bloedprikken. Provocatie testen en qua astma onderhoud kuur geven

Testen. Astma is 6 jaar

Login of registreer om te reageren
31-07-2021 om 04:32 uur

Wij zijn onderhand al weer een tijd verder en de kleine heeft onderhoudsmedicatie gekregen die ook al weer bijna een half jaar is opgehoogd. Ze krijgt nu 2 x daags qvar 100

Nog steeds kan ze erg benauwd worden van rook, sterke geuren, verkoudheden, ziekte en spanning en kan dit als ze wat onder de leden heeft alsnog 6 tot 8 weken aanhouden. Maar gelukkig gaat ze niet meer zo hard achteruit. Hoewel wij nog steeds wel eens op de eerste hulp zitten.

Wij mogen indien nodig salbutamol tot 4 pufjes om de 3 uur puffen bij erge benauwdheid. Maar moeten dan wel na maximaal een week kunnen afbouwen. Hier hebben wij een schema voor. Als dit niet wil moeten wij langs de HA of de SEH.

Login of registreer om te reageren
23-11-2021 om 22:07 uur

Fijn dat je kindje wat stabieler is geworden! Maar evengoed nog veel triggers dan he, en dat het zoveel weken duurt. Herkenbaar helaas, en soms slopend, succes!! Goed dat je je destijds hebt laten doorverwijzen!
Denk nog aan de epipen voor de noten/allergietest. Wij zaten ermee op de SEH..

Login of registreer om te reageren