Montelukast

07-11-2012 om 23:16 uur

Gebruikt iemand van jullie montelukast? Of eventuele ervaring mee?
Volgens de longspecialist en internet zou het een longzuiverend middel zijn.
Moet 's avonds ingenomen worden en werkt 's nachts.

Login of registreer om te reageren
02-09-2019 om 20:03 uur

Dank Emsepems. Het lijkt er op dat mijn longen niet weer op het niveau van vorig jaar komen. Maar mogelijk speelt daar de borstkanker (januari geopereerd) en dan vooral de behandelingen (geen chemo wel hormoontherapie en bestralingen) ook nog een rol in.
Maar sinds ik de montelukast gebruik en ook nu het weer koeler is gaat het gelukkig een stuk beter. Ik voel me vaak weer fit. Heb vooral 's morgens aan het begin van de dag nog altijd ventolin nodig maar als dat alles is, gaat het over het algemeen weer prima. Ik heb nu dagen waarin ik denk, zo fit heb ik me het laatste half jaar echt niet gevoeld. Dus heel fijn.
En ik heb weer veel geleerd, op zo'n manier wat minder maar ik zal een eventuele volgende keer beter weten wat er aan de hand is, hoop ik.

Login of registreer om te reageren
03-09-2019 om 13:27 uur
Reactie op Eliana
Reactie op Thirza
Ik heb de laatste keer ook een ander merk meegekregen (Aurobindo) zou het daardoor ook kunnen komen?

Kijk eens aan en op die reageerde ik zelfs zo heftig dat ik zowat doordraaide, mijn man wist niet wat er gebeurde, volgende dag exact hetzelfde en toen acuut gestopt met als gevolg goed slapen, meer gevoel en helder hoofd. Tintelingen had ik ook last van maar niet zo extreem maar die verdwenen ook.

Hoe gaat het nu dat je ermee gestopt bent?

Sorry, je berichtje had ik even gemist. Ja best wel goed eigenlijk. Ik had verwacht dat ik meteen zou kelderen, maar dat viel wel mee. Ik merk wel dat mijn ogen vaker jeuken en tranen, maar echt benauwd heb ik het tot nu toe maar 1 x gehad en toen had ik een hele dag geverfd. Dus misschien een reactie daarop(?)

Login of registreer om te reageren
05-09-2019 om 14:03 uur

Ook enkele jaren Montulekast / Singulair gebruikt maar had geen effect.

Login of registreer om te reageren
25-11-2019 om 09:41 uur

In mijn eerdere berichtjes gaf ik aan dat de Montelukast prima werkte. En dat doet het noch tegen het erge hoesten. Een poos geleden was ik al eens gestopt, ik liep als een zombie door huis, alle vrolijkheid was verdwenen. Na stoppen ging het met mijn hoofd snel weer beter maar nadat ik een paar dagen lag te blaffen in bed, zo noem ik dat maar, echt een zware hoest ben ik toch maar weer begonnen met de Montelukast. Het hoesten is dan vrij snel weer weg en ik voel me weer een paar dagen super fit. Maar het zakt altijd weer in. Afgelopen week weer grieperig al weer een paar dagen ventolin nodig en ik bedacht dat ik al weer weken niet echt vrolijk ben. Ik ben over het algemeen een positief en vrolijk mens maar...... Dus gister en vandaag geen Montelukast meer genomen. Mijn hoofd is weer helder, echt fit ben ik nog niet en het lijkt dat het hoesten weer erger wordt.
Nog maar een paar dagen aanzien en wordt het niet beter dan eventueel maar weer naar de ha of praktijkverpl. kundige.
Flixotide kan ik niet meer ophogen want sinds ruim een maand gebruik ik al standaard 2x500 en volgens de praktijkverpl.kundige is dat het maximum.

Login of registreer om te reageren
25-11-2019 om 09:58 uur

Gelukkig is er tegenwoordig veel meer medicatie Hiske. Overleg maar met je longarts of huisarts als de praktijkverpleegkundige het niet meer weet.
duidelijk is dat montlukast niet geschikt is voor jou

(bij mij werkte het middel ook goed, maar ik kreeg enge nachtmerries... lag in het bloed etc...)

Login of registreer om te reageren
25-11-2019 om 14:21 uur
Reactie op Hiske

Flixotide kan ik niet meer ophogen want sinds ruim een maand gebruik ik al standaard 2x500 en volgens de praktijkverpl.kundige is dat het maximum.

Dat is niet helemaal waar Hiske, maar zij mag dat niet tijdelijk laten ophogen. Als je van de rails afraakt en het is nog te vroeg voor prednison, mag je soms tijdelijk ophogen, naar bijv een paar dagen 3 x 500 en dan weer zakken naar 2 x. Maar dat moet je met je arts afspreken.

Montelukast is een prima middel, maar heel jammer dat je dan pas na verloop van tijd er toch mee moet stoppen. Dan kun je beter hebben dat het meteen bijwerkingen geeft, dan ken je de voordelen er nog niet van. Ik kon die nachtmerries wel hendelen, al was het soms bar eng. Maar ik kwam amper nog vooruit als ik liep of fietste en dat is nu net helemaal niet de bedoeling van dat spul. Het moet juist beter gaan en dat ging het eerst ook.

Login of registreer om te reageren
25-11-2019 om 20:55 uur

Dank weer voor jullie reacties. Fijn om te weten dat het indien nodig toch tijdelijk kan de flixotide verhogen.
Nachtmerries heb ik gelukkig geen last van gehad bij gebruik van de Montelukast maar ik wordt vreselijk down, zie overal als een berg tegenop, ik moet me echt door de dagen heen slepen voelt het. Zelfs wat ik anders heel leuk vind kan ik dan tegenop zien. Dus jammer maar geen montelukast weer. En ik kijk het even aan, mocht het het hoesten toch weer erg worden dan weer naar de ha, het is niet anders.

Login of registreer om te reageren
03-12-2019 om 12:28 uur

Ik moet montelukast proberen omdat ik aanhoudende ochtendhoest heb en benauwdheid. Misschien had ik beter niet op google gezocht maar ik lees toch niet veel goeds.... Ik ben al niet goed in nieuwe medicatie proberen maar als ik de psychologische bijwerkingen lees.... Hoe erg is het echt? Ik ben over het algemeen al wat sneller geïrriteerd enz. Zou dit het versterken? Heb toch wat schrik om deze pilletjes te nemen... ? Ik denk dat ik ze wel ga proberen en als ik merk dat ze helpen maar ik er psychologische klachten van krijg, dat ik iets anders vraag aan de arts. Misschien start ik best in het weekend. Dan is mijn man ook thuis...

Login of registreer om te reageren