Instabiel astma en operatie

Het gaat een lang Verhaal worden. Sinds twee maanden is mijn astma instabiel. Ik heb vooral last van bizar veel hoesten met wit of lichtgeel slijm en benauwdheid.

Nu merk ik dat mijn huisarts mijn Astma niet zo serieus neemt omdat ik niet piep.

Afgelopen week ben ik geopereerd en voor mijn operatie was mijn saturatie 94% na de operatie zelfs even rond de 90%. Na vernevelen ging het beter.

En ik gebruik spiRiva in combinatie met met Alvesco.

De astma verpleegkujdige van de huisarts blijft maar zeuren dat ze het raar vindt dat ik spiRiva gebruik bij Astma. Als ik uitleg dat dit wel overwogen is door de longarts lijkt ze dit niet te geloven.
Bij de longarts kan ik pas over 9 wk terecht omdat ik er langer dan een jaar niet geweest ben en de huisarts wil eigenlijk ook geen nieuwe verwijzing geven omdat ze zelf een astma verpleegkundige hebben.
Ze willen volgende week een spiro doen, dat is toch helemaal niet handig als je astma zo instabiel is?
Wat is nu slim? Het hoesten is ook enorm vervelend in combinatie met mijn operatie wond natuurlijk.

Reacties

 • emsepemsemsepems Gebruiker
  Ik denk dat een spiro wel een goede indicatie geeft. Als deze lager is dan normaal dan is het duidelijk dat je astma niet lekker zit.
  en wat betreft operatie en lage saturatie, daar zou ik me niet teveel zorgen over maken, dat komt veel vaker voor.

  Ik zou opnieuw met de huisarts bellen en aangeven dat je veel hoest, en dat dat slecht is voor je wond. er is goede medicatie voor.
  En dat je je zorgen maakt over de saturatie die laag is, misschien kan hij deze nogmaals meten.
 • suusenpoeasuusenpoea Gebruiker
  Bedankt voor je reactie.

  De huisarts is deze week op vakantie.
  Ik heb de vervangend huisarts codeïne gevraagd, maar die mogen zij niet meer voorschrijven van de huisarts!?

  Dus heb ik de specialist gebeld die mij geopereerd heeft, of de assistente, en zij is nu aan het kijken wat zij kunnen doen.
 • DaantjeDaantje Gebruiker
  In principe is codeine gecontraindiceerd bij astma waarbij je slijm op hoest. Ik snap wel dat een waarnemer die jou niet kent, dit niet voor wil schrijven. Hopelijk kom je verder met de specialist van de operatie. Misschien kan die met de longarts overleggen?
 • suusenpoeasuusenpoea Gebruiker
  Heb je ook helemaal gelijk in. Maar het is nu kiezen tussen 2 kwaden. De operatie moest gebeuren, en het zou wel zonde zijn als er nu iets beschadigd door het vele hoesten. Het hoesten is echt heel erg storend aanwezig, en dit al ruim 2 maanden. Heb al een ab gehad, in het Z-H bij de operatie ook nog ab via infuus en verneveld. Maar ik blijf zo vreselijk hoesten. Mn broer zei dat ik Mn opa wel leek die emfyseem had? en dit weer helpt natuurlijk ook niet. Mega hoge luchtvochtigheid.
Log in of Registreer om te reageren.