Alternatief voor Chlaritromycine

Beste,

Ik geraak niet van mijn Chlamydia en Mycoplasma Pnuemoniae af, dit is al maanden aan de gang.
Omdat ik allergisch ben aan veel is het altijd bang afwachten hoe mijn lichaam reageert.
Nu heb ik Azytromicine genomen en ik had na 3 pillen niets dan water diaree en dit nog 2 weken en langer na afronden van van de kuur.
Doxycicline heb ik tot 2x geprobeerd maar kreeg echt helse gewrichstpijn, zware hartkloppingen en mijn huis stond precies in brand alsof ik verbrand was van de zon maar veel erger. Het duurde zo'n 3 dagen vooraleer die pijn aan mijn huid weer weg was van 1 enkele pil.
De volgende was Chlaritromycine waarbij alle klachten als sneeuw voor de zon verdwenen, gewrichtspijn, gezwollen borsten en de kortademigheid ging weg. Maar ik lag wakker met zo'n zware hartkloppingen, ik dacht met momenten dat ik er geweest was. Ganse nachten wakker en werd op de duur echt niet goed meer. Kuur niet kunnen afmaken daardoor.
De huisarts zei, probeer nog eens die Chlaritromycine maar alweer na 2 pillen had ik het zitten en weer hele hoge en zware hartslag dat 24 uur aan een stuk, het was 2x 500 Mg. Het was echt de hel.
Verder begon ik van Chlaritromycine huiduitslag en heel erg jeukenende blaasjes te krijgen hier en daar.
Van als de pillen uitgewerkt waren kreeg ik dan nog ontzettende koppijn.
Ik heb nu ook deze kuur stop gezet want dit zou toch op de duur resulteren in een hartaandoening of erger nog naar wat ik voelde. Het was niet dragelijk.

Wat kan ik nu nog meer doen ? Of is het afwachten tot de bacteriën mijn lichaam en leven ontnemen ?

Het laatste jaar niets dan ellende. Ik ben er echt moedeloos van geworden van alle allergieën en het feit dat ik andere mensen een jaar Azytromincine kunnen nemen en Doxycinline en bij mij het al misgaat na een paar of 1 pilletjes.

Kan ik überhaupt nog iets doen of is het een verloren zaak ?

Het gekke van is ook dat ik geen verhoogd CRP heb ondanks de ontstekingen maar mijn huisarts zag in de bloeduitslagen/labo en kent mij trouwens goed en weet dat er iets broed in mij. De IGA titers zijn > 100 voor zowel Chlamydia Pneumoniae en Mycoplasma Pneumoniae. Het is dus een volledig atypisch verloop. In het ziekenhuis willen ze het precies niet geloven. Gelukkig weet mijn huisarts wel hoe de vork in de steel zit.
Ik voel ook echt de noodzaak voor AB gezien alle pijn aan mijn rug (gewrichten) en mijn gezwollen pijnlijke borsten verdwijnen als sneeuw voor de zon. Van als ik een paar dagen gestopt ben en was met de Chlaritromycine komt alle pijn terug overal.

Vorig jaar heb ik 6 weken koorts gehad door een schildklierontsteking en sindsdien ben ik nooit meer goed en gaat het van kwaad naar erger.

Ik hoop echt dat er een oplossing voorhanden is. Alle tips en hulp zijn welkom.

Dank alvast.

Met vriendelijke groeten

Reacties

 • ThirzaThirza Gebruiker
  Hoi Lien, echt helpen kan ik je niet, maar ik weet uit ondervinding helaas hoe vervelend het is als je niet elk medicijn verdraagt. Zithromax was voor mij een prima middel, ik had helemaal geen klachten meer, maar ik kreeg na ruim 2 jaar hartritmesoornissen en moest ermee stoppen. Misschien naar een andere longarts? Of is er nog andere a.b. die je kunt proberen?
 • beste Lien
  wat een verhaal. ik heb een aantal overwegingen:
  - het valt niet mee om vast te stellen of er echt sprake is van een doorlopende infectie, of van kolonisatie (bacterien zijn aanwezig maar maken niet per se ziek) of een labtest zonder directe betekenis. het zou waardevol zijn andere labbepalingen te doen om te verifieren hoe dit zit. een laag CRP pleit tegen een aktuele infectie, daarentegen veroorzaken bacterien in de luchtwegen (zonder weefseldoordringing) niet zomaar een verhoogd CRP. wanneer je inderdaad een chronische infectie zou hebben loont het beslist ook de moeite om te zien hoe het met je algemene afweer staat, waarom raak je dat dan niet kwijt? mycoplasma en chlamydia kunnen ook zonder antibiotica opgeruimd worden door je lichaam.
  - wanneer mensen abnormaal reageren op antibiotica betreft dit niet altijd allergie. dit kan wel worden uitgezocht want dat is relevant voor toekomsitge beslissingen betreffende je behandeling.
  - antibiotica als azitro en claritromycine hebben ook ontstekingsremmende eigenschappen en werken dus niet altijd door bacterien te doden. wellicht is er een andere aandoening die bij je speelt en die even verbeetrt.
  Kortom, er komt nogal wat bij kijken om dit probleem te ontrafelen en de huisarts zal toch hulp moeten zoeken bij een specialist in immuniteit en/of infectie. een en ander ook afhankelijk van andere kwalen die je wellicht hebt zoals astma of copd. wanneer antibiotica zoveel problemen geven is het niet verstandig zonder verder onderzoek daar telkens op te focussen.
 • Lien78Lien78 Gebruiker
  Beste dokter, Hartelijk bedankt voor uw antwoord en om mijn medische zorgen even te helpen ontrafelen. Ik heb deze info vandaag door gegeven aan mijn huisarts. Hij heeft een andere kuur antibiotica voorgeschreven.
  Hij vond verder onderzoek niet nodig.
Log in of Registreer om te reageren.