vergeetachtigheid?

NatasjaSNatasjaS Gebruiker
Mijn moeder heeft COPD fase 3. Ze is de laatste tijd steeds vaker vergeetachtig. Herhaald binnen een korte tijd vaker dezelfde vraag, of weet zich dingen niet meer te herinneren. Terwijl wij het kort daarvoor tegen haar hadden gezegd. Kan dit te maken hebben met haar ziektebeeld?

Reacties

 • DaantjeDaantje Gebruiker
  Ik las ook je andere berichtje. Hoe oud is je moeder? Zou een verwijzing naar een geriater iets kunnen zijn? Die artsen zijn gespecialiseerd in patiënten met meerdere problemen, medicijngebruik en de samenhang daartussen.
 • NatasjaSNatasjaS Gebruiker
  Hallo,
  Mijn moeder word over 2 maanden 73. Daarom twijfelen we zo sterk. Hoort het bij het ziekte beeld, of is het iets anders. Mijn vader en ik zijn gewoon bang dat als hij het gaan aankaarten in het ziekenhuis, er dan een onderzoek gaat komen. Wat wel duidelijkheid gaat geven, maar waar mijn moeder dan bang/boos/opstandig zal gaan reageren. Het zal voor ons duidelijk zijn, maar zij heeft er in feite niet veel aan. Je kan er niks aan doen. Dat maakte het gewoon allemaal zo verdrietig.
 • DaantjeDaantje Gebruiker
  Misschien maakt het haar minder opstandig en boos als ze weet dat het door een ziekte komt, dan kan ze het zichzelf niet verwijten. Een goede arts zal ook rekening houden met hoe je moeder zich hieronder voelt en hoe ze zich beter kan voelen.
 • goudvisjegoudvisje Gebruiker
  Ik zou het toch aankaarten bij de artsen, heb zelf ook copd 4 en herken deze klacht (nog) niet in ieder geval.
  Sterkte, valt niet mee, voor jullie niet en voor je moeder niet.
 • marlenmarlen Gebruiker
  Kan ook komen door hoge dosering prednison, bijvoorbeeld.
 • NckiieNckiie Gebruiker
  Mijn oma is van dezelfde leeftijd en er zit dementie bij haar in de familie. Zij is naar een geriater geweest en het bleek dat ze ernstig vitamine B12 te kort had. Dus ik zou het zeker uit laten zoeken en je moeder proberen te overtuigen.
  Sterkte!
 • StefanieStefanie Gebruiker
  #7 edited augustus 2019
  Je geeft aan dat ze er niet veel aan zal hebben maar misschien is er een hele eenvoudige reden en oplossing voor en heb je later spijt dat je het niet eerder hebt aangekaart. Sterkte.
 • Longfonds AdvieslijnLongfonds Advieslijn Longfonds Advieslijn, Moderator
  NatasjaS

  Hopelijk kun je met bovenstaande tips en adviezen een besluit nemen of jullie een gesprek wlllen met de arts over je moeder. Haar vergeetachtigheid kan allerlei oorzaken hebben. Bij COPD is het belangrijk om te weten of haar organen voldoende zuurstof krijgen. Als dit niet bekend is kan een bloedgasmeteronderzoek ( is niet belastend) duidelijkheid geven. Sterkte met je moeder.

  Met vriendelijke groet,
  advieslijn
 • StefanieStefanie Gebruiker
  Zo'n bloedgasmeting is ook maar een momentopname is mijn ervaring. Eerdat je aan de beurt bent heb je vaak alweer rustig zitten wachten
Log in of Registreer om te reageren.