Hoe voel jij je vandaag? #166

Dit topic is gesloten
trijnkotrijnko Administrator
edited mei 2019 in Longen algemeen
Dit bericht is verplaatst van: Hoe voel jij je vandaag? #165
Ga naar laatste reactie«137

Reacties

 • NckiieNckiie Gebruiker
  @goudvisje haha dan moeten ze de “prikkar” maar bij jou uit de buurt houden met alle infusen enzo:p

  @balling sterkte en ik snap wel dat je er zsm vanaf wil. En in mijn zkh is het wel redelijk te eten, maar als je het menu na een paar opnames in dezelfde periode kent dan wil je ook wel wat anders xD gelukkig kan je dan beneden lekker en ongezonder eten:) en anders is er altijd nog thuisbezorgd xD
 • Anna50Anna50 Gebruiker
  @balling, ik wens je veel sterkte toe. Fijn dat er een second opinion is geweest. :)
 • ballingballing Gebruiker
  @Nckiie , @Anna50
  Bedankt en zal weer updaten als er iets te melden valt.
 • emsepemsemsepems Gebruiker
  #4 edited mei 2019
  Sterkte balling, een ernstige situatie als er niets aan gedaan wordt.

  Hier heb ik t kuurtje ab op. T heeft zeker geholpen, maar ik krak zaag en hijg nog.... misschien toch maar weer ha of la bellen.

  Vandaag een lekker dagje naar Schiermonnikoog geweest. Normaal loop ik ( klein eiland), maar vandaag heb ik een ebike gehuurd en op max ondersteuning over t eiland gefietst. Heerlijk.

 • goudvisjegoudvisje Gebruiker
  Klinkt fijn @Emsepems je dagje op de fiets! Hoop dat je vlug opknapt, beterschap.
 • MillyMilly Schrijver
  @balling, sterkte in alles! Heftig alles zo bij elkaar.. Goed dat je voor n second opinion geweest bent, verstandig om meerdere visies te vragen, het is niet niks. Voor wat betreft je COPD lijkt me dat de anesthesist je meer vertellen kan, maak al je zorgen bespreekbaar! Succes!
  @emsepems, beterschap! Fijn dat de kuur iets gedaan heeft, klinkt voor nu ook nog niet precies lekker. Goed idee om voor t weekeind de huisarts advies te vragen..
  @MiraNovember, beterschap!

  Maanden na de griep, waar mn longen nogal last van hadden, hoest ik nog steeds.. Piep en reutel nog regelmatig. Kweek is weg maar denk dat t 'gewoon' mn onstabiele astma is. Vlgd bespreken met de longverpleegkundige maar..
  Fijne dag
 • DaantjeDaantje Gebruiker
  Kon de huisarts/longarts nog wat doen, @emsepems ? Hopelijk gaat het weer beter.

  @Milly herkenbaar. Mijn astma is ook nog steeds van de rit na een luchtweginfectie in januari.

  Vanmorgen bij de longarts geweest. Hij kon op dit moment niet veel meer voor me doen, we hopen dat het langzaam weer beter gaat. Over acht weken moet ik terug en dan weer longfunctie blazen, bloed prikken en foto maken. Toch wel weer een fijn gesprek gehad. Hij vond het onvoorstelbaar dat de theolair uit de handel gaat terwijl het wereldwijd nog heel veel gebruikt wordt. Ik heb nu capsules uit Duitsland gekregen via de ziekenhuisapotheek.
 • emsepemsemsepems Gebruiker
  Fijn dat je een goed gesprek hebt gehad Daantje.Ook bij mij zeggen de artsen vaak: we hopen dat t weer beter gaat, t kan ook zo zijn dat zo blijft en dat je steeds een stapje terug moet doen..... gelukkig trekt het tot nu toe altijd bij. Ik ben ervan overtuigd dat mijn goede conditie erg positief is bij mij. Ook mijn karakter: kan het niet links om dan doen we t recht om. (ebike huren op schiermonnikoog bv, ipv wandelen wat ik normaal altijd doe, maar toen niet kon)

  Hier gaat het weer goed, de luchtweginfectie was lelijk, maar is met alleen ab en heel veel extra pufjes weer op zijn retour. ik hou de hoge pufjes (oa 3x3 foster en 3x2 serevent) nog zeker een week zo
 • DaantjeDaantje Gebruiker
  Ik kan niet wachten tot er hier een flinke bui gaat vallen. Ik ben echt niet lekker van alle pollen en deeltjes die hier in de lucht hangen. Benauwd, kriebelende keel, hoesten. Net al gedoucht en mijn haar gewassen in de hoop dat dat ook iets scheelt.
 • wilmar2410wilmar2410 Gebruiker
  #10
  Daantje schreef: »
  Ik kan niet wachten tot er hier een flinke bui gaat vallen. Ik ben echt niet lekker van alle pollen en deeltjes die hier in de lucht hangen. Benauwd, kriebelende keel, hoesten. Net al gedoucht en mijn haar gewassen in de hoop dat dat ook iets scheelt.
  Idem dito.... Vandaag gaat het ietsje beter, alhoewel het nog af en toe opspeeld. Had ook een stressweek achter de rug. Was vorige week dinsdag aangereden door een scootmobiel op straat, de schrik zat er goed in. Was helemaal van mijn padje. Daarna een lekkage in huis en meer pech. Kortom een week om snel te vergeten. Ben nu in de chill modus met goed en gezond eten en heel veel kopjes heerlijke thee... Ze verwachten weer warme temperaturen, dus we kunnen onze borst nat maken...

 • puckiepuckie Gebruiker
  #11
  hoi allemaal,

  Ik val weer flink in de "prijzen"
  flinke neusverkoudheid en zeehonden blaf.

  de nodige medicatie erbij gekregen van de huisarts. En verder rustig houden en uitzieken.

  Alle ander die het nodig beterschap
 • emsepemsemsepems Gebruiker
  #12 edited mei 2019
  ...... En daar zat ik afgelopen week weer bij de dietiste. Voor de 3x dat ik wil afvallen, de vorige 2 keren is het gelukt.
  Tja..... ik heb vorig jaar vele malen geprobeerd om het weer te doen en nu op eigen houtje, maar t lukte niet. Ik volgde de adviezen van de vorige keren op, dit zorgde er steeds voor dat ik verkouden werd met afloop ab en pred.…...
  dus daar zat ik weer bij de dietiste....

  Ik blijk veel spieren te hebben, 10 kg meer dan anderen vrouwen van mijn leeftijd en lengte. Goed nieuws, het vele sporten jarenlang blijkt goed te werken.
  Maar hoe nu af te vallen. Aankomen is door prednisolon, extra tussendoortjes en waarschijnlijk overgang. Het dieet is nu 2200 kcal en 85 gr eiwitten (vorige keer 1500 kcal en 80 eiwit), en advies om een kilo pet maand af te vallen, dus heel rustig afvallen.
  we gaan er weer voor :-)

  Ook deze week naar de podoloog geweest. nu steunzooltjes voor mijn holle voeten in de hoop dat ik niet meer zo moe stijf en na vele km lopen. En ook dat ik langer dan een half jaar met mijn schoenen kan doen... ik loop ze rap scheef af, al zijn het dure of goedkope, het maakt niets uit.

  Met mijn longen gaat het goed. ik hou hoge dosering nog een maand, dit ivm vakanties in juni waar ik niet goed weet hoe dat voor mijn longen uitpakt.
  al heb ik wel de serevent afgebouwd naar normaal dosering voor mij.

 • DaantjeDaantje Gebruiker
  #13
  Wat is het hier stil. Hoe gaat het met iedereen?

  Hier gaat het langzaam weer de goede kant op. Het hoesten is veel minder, ik ben minder benauwd en ik heb vandaag weer een flink stuk kunnen roeien zonder daarna helemaal doodop te zijn :)

  Mijn energie moet ik nog opbouwen, net als de uren die ik werk maar ook dat gaat de goede kant op gelukkig. Binnenkort nog een ochtend met veel onderzoeken in het ziekenhuis en de week daarna naar de longarts.
 • ballingballing Gebruiker
  #14
  Nou, om dan ook maar weer een duit in het zakje te doen.
  Fijn om te horen dat 't beter gaat @Daantje
  Na een dip in de winter en het voorjaar nu ook weer in de opbouwfase.
  De dip werd mede veroorzaakt doordat een aneurysma op mijn aorta werd geconstateerd.
  Er is ook in tweede aanleg besloten om gezien de risico's van een ingreep het maar even aan te kijken.
  Het aneurysma is mooi ingekapseld en levert geen acuut gevaar op.
  Wel elk half jaar controle en CT-scan.
 • PurplePurple Gebruiker
  #15
  Bij mij gaat het langzaam beter. Ik ga morgen, na een opname van 11 dagen weer naar huis. Het was mijn 4e opname sinds maart en herstel is nog ver weg. Maar ik kan al weer 10 meter lopen! Deze week de afwijzing voor Davos gekregen en die heeft er flink ingehakt, vooral mentaal. Nu ik weet dat er aan alle kanten aan gewerkt wordt om mij toch daar te krijgen, ben ik zelf natuurlijk ook verplicht mijn beste beentje weer voor te zetten. Ik vind het heerlijk om weer naar huis te gaan, maar zie er ook wel tegenop. Komt vast weer goed.
 • DaantjeDaantje Gebruiker
  #16
  @balling wel een geruststelling voor nu dan na die onzekere tijd. Hopelijk blijf je lang stabiel en kan je weer opbouwen.

  @Purple wat pittig zo'n afwijzing. Ik begrijp dat er nog gewerkt wordt om wel toestemming te krijgen. Fijn dat je iig weer naar huis kan. Hoop dat je gauw goed nieuws krijgt en echt kunt herstellen.
 • SooshSoosh Moderator
  #17 edited juni 2019
  @daantje wat fijn dat je weer een stuk hebt roeien zonder daarna bij te moeten komen!

  @balling dat lijkt me best wel een lastig idee, om met zoiets rond te blijven lopen. Aan de andere kant zal een operatie ook niet zonder risico zijn. Hopelijk heb je er vertrouwen in dat jouw artsen de beste weg voor jou hebben gekozen.

  @Purple jeetje, zo'n afwijzing is niet niets. Chronisch ziek zijn lijkt soms wel een dagtaak, vind ik.

  Ik ga kwa astma ok, wel rotte dagen gehad met dat hele vochtige, drukkende weer. Verder niet top, rug gaat niet lekker en depressie vreet ook aan me.

  We bikkelen door! Sterkte voor iedereen die het nodig heeft.
 • Oma AkkeOma Akke Gebruiker
  #18
  Ik ben zo moe als een hond, maar nu is de oorzaak bekend: een veel te laag Hb van 5,6. Geen gewone bloedarmoede dus extra ijzer helpt niet. Via een internist wordt er gezocht naar de onderliggende oorzaak, dus uitgebreid bloedonderzoek, een paar biopten, een maag-darm onderzoek, en tenslotte nog een ctscan van hals, thorax, abdomen. Volgende week de uitslag........
  Het goede nieuws is dat mijn longen onverstoorbaar goed zijn, weer of geen weer!

  @Daantje fijn dat je merkt dat je vooruit gaat!

  @balling Dat is voor jou ook een spannende tijd geweest. Vind je het geen eng idee om met dat aneurysma door te lopen?

  @soosh Dat wordt afzien met die hittegolf? Woon je in het zuidoosten (zoals ik). Ik zou nu graag op een Waddeneiland zitten. Sterkte met alles, een depressie is niet niks.

  @purple dat is balen zo'n afwijzing. Moet je nu zelf overal achteraan om het alsnog voor elkaar te krijgen? Sterkte!
 • PurplePurple Gebruiker
  #19
  @Oma Akke
  De longarts in Davos is er mee bezig en als het goed is mijn eigen longartsen ook. Ik heb tot vanmorgen aan de zuurstof in het ziekenhuis gelegen en ben nu net thuis. Ik hoop dat Davos alsnog gaat lukken, weet niet zo goed hoe ik er zelf nog bovenop kan komen. Gelukkig heb ik wel een vernevelapparaat gekregen nu voor thuis. En verder wordt alles door de thuiszorg gedaan.
 • goudvisjegoudvisje Gebruiker
  #20
  @Daantje, fijn dat je de berg weer opklimt, voelt goed he!
  @Purple, dan heb je wel tijd nodig om aan te sterken, veel opnames achter de rug.
  Hoop dat het goed komt met Davos.
  @Balling, aan de ene kant fijn dat je nu nog geen operatie krijgt maar angstig lijkt het mij wel, gelukkig wordt het elk half jr bekeken.
  @Soosh, sterkte, soms is het wel veel allemaal.
  @Oma Akke, spannende tijden, duimen draaien hoor! nu met die hitte erbij nog extra moe denk ik, sterkte.

  Hier moe en meer benauwd vd warmte, wordt een weekje afzien! Zit ook niet aan zee jammer genoeg :)
  Voetenbadjes, ijsjes en veel water, natte handdoek in de nek (looks alsof ik een topsporter ben:)
 • ballingballing Gebruiker
  #21 edited juni 2019
  @Soosh , @Oma Akke , @goudvisje
  Spannende tijd zeker! Dan weer wel, dan weer niet, dan weer wel, dan weer niet.
  Emotioneel een hele rollercoaster.
  Ben aan de ene kant toch best wel opgelucht maar ook wel geschrokken dat een eventuele operatie zeer gecompliceerd is met een hoog risico. Mocht het ooit zo ver komen dat zo'n ingreep noodzakelijk is dan is het maar helemaal de vraag of ik al dan niet "op de tafel blijf".
  Wel zijn er alternatieve ingrepen voor een openhartoperatie maar die bevinden zich nog in een trial-stadium.
  Men experimenteert nu met een soort "stent" (coiling) die geplaatst wordt in de aansluiting van de kransslagader en de aorta. De resultaten zijn nog niet bevredigend genoeg (+/- 60% resultaat) om het als vaste procedure in te voeren. Het is veel minder invasief en het geeft hoop voor de toekomst. Iig. komt mijn probleem vaker voor bij de follow-up van hartklepprotheses.
  Het hoge risico van een ingreep op dit moment is geen prettig vooruitzicht maar misschien is zo'n operatie in de toekomst helemaal niet nodig. Dat hangt van de ontwikkeling van het aneurysma af en er zijn er genoeg die met zoiets gewoon honderd worden.
  Aangezien ik geen klachten daarvan ondervind, is er ook eigenlijk geen indicatie voor een eventuele ingreep.
  De risico's afwegend, is afwachten gewoon het beste.

  Verder is het gewoon puffen, hier. 10:19, 28º C. en stijgend.
 • ReuzenkakatoeReuzenkakatoe Moderator
  #22
  @balling
  Ik las iets over een nieuwe methode waardoor een openhart-operatie helemaal niet meer nodig is. Volgens mij in Nederland ontwikkeld en ze willen het zo snel mogelijk in gebruik nemen. In plaats van hechten knijpen ze via een catheter een klemmetje om weefsel aan elkaar te knopen. Dat wordt automatisch ingekapseld, zodat het niet los kan schieten. Ook stents etc. kunnen ze tegenwoordig via een soort catheter met camera plaatsen. Ik hoop dat jij er voordeel van krijgt, mocht het zover komen. Beterschap!
 • ballingballing Gebruiker
  #23
  @Reuzenkakatoe
  Klopt! Heb ik ook gelezen maar kon uit het artikel niet direct opmaken of dat dezelfde procedure is waarmee ze in Nieuwegein werken.
  Hoopvol is idd. dat er op dit gebied ontwikkelingen gaande zijn.
  Misschien wordt ik dan ook met twee vingers in de neus wel honderd.
  (Moet er niet aan denken: Pensioentechnisch mag ik niet ouder worden dan 79 jaar).
 • DaantjeDaantje Gebruiker
  #24
  Toch wel meer benauwd vandaag, extra atrovent hielp voor een uurtje. Normaal doet de warmte me goed maar nu misschien toch niet? Of werk zaten de toiletten verstopt, na eerst flink stinken, gingen ze daarna met chloor schoonmaken. Gelukkig meerdere collega's die me waarschuwden om daar weg te blijven en toen ik naar huis ging was het wel weer te doen.
 • NckiieNckiie Gebruiker
  #25
  Herkenbaar @Daantje ik heb nu ook meer last dan anders:( zelfs vannacht weer wakker gelegen door de benauwdheid. Dus ik hoop dat het weer snel fijner wordt!
 • SooshSoosh Moderator
  #26
  Gister heb ik het eigenlijk weinig last gehad van mijn longen door de warmte. Vandaag merk ik wel wat kortademigheid. Ik heb ergens geluk dat ik op mijn werk ben, ons kantoor bevind zich in het souterrain van een pand, dus het is behoorlijk koel. Ik heb een grote airco unit in mijn kantoor hangen, maar die heb ik nog niet gebruikt aangezien de erg koude lucht ook weer voor problemen kan zorgen (er vanuit gegaan dat er in de afgelopen jaren onderhoud gepleegd is aan het ding wat ik me sterk afvraag).

  Sterkte iedereen, let goed op jezelf.
 • Anna50Anna50 Gebruiker
  #27
  Gisteren ging het redelijk. 's-Morgens stofzuigen, was ophangen en nog wat kleine dingen. Verder niets doen. Maar aan het eind van de middag voelde ik me rot. Het was ook te warm. :-( Vandaag is het gelukkig wat koeler.
 • KirsjiKirsji Gebruiker
  #28
  Heel tijd niks meer geschreven op dit forum, maar met mij gaat het ook wat minder.
  Sinds oktober 2018 een schouderblessure opgelopen genaamd; Thoracic Outlet Syndroom.

  Me schouder is nu weer voor ongeveer 70% hersteld :D nu op naar de 100%

  Sinds maandag vanwege het warme weer ineens weer erg benauwd, weer meer pufjes moeten innemen dan normaal. Omdat ik het idee heb dat de salbutamol zijn werk niet goed doet er dinsdag Atrovent bij gekregen voor als ik nog steeds benauwd ben. De Salbutamol is bij mij ongeveer met 3 uurtjes wel uitgewerkt.
  Sinds maandag hoor/voel af en toe ik bij mijn linker long een soort van gepruttel, ik dacht dat dit komt omdat mijn chronische neusbijholte ontsteking ook weer aanwezig is en alles pot dicht zit met slijm maar is dit ook zo ?

  Sterkte allemaal!

  Mvg Kirsji.
 • SooshSoosh Moderator
  #29
  Nou, met mij gaat het eerlijk gezegd bagger.

  Gister einde van de middag begon het gerommel. Enorm hoestbui gehad, dacht toen nog aan kriebel in mijn keel. Zal er vast ook gezeten hebben, maar was niet het enige probleem.

  's Avonds halfdood op de bank gehangen, niet lekker, niet fit en benauwd.

  Uiteindelijk naar bed en daar nog een flinke aanval gehad, dat ik zelfs mijn 'nood'medicatie gebruik (doe ik eigenlijk nooit). Nu na 5,5 uur slaap lekker de hele dag werken ;)

  Bah, mijn lijf doet zeer :(

  Ik hoop dat het jullie beter afgaat.
 • DaantjeDaantje Gebruiker
  #30
  Hoe is het nu @Soosh ?

  Vandaag een dag vol onderzoeken gehad. Vanmorgen eerst voor xolair. De dagbehandeling was vol, ik lag op gynaecologie haha. Daarna longfunctie geblazen, longfoto laten maken en bloed laten prikken. Volgende week voor de uitslagen naar de longarts.

  Het gaat redelijk, benauwdheid gaat beter dan met de hitte, hoesten gaat vrij goed. Heb alleen nog weinig energie.
Dit topic is gesloten