Montelukast

07-11-2012 om 23:16 uur

Gebruikt iemand van jullie montelukast? Of eventuele ervaring mee?
Volgens de longspecialist en internet zou het een longzuiverend middel zijn.
Moet 's avonds ingenomen worden en werkt 's nachts.

Login of registreer om te reageren
07-11-2012 om 23:28 uur

Is op het forum veel over te vinden moet jij via de zoek even kijken bij singulair dit is de merknaam en montelukast is de stofnaam.

Login of registreer om te reageren
25-09-2018 om 09:32 uur

Even een schopje omhoog.
Na veel gesnotter, veelvuldig ventolin toch maar overgegaan tot de Montelukast. Ik was huiverig voor dit medicijn omdat ik er veel meer negatieve dan positieve verhalen over lees (nooit op internet zoeken he :D ) Op dit forum las ik dat o.m. Daantje en Oma Akke het al jaren probleemloos slikken en er ook baat bij hebben. Marcus ook dacht ik(?)
Gistermorgen de eerste erin en bleef de hele dag thuis, maar er gebeurde helemaal niks. Niet duizelig, geen buikpijn of andere narigheid en vannacht heerlijk geslapen zonder rare dromen.
Maar ik had na een paar uur al meer lucht en mijn neusholte was na een keer snuiten open en rustig! Alleen vanmorgen moest ik wat wegsnuiten, maar het niezen en de druppelneus is weg.
Zonet de tweede ingenomen, dus ik ben benieuwd.
Is er nog iemand anders die Montelukast slikt en er tevreden over is? Kan ik nog bijwerkingen verwachten? En volgens de apotheker merk je het effect pas na een paar dagen, maar ik merkte het na een paar uur al. Kan dat of zit het tussen mijn oren?

Login of registreer om te reageren
25-09-2018 om 09:36 uur

Ik slik montelukast nu al een aantal maanden en heb soms alleen rare dromen dat is de enige bijwerking. Na een week ging het beter en was mijn astma meer onder controle:) Nu wel flinke terugval, maar ik wil niet weten hoe erg het zou zijn zonder de montelukast!

Login of registreer om te reageren
03-10-2018 om 09:19 uur

Vandaag gaat mijn 10e tablet erin en ik moet zeggen, het werkt prima. Weinig hoesten, mijn neus is continu open. Maar ik begin nu keelpijn te krijgen. Dat is tot nu toe de enige bijwerking die ik ervaar. Ik droomde altijd al levendig door de Xyzal. Dat went, soms is het grappig hoe ik dingen door elkaar hussel in mijn dromen, soms beetje eng.

Login of registreer om te reageren
09-10-2018 om 08:06 uur

Goedemorgen,
Ik gebruik al jaren Singulair. Zeer tevreden over. Totdat ik een paar jaar terug een ander merk kreeg, alleen montulekast. Toen ging het mis. Na een paar dagen voelde ik dat ik 's ochtends erg vermoeid en benauwd wakker werd. Via de longarts originele Singulair weer gekregen.

Login of registreer om te reageren
09-10-2018 om 08:18 uur

O ja dat is heel vervelend idd. Was nog een item in het nieuws. Dat de apotheek een generiek medicijn meegeeft terwijl de specialist een specifiek middel voorschrijft. Ergernis!
Ik heb dat met Xyzal, zodra ik die merkloze meekrijg, gaat het mis, die helpen geen fluit.
Mijn man kreeg ze probleemloos mee, ik moest 25 euro bijbetalen. Ik verzamelde een tijdje de doosjes en ging daarmee naar de apo toen ze me weer die merkloze wilden aansmeren. Toen ze over bijbetalen begonnen zei ik: en waarom krijgen man en dochter ze wel, ZONDER bijbetalen?
Bleek een foutje in hun computersysteem :)>-

Maar de Montelukast gaat nog steeds prima. Ik neem hem nu rond half 11 in, (ben begonnen op 12 uur) na een anderhalf uur merk ik dat er iets loskomt, in de vorm van hoesten. Ik verschuif elke dag een half uurtje vroeger, zodat ik hem op een gegeven moment bij het ontbijt in kan nemen. Sinds ik hem inneem heb ik nog maar 1 x Ventolin nodig gehad, toen had ik om onduidelijke redenen een slechtere dag.

Login of registreer om te reageren
20-10-2018 om 21:29 uur

Ja ik gebruik het ook. Maar if ik er iets van mer? Nee
Niet positief of negatief.
Ja ik droom helderder

Login of registreer om te reageren
28-06-2019 om 12:37 uur

Tot een paar weken geleden heb ik tot grote tevredenheid Montelukast ingenomen, maar ik ben nu toenemend kortademig. In die zin, als ik uptempo wil lopen, voelt het alsof er een soort druk tegen mijn borst komt en als ik het goed voel is de uitademing moeilijker. Ik hoest niet, ook is mijn inademing gewoon mooi lang (als ik mn inhalers gebruik dus) maar ook heb ik in rust af en toe het gevoel dat ik hoog adem, net als bij chronische hyperventilatie en ervaar dus geen prettig ontspannen gevoel.
Herkent iemand deze bijwerkingen ook? In het begin sliep ik er heerlijk op, tegenwoordig is slapen een ramp. Ben rond 2 uur vaak weer wakker en lig dan tot de ochtend in het donker te staren.
Jullie zien hier boven in dit topic dat ik in september begonnen ben met Montelukast. Ik heb de laatste keer ook een ander merk meegekregen (Aurobindo) zou het daardoor ook kunnen komen?

Ik stop nu even met het innemen van de Montelukast om te kijken of die kortademigheid minder wordt. En hoop op (instemmende) reacties.
Ik zou het heel jammer vinden als ik om die reden zou moeten stoppen, want vooral mijn neusklachten zijn vrijwel verdwenen.

Login of registreer om te reageren
04-07-2019 om 10:28 uur

Even een update, ik zie dat er nog niemand gereageerd heeft.
Ik ben nu een week gestopt en ik voelde me per dag opknappen.
Ik merk nu pas hoezeer het op mijn psyche heeft gewerkt. Ik slaap veel beter weer, heb geen nare druk meer op mijn borst als ik wat pittiger doorloop en het tintelen in armen en benen voel ik niet meer.
Wel is het niezen weer begonnen. En vanmorgen moest ik even een keer Ventolin gebruiken, omdat het wat pruttelde en ik het niet kon weghoesten.
Deze week zag ik ook dat het middel wereldwijd toch veel meldingen heeft, met soms ernstige bijwerkingen.
Op de bijsluiter staat dat het slechts incidenteel is. Een zeldzaam syndroom. Maar je kunt dus ook 1 of 2 symptomen daarvan krijgen, weet ik nu.
Het blijft bizar dat een middel dat werkzaam is in de luchtwegen ook mentaal zo negatief kan beinvloeden. Als ik alleen dat had gehad, was ik niet gestopt hoor! Dat kon ik wel hendelen.
Maar die druk en die tintelingen vond ik eng worden.

Login of registreer om te reageren