Daten met een longziekte

Hoi allemaal,

Ik dacht laten we het eens over een "leuk" onderwerp hebben. Het leek mij een goed idee eens grappige verhalen, tips, anekdotes en aan verwante zaken met elkaar te delen. We kunnen er immers alleen maar slimmer van worden ;)

Ik zelf ben geen held in het daten, zeer nerveus _O- . Eerste dates gaan meestal goed, drinken in een café en dan zorg ik dat ik de locatie kies :D

Ik ben erg benieuwd naar jullie ervaringen, tips en als jullie vragen hebben aan mij hoor ik dat ook graag.

Groetjes,
Suusje

Reacties

 • StefanieStefanie Gebruiker
  Nou, je maakt me nieuwsgierig! Eerste dates gaan meestal goed....... en die daarna dan? :))
 • SuusjeSuusje Gebruiker
  Nou ja ze gaan niet allemaal goed natuurlijk ;)
  Als er een tweede date volgt dan moet ik altijd maar hopen dat we niets geks gaan doen. Ik ben er nog altijd niet uit wat het beste moment is te vertellen dat ik astma heb, ik vind dat erg moeilijk. En het is wel eens voorgekomen dat een tweede date stappen werd, wat met mijn astma niet bepaald grappig is. Hij werd boos dat ik zo vroeg naar huis wilde. Dus tweede dates zijn nogal afhankelijk van de activiteit.
 • DaantjeDaantje Gebruiker
  Je bent daar toch ook zelf bij? Misschien iets voorstellen wat je wel leuk vindt en goed doet?
 • SuusjeSuusje Gebruiker
  Zeker, maar als jij de activiteit voor de eerste date al min of meer bepaald hebt. Hoe zorg jij dan zonder dat je "bazig" over komt dat je ook de tweede date activiteit bepaald? Ik vind dat moeilijk, omdat ik het ook niet wil laten overkomen alsof ik heel bazig ben en altijd alles moet bepalen. Wat ik ook niet wil, het komt bijvoorbeeld ook wel eens voor dat de activiteit nog een verrassing is. Dus als je tips hebt, hoor ik ze graag.
 • StefanieStefanie Gebruiker
  Gewoon gelijk zeggen weet je samen gelijk waar je aan toe bent...
 • StefanieStefanie Gebruiker
  Ik kan overigens geen ervaringen delen want ik date niet ( geen reden toe ) ;)
 • SuusjeSuusje Gebruiker
  Stefanie schreef: »
  Gewoon gelijk zeggen weet je samen gelijk waar je aan toe bent...
  Stefanie schreef: »
  Ik kan overigens geen ervaringen delen want ik date niet ( geen reden toe ) ;)

  Ik maak hieruit op dat jij een relatie hebt? Heb jij het toen meteen gezegd? Hoe werd daarop gereageerd, ik ben heel bang dat hij dan meteen afknapt omdat ik niet "gaaf" ben maar een beetje anders.

 • StefanieStefanie Gebruiker
  De dingen die ik heb zeg maar, die had ik toen nog niet. Maar als ik wel zou daten, dan zou ik het gewoon gelijk zeggen, dan heb je achteraf ook geen gedoe of zoiets als dat wist ik niet, had je wel eens mogen zeggen enzovoort. Hoe moeilijker en ingewikkelder je er over doet, hoe enger het voor een ander lijkt. Als jij er luchtig over doet dat het nou eenmaal bij je hoort, is het voor een ander ook luchtiger.
 • StefanieStefanie Gebruiker
  Niemand is "gaaf" en iedereen is een beetje anders. Dikke buik, darmproblemen, chronische aambeien, een bril... als je komende partner wegloopt om astma dan denk ik dat je blij mag zijn en bij jezelf moet denken oke da's niet mijn type. Want als ze nu al weglopen, laat staan in slechtere tijden. Hoe oud ben je?
 • emsepemsemsepems Gebruiker
  Haha, ik date gewoon niet.... ook geen gedoe :-)
 • SuusjeSuusje Gebruiker
  Ik ben 22, heb al zolang ik me kan herinneren astma. Heb het wel eens direct gezegd, ben ook wel eens gaan daten met iemand die het al wist. De een begreep er geen bal van de ander was wel heel lief. Dus misschien heb je ook wel gelijk dat als ze er niet mee akkoord gaan dat ik het heb het ook gewoon niet past.

  Haha Ems dat kan natuurlijk ook ;) is wel het makkelijkst.
 • StefanieStefanie Gebruiker
  Je zou in het geval een date raar doet of weg wil lopen gewoon eens op de man af kunnen vragen waarom ; zoiets van waarom doe je alsof ik aids heb ofzo? het is "maar" astma... misschien is het wel onwetendheid en gewoon een beetje eng. Belangrijk is in elk geval wel denk ik dat je het zelf niet te zwaar maakt of vertelt, want als je dat wel doet, kun je van de ander niet verwachten dat die het lichtjes oppakt. Vertel ook niet alleen direct dingen die je niet of moeilijk kunt maar richt je op het positieve ; b.v. Ik wil wel graag op tijd naar bed maar zullen we dan een mooie film kijken en lekker uitgebreid ontbijten morgen? Maak van het negatieve altijd ook iets positiefs zodat het nadeel niet overheerst.
 • SuusjeSuusje Gebruiker
  @Stefanie, zo heb ik er eigenlijk nooit over gedacht. Ik weet wel dat ik plezier genoeg kan hebben, maar heb toch altijd meer de neiging te zeggen oké dat kan ik niet. Dat schrikt natuurlijk af, je hebt helemaal gelijk. Bedankt voor de tip.
 • jan83jan83 Gebruiker
  Astma kan oo behoorlijk beperkend zijn... Ik heb vrijwel geen energie om uitstapjes te maken, dus 'maar astma'is niet altijd aan de orde. Ik date momenteel niet, maar sta wel op een vsn de sites en daar heb ik geschreven dat ik chronisch ziek ben, ik gok dat het afschrikt, maar iemand zei me dat diegene me dan ook niet waard is, ik zoek iemand die er mee om kan gaan of het een kans wil geven. Als ik niet zo beperkt z0u zijn geweest, bijv zoals meerdere jaren geleden dan zou ik het er niet op hebben gezet, omdat ik me toen ook niet beperkt voelde door astma

  Ik heb met 1 iemand gedate toen ik er al open over was, dat ging heel goed diegene paste zich graag aan, maar helaas voelden we beiden geen klik. Nog steeds jammer, diegene had een heel fijn karakter, maar er is wel iets meer nodig... qua dates zijn we twee keer overdag wat gaan drinken, een keer naar een vroege film in de bios, en een keer bij mij thuis op de bank een favoriete serie gekeken
 • StefanieStefanie Gebruiker
  met "maar astma" bedoel ik zeer zeker niet dat het niks voorstelt he...
 • StefanieStefanie Gebruiker
  En anders zelf een datingsite voor astma / longpatiënten oprichten? Wie weet word je er miljonair door haha en daarna staat ze te trappelen aan de deur...
  :))
 • SuusjeSuusje Gebruiker
  Haha, dat is natuurlijk ook een idee. Ik snapte dat je bedoelde dat ik niets vies of besmettelijk heb maar een chronische aandoening. Als we elkaar hier al van tips kunnen voorzien. Ik weet bijvoorbeeld niets van datingsites en wist dan ook niet dat je daar kunt aangeven dat je een chronische ziekte hebt.
 • StefanieStefanie Gebruiker
  Ja zeker kan dat, er zijn ook dating sites speciaal voor mensen met een handicap, ziekte of beperking
 • StefanieStefanie Gebruiker
  Jan83 en Suusje ; Op het moment dat je het zelf heel erg vindt dat je bepaalde dingen niet kunt, zal een ander het ook heel erg vinden. En dan kun je het de ander ook niet kwalijk nemen. Je zou dan kunnen zeggen ik snap dat je boos bent dat ik naar huis wil / moet, ben ik zelf ook, ga je mee? Alles draait om acceptatie en de eerste stap is het zelf accepteren, daarna komt de ander. En als de ander het niet accepteert weet je meteen wat je er aan hebt...
 • StefanieStefanie Gebruiker
  En dan heb ik nog 1 tip en dan is mijn tuinier pauze om ( ben aan het maaien en doe dat in 10 delen ofzo haha ) ;
  Laat het niet gebeuren dat als je afgewezen wordt omwille van je ziekte dat je bij de pakken neer gaat zitten door te zeggen ; hij/zij heeft gelijk ik ben saai, ziek en waardeloos want dan kom je in een neerwaartse spiraal en die negatieve ervaring gaat dan weer mee naar een volgende date en dat is zonde. Zeg dan liever tegen jezelf ; Waardeloos persoon om me hierom af te wijzen, sukkel. Die ziet niet eens hoe gezellig ik ben, hoe lekker ik kan koken, hoe een lieve moeder ik ben of kan worden... enz enz. Hou vast aan je kwaliteiten die er ongetwijfeld heel veel zullen zijn! AMEN!
 • StefanieStefanie Gebruiker
  moeder en/of vader natuurlijk
 • jan83jan83 Gebruiker
  @stefanie, oké dan las ik het verkeerd. Ik hoor namelijk nog al eens, oh astma dat is niet zo erg... en dat kan zeker kloppen, maar in sommige gevallen is het een behoorlijke handicap.

  Site voor longpatienten kan handig zijn, al moet ik zeggen dat ik niet per se op zoek ben naar iemand met een aandoending of handicap, ik sluit het niet uit, maar ga er niet op selecteren geloof ik...

  @suusje, je kunt vaak in je profiel persoonlijke dingen aangeven, daar heb ik staan dat ik door chronische ziekte periodes heb dat ik minder kan. Dit is momenteel nog behoorlijk positief, maar met het idee dat dat kan veranderen leek me dit een mooie om wel wat aan te geven, maar niet direct de details. In een gesprek kun je dan verder zien.

  Ik heb er gelukkig zelf geen last van als iemand me afwijst om de ziekte, zeker niet als het meteen is (dan heb je toch nog geen klik). Ik weet wat ik waard ben en heb liever dat ze eerlijk zijn, dan dat ik een tijd veel energie steek in daten en iemand me dan niet hoeft...
 • DaantjeDaantje Gebruiker
  http://emilylotus.nl/20-rustige-date-ideeen/

  Misschien heb je hier nog iets aan. Ik zou denk ik heel laagdrempelig verte dat je astma hebt en dat sommige dingen niet zo geschikt zijn als hij daarmee komt. Hoe langer je ermee wacht hoe beladen het wordt denk ik juist. Als hij dan afknapt weet je gelijk dat het toch niets wordt tussen jullie.

  Mijn vriend en ik zijn al negen jaar samen maar ik kende hem al uit mijn vriendengroep dus hij wist het al.
 • SuusjeSuusje Gebruiker
  Bedankt voor de tip!
Log in of Registreer om te reageren.