Wat voor werk doe je?

GwennyGwenny Administrator , Gebruiker, Schrijver, Moderator
edited januari 2007 in School en werk
Na de topic "wat voor opleiding doe je" lijkt dit me ook wel een passende :)
Oftewel wat voor werk doe je en daarbij wat voor voor en nadelen kom je daar tegen ivm je astma?

Ik zelf werk bij Dixons, dit is een electronica winkel waar ik computers, camera's, mp3 spelers, printers, telefoons etc. verkoop.
Ik ben daar assistent bedrijfsleidster.
Buiten dat vooral de computers nogal stof kunnen produceren (en dit is gelukkig al een stuk minder omdat ze tegenwoordig niet allemaal meer aan hoeven!) en er vloerbedekking ligt die we gewoon veel moeten stofzuigen vind ik niet hele veel belemmeringen.
Soms is het wel lastig tijdens een telefoon gesprek of gewoon een klanten gesprek in de winkel dat ik ineens in een hoestbui uitbarst.
Soms dusdanig dat ik de klant even moet excuseren :)
Maar over het algemeen weet ik en ook mn collega's dat wel goed op te vangen en ze begrijpen me ook goed... gelukkig :)
Ga naar laatste reactie«137

Reacties

 • DaantjeDaantje Gebruiker
  Ik begeleid eerstejaars studenten van mijn eigen opleiding op de Hogeschool. Dit in de vorm van uitleg geven over opdrachten, bijles geven met vakken, tips geven over plannen, de organisatie op school, de studie, docenten, manier van tentamineren, keuzevakken, etc. Het is heel breed. Eigenlijk kunnen ze altijd naar me toe komen en als ik ze niet kan helpen dan ga ik op zoek of ik het kan vinden en ze alsnog kan helpen of ik ga kijken of ik iemand anders weet die ze wel kan helpen. Het is heel relaxed en leuk werk omdat je met je eigen studie bezig bent. Ik leer ook zelf heel veel van het bijles geven. Ik doe dit voor vier uur in de week en ik mag mijn tijd helemaal zelf indelen. In drukke weken ben ik meer dan vier uur bezig, in rustige minder of helemaal niet terwijl ik altijd doorbetaald wordt. In het weekend ben ik gewoon vrij omdat alles op school gebeurt. Als ik ziek ben, dan ben ik ziek en maak ik een andere afspraak, als ik geen tijd heb vanwege mijn studie dan is dat natuurlijk het beste excuus op school zelf dus allemaal geen probleem. Ik vind het erg relaxed werk :)
 • hildahilda Gebruiker
  Ik werk op een woonvorm voor doven, waar mensen leren zo zelfstandig mogelijk te leven.
  Doe voornamelijk veel in de huishouding, winkelen, adl taken(douchen etc) dit voor 20 uur in de week.
  Sinds aug vorig jaar therapeutisch en nu gestopt tijdelijk ivm revalidatie, ga straks wel integreren.

  groetjes hilda
 • Inge85Inge85 Gebruiker
  Ik werk in de thuiszorg op het moment. En ik ben verpleegkundige. Ik vind het super leuk.
  Soms is het lastig. k ben niet zovaak benauwd gelukkig. maar als ik werkt is het knap lastig. voel me altijd een viezerd als ik moet hoesten maar gelukkig weet ik dat ik niet besmettelijk ben.
  Soms schaam ik me er wel voor maar meestal gaat het gelukkig goed. dus dan komt het wel goed.
 • ClaudiaClaudia Gebruiker
  ik werk als commercieel assistente bij een technisch projectenbureau. Eigenlijk ben ik een soort secretaresse. Ik maak de contracten voor nieuwe plaatsingen ik regel de salarissen enz enz. het is wel heel erg leuk werk. op dit moment worden er allemaal televisie spotjes op tv uitgezonden (die met startrek) en staan er overal langs de weg allemaal billboards.
 • TeaTea Gebruiker
  Ik ben naast moeder (huishoudmanager,haha) van 3 kinderen,2 dagen werkzaam in de apotheek als apothekersassistente, daarna bijna geen last van mijn astma.

  Te@
 • wendywendy Gebruiker
  Op dit moment ben ik nog student-assistent bij de UvA, hoewel het nu inhoudelijk niet meer zoveel inhoudt helaas: ik moet andere studenten zoeken om interviews uit te laten werken. Hiervoor heb ik wel meegeholpen aan het opzetten van een onderzoeksproject van een AIO, daarbij heb ik ook andere studenten moeten 'begeleiden' in hun werk. Ik ben nu aan het solliciteren bij onderzoeksbedrijven, omdat ik bijna ben afgestudeerd (hoera, hoera!). Dus ik hoop dat ik straks kan zeggen dat ik ergens werk als onderzoeker ;).
 • rahimnsrahimns Gebruiker
  Ik ben hoofdconducteur bij de nederlandse spoorwegen. Af en toe is het wel zwaar. Vooral het onregelmatig werken is zwaar. Mijn chef wou mij 1 jaar geleden eigenlijk laten afkeuren voor dit werk maar na lang overleg en een proeftjd van een half jaar waarin ik niet bovenmatig mocht uitvallen wegens mijn ziekte kon ik blijven. Ben nu wel af en toe ziek, maar het gaat best wel goed.
 • PufjePufje Gebruiker
  Sta voor de klas op een middelbare school. Niet zo ideaal als je benauwd en hees bent, maar over het algemeen gaat het goed. Ik merk wel dat ik nooit veel volume heb. Ik kan niet een enorme keel opzetten, en daarom is het soms moeilijk om orde te houden. Daarnaast zijn de omstandigheden op scholen ook niet ideaal. De luchtkwaliteit is niet goed, als ik de ramen open zet hebben de kids het koud, en ik geef les in één lokaal waar de stoel vol zit met kattenhaar (de eigenaresse van het lokaal heeft iets van zeven katten).  :{w  Maar verder alles prima... :-)
 • Oma AkkeOma Akke Gebruiker
  Ik werk bij een universiteitsbibliotheek, op de afdeling documentverwerking -e-collection.
  Dwz dat ik mij vooral bezig houd met het toegankelijk maken van digitale versies van wetenschappelijke tijdschriften, zodat de medewerkers en studenten thuis en/of vanaf de werkplek bij hun artikelen kunnen komen.
  Is het leuk werk? Hmmmm. Ik zit de hele dag te muizen.
  Eigenlijk is het super eenzijdig. De enige variatie zit hem erin, dat ik steeds andere titels moet bewerken.  *O*
  Een paar jaar geleden werkte ik in de medische bibliotheek van het umc, dat was vele malen afwisselender, o.a. door contact met de klanten (baliewerk).
  Ik hoef nog maar twee maanden te werken, zit in een leuke seniorenregeling.
  Ik heb nooit last gehad van stof ofzo (bibliotheken zijn ware stofnesten), maarja, ik weet pas sinds een paar maanden dat ik allergisch ben voor huisstofmijtenpoepjes.
  Het meest inspannende is nog om op m'n werk te komen, da's 25 minuten fietsen. En dat vind ik lekker, tenzij ik benauwd ben.
  Oma Akke

 • Sim1Sim1 Gebruiker
  Ik werk als milieuchemisch onderzoeks/projectmedewerker bij een milieu-instituut.

  Het werk bevalt me wel, ik kan laboratoriumwerkzaamheden afwisselen met bureau- en "regelwerk", echt ideaal.

  Op het lab heb ik weinig tot geen last van mn astma, het werken met oplosmiddelen en vluchtige stoffen doe ik in de zuurkast en dat is voldoende, heb nergens last van  :s)
 • rikkierikkie Gebruiker
  ik werk in de kwekerij, op zich erg leuk werk, maar het is een zeer stofiige ruimte, dat voel je als je erin komt, en ook weer de exstra benauwdheidsklachten >:(das wel k*t)
 • AnnekeMAnnekeM Gebruiker
  Ik werk als invalkracht op een verpleegafdeling met dementerende ouderen op een kleinschalige woongroep als Verzorgende-IG'er.
  Momenteel fulltime bezig met een opleiding tot Verpleegkundige en loop stage in de gehandicaptenzorg met kinderen met een ernstig meervoudige beperking.
 • ik werk op een groep ouderen, die aan het dementeren zijn, depressief of geen invulling kunnnen geven aan hun leven. Dus oudere mensen die een steuntje in de rug nodig hebben. Collega's en ik proberen de mensen een fijne dag te bezorgen in een 'veilige' omgeving. Echt heel leuk werk!
  Daarnaast geef ik 2 uur in de week 'gymnastiek' aan dementerende mensen in het verpleeghuis.
  Ik ben ziekenverzorgende, maar dit is lichamelijk te zwaar (vroeg op, vochtige doucheruimtes, veel lopen, veel tillen, lange dagen etc).
  Op de groep waar ik werk, staat een apparaat die de lucht voor mij zuiverd, en ik heb het idee dat dat wel helpt, vooral in de manden november en december. Als het niet goed met mij gaat, gaan colllega's wat meer lopen zodat ik meer kan zitten. En is mijn stem weer eens weg, dan lezen zij de krant voor. Ja ik heb het getroffen met mijn lieve collega's
  Oja, ik werk 20 uur in de week, en doe veel invalwerk. :W
 • hallo
  ik ben patrick 33 jaar en heb sinds kort te horen gekregen dat ik astma heb.
  mijn huisarts vroeg naar mijn werk en toen ik antwoorde dat ik vuilnisman was schrok ze toch wel een beetje.
  ze gaf gelijk aan dat het eventueel weleens gevolgen kon hebben voor mijn werk.
  of te zwaar en daarmee te inspannend werk of ook bepaalde stoffen waarmee ik in aanraking kon komen.
  ik loop op dit moment thuis omdat ze nu aan het uitzoeken wat er nu dus precies nodig is om alles te stabiliseren.
  wel kreeg ik van de bedrijfsarts te horen dat ik eventueel administratief werk mocht (moet) gaan verichten.geen probleem hoor ik pas me wel aan.
  wel is bekend dat ik alleen maar allergisch ben voor graspollen.wel reageer ik heftig op rook parfum en alle andere scherpe luchtjes.
  heeft iemand hier ervaring mee dan hoor ik dat graag.bedankt alvast voor jullie rectie.
  Patrick
 • melaniemelanie Gebruiker
  Hoi Hoi....

  Ik werk als klassenassistente in het speciale basisonderwijs. Het is een school voor kinderen met hoor, spraak en taalproblemen. Daarnaast hebben we ook veel kinderen die vallen binnen het autistisch spectrum.

  Dit jaar werk ik bij 4 klassen.. dat is behoorlijk wat.. maar wel lekker afwisselend.
  De kinderen zijn 9 of 10 jaar ongeveer. Vanuit die communicatieproblemen komen ook aardig wat gedragsproblemen voort. (kort samengevat: als je het niet met woorden kan uitleggen, dan gebeurt het soms ook met de handen... vuisten... voeten....)

  Ik ben dagelijks dus veel bezig met het individueel begeleiden van kinderen. Oefenen met rekenen, schrijven of lezen. Daarnaast ook veel op het sociaal emotionele vlak...

  en... :) en dat blijf ik echt top vinden....
  Sinds dit jaar heb ik ook een halve dag in de week gekregen om spelbegeleiding te doen.
  De afgelopen 2 jaar heb ik de opleiding gedaan, en tot mijn grote verbazing mocht ik dit jaar meteen ermee aan de slag (mij was vertelt dat dit niet zou gaan lukken)

  Ik begeleid nu dus 2 leerlingen waarbij de spelontwikkeling niet goed op gang was gekomen.
  Heerlijk werk!
  Lekker spelen!
 • ukkieukkie Gebruiker
  wat een mooie baan melanie  ^O^
 • StardustStardust Gebruiker
  Ik werk in een ziekenhuis op de financiële administratie. Weet dus vrij veel van rekeningen en verzekeringen.

  Ben ook al opgenomen geweest in dat ziekenhuis. Is toch heel anders als je er ineens met gillende sirenes heen gaat :')
 • GwennyGwenny Administrator , Gebruiker, Schrijver, Moderator
  Vanaf 1 maart werk ik niet meer bij Dixons maar bij ETC-pluz als sales representative 
 • dacdac Gebruiker
  ik werk als fondswerver,ik benader mensen die al goede doelen steunen om hun steun te verhogen,en dat varieerd van de nederlandse hartstichting tot het wereldnatuurfonds,het astmafonds valt ook onder de goede doelen waar ik geld voor werf
 • EstherEsther Gebruiker
  Ik werk bij de TNT als postbezorgster  :s).

  @Patrick: Mijn oudste zoon (9 jaar) wil al jaren vuilnisman worden en wil graag weten wat je daarvoor moet kunnen... Moet je bijvoorbeeld al op een vrachtwagen kunnen rijden :?.

  Ik vind dat hij een slechter beroep had kunnen kiezen, tenslotte kan niet iedereen zeggen dat 'ie meehelpt aan het schoonhouden van het land  8-).
 • melaniemelanie Gebruiker
  op 1170359066:

  wat een mooie baan melanie  ^O^


  Tnxs :) Helemaal mee eens!

  Hoewel ik het gruwelijk naar mijn zin heb, kijk ik toch rond voor een andere baan..
  Ik woon sinds deze zomer in Utrecht, maar werk nog in Eindhoven waar ik vandaan kom....

  De afstand maakt toch dat ik rondkijk hier in de buurt... maarja :) ik heb geen haast!


 • LisamuisLisamuis Gebruiker
  Ik werk op afdeling hypotheken van een heel grote bank...
  Doe voornamelijk telefoonwerk en dat is lastig als je veel moet hoesten en hees wordt....
  Verders is mijn afdeling erg warm en ben ik er achter dat ik daardoor benauwd wordt... Ook hebben we veel werkplekken, dossiers, computers etcetera... NIet het meest ideale, maar goed, ik moet nog even alles uitvogelen hoe ik het beste functioneer...
 • joarjoar Gebruiker
  Ik werk sindskort als persmedewerker en webredacteur bij een Goede DoelenStichting (een die armoede bestrijdt in de wereld). Ik werk vier dagen in de week, ben 's woensdags vrij - heerlijk die rustdag tussendoor. Doet me goed.
 • femstefemste Gebruiker


  Ik werkte als fotograaf, studiowerk en bruidsreportages enzo.. Helaas kan ik dit niet veel meer doen, omdat ik door mijn astma vaak bij partijen te veel last heb van rokende mensen enzo.. Erg jammer.
  Daarnaast lag mijn grote passie in het ontwikkellab waar ik veel specialistisch werk met de hand ontwikkelde en afdrukte, maar jullie snappen het misschien wel... Al die chemicalen werken niet echt mee.
  Ik moest er mee stoppen, en ik betreur het nog steeds.

  Maar het kon niet anders. Op het laats moest ik na een halfuur duizelig de doka uit en kotsen, kan niet meer tegen de chemicalien, en veel benauwdheid. Nou waren onze afzuigsystemen ook niet super, iedereen die lang in het lab heeft gewerkt heeft een longaandoening nou..

  Nu zit ik lekker saai op het kantoor allerlij bezigheden en de boekhouding te doen, alleen zijn ook daar de omstandigheden niet goed.. Klein, geen ramen enz.

  Ik hoop ooit zo goed ingesteld te zijn dat ik weer kan fotograferen, want daar ligt mijn passie.
 • EvelynEvelyn Gebruiker
  Ik werk als verzorgende in een verpleeg/verzorghuis.
  Stoffig als de pest natuurlijk, dus altijd een hoop klachten na het werken.
 • RenskeRenske Gebruiker
  Ik werk als assistent accountant op een stoffig en met klimaatbeersing voorzien kantoor.
 • Sophia23Sophia23 Gebruiker
  ik loop stage bij een activiteitencentrum voor verstandelijk gehandicapten op de industriegroep,
  helaas is het een hele benauwde ruimte en nu het steeds warmer wordt...  ;(
  En ik werk bij de Albert Heijn op de broodafdeling en dat is ook niet altijd de beste afdeling maar wel de gezelligste  *O*
  en als het niet goed ga dan wissel ik met de vleeswaren/kaas afdeling want dat is een stuk minder warm/benauwd.
 • KathytjuhhKathytjuhh Gebruiker
  ik werk als Medewerker P&O bij Sellform.

  36 uur en ga ook nog 8 uur naar school. Ik volg de opleiding sociaal juridisch medewerker arbeidsvoorziening en personeelszaken.

  Bij ons ligt er wel vloerkleed maar daar kan ik gelukkig tegen
 • vlindertjevlindertje Gebruiker
  [
  op 1170625029:

  Ik werk op afdeling hypotheken van een heel grote bank...
  Doe voornamelijk telefoonwerk en dat is lastig als je veel moet hoesten en hees wordt....
  Verders is mijn afdeling erg warm en ben ik er achter dat ik daardoor benauwd wordt... Ook hebben we veel werkplekken, dossiers, computers etcetera... NIet het meest ideale, maar goed, ik moet nog even alles uitvogelen hoe ik het beste functioneer...


  Ik doe precies hetzelfde werk! *)
  En heb precies hetzelfde probleem  :'(
  Bij ons is het alleen ook nog eens zo dat je tegewoordig de temparatuur zelf kan regelen..en helaas hebben de vrouwelijk collega's het altijd koud..dus zetten ze dat ding hoger..waardoor ik het de laatste tijd iedere keer benauwd krijg..kan helaas ook geen raampje open doen ofzo...hoog gebouw.. :N
  laatst hadden ze de temparatuur opgemeten daar...het was 24 graden!! Hoe moet je daar in godsnaam werken!! Ik heb de laatste tijd helemaal geen medicijnen meer nodig omdat het gewoon goed gaat..alleen rhinocort voor me neus..Ik heb het ook bijna alleen op me werk nog benauwd..Denk dat ik maar is superglue in het knopje ga smeren zodat niemand er meer aan kan draaien  >:D
  De enige oplossing voor mij is HEEL VEEL water drinken..Wil geen medicijnen gebruiken..Het is zo jammer dat je je aan andere moet aanpassen... :?
 • snotneusjesnotneusje Gebruiker
  Ik ben afgestudeerd als docent Spaans maar kan geen werk vinden en werk daarom als (een veel te lang durende) noodoplossing als groepsleidster in de kinderopvang. Dat deed ik als bijbaantje tijdens mijn studie maar na acht jaar heb ik het eigenlijk wel een beetje gezien. En nu ik ben afgestudeerd (heb meerdere studies gedaan) wil ik ook werk vinden in die richting. Daarnaast heeft de KNO-arts mij gezegd dat ik zo snel mogelijk een andere baan moet vinden ivm mijn gezondheid. En inderdaad is het werk heel slecht voor me: al die snotterende kids, virussen, bacterieën en de hele mikmak zorgen ervoor dat ik nog meer ziek ben dan normaal. Helaas ligt het 'andere' werk niet voor het oprapen...
Log in of Registreer om te reageren.