Eén van je ouders met COPD...

Ga naar laatste reactie2

Reacties

 • ninanina Gebruiker
  Hoooi Linda,

  Wat voor infecties ik percies heb gehad is niet echt duidelijk...de vorige keer waarschijnlijk een a-specifieke longontsteking(eentje die niet hoorbaar is) en de afgelope keer waarschijnlijk toch iets van oorontsteking. Maar het is allemaal een beetje vaag...

  Jammer dat het met je vader wat minder gaat :-\ ....met mijn vader gaat het gelukkig goed  :Y

  Hahaha vandaag begonnen en morgen ga ik weer verder met soppen. Alleen ben heel snel moe, dus ik doe het alleen s ochtends. Verder lekker de stad in gegaan met n vriendin.

  Hoe lang is je vader gestopt met werken? En is er nog een mogelijkheid dat ie nog kleine klusjes kan gaan doen als het beter gaat?

  Liefs Nina
 • meisjevan16meisjevan16 Gebruiker
  heeej nina,

  vind je het niet gek, dat ze niet precies weten wat voor infecties je had? het lijkt me wel lastig om aan mensen uit te leggen enzo dan..

  gelukkig dat het met jou vader goed gaat! het ligt ook heel erg aan het weer bij mn vader. nu is het best koud, dus is die steeds benauwd enzo..

  ah ik heb net heel mn kamer gedaan, helemaal weer blingie schoon!  :P

  wel jammer dat je steeds zo snel moe wordt dan hoe komt dat dan precies? en nog iets leuks gekocht?? :)

  ik weet niet hoelang mn vader al is gestopt met werken, al best wel lang eigelijk. 5 jaar ofzo? ik weet niet goed eigelijk. maar wat bedoel je met kleine klusjes? hij kan bijvoorbeeld niet stofzuigen en ook haast niet meer koken, maar als die dan bijvoorbeeld de tafel afruimt, dan is die daar ook heel erg lang mee bezig, dus dat is wel heel jammer.. maja niks aan te doen!

  liefs linda


 • susansusan Gebruiker
  hey linda,

  wat vervelend dat het weer wat minder gaat met je vader!!! maar hoe gaat het met jou????
  heb je je hoofstuk van geschiedenis al zelf verzonnen!!!
  jij je kamer al af, ik ben ook bezig gister begonnen, maar in een dag was toch te veel van t goede dus ga dadelijk weer verder!

  ik vind het idd ook jamemr dat je met veel mensen geen series gesprek kan voeren en dat mensen het niet serieus nemen! soms denk ik had ik maar een gebroken enkel dat ziet iedereen en dan helpt iedereen je ook! maar ja zo simpel ligt t niet!! maar met jou vriendinnnen kun je dus ook niet praten over je vader, dat is verevelend heb je wel iemand waar je het er mee over kan hebben anders kom je straks met jezelf in de knoop en dat is niet de bedoeling!!!

  tot snel
  liefs susan
 • meisjevan16meisjevan16 Gebruiker
  heej susan!

  ja ik vind het ook vervelend, maja je kunt er zo weinig aan doen he, dat is nou juist zo stom. met mij gaat het eigelijk heel goed. gaat de laaste tijd gewoon veel beter! :) en met jou dan?? voel je je al wat beter? haha ja ik ben druk bezig met geschiedenis maar het is nog lang niet af hoor.. pfoee :'(

  het lijkt wel of iedereen dr kamer gaat opruimen haha.. succes alvast dan! ;)

  ja je heb wel gelijk, een gebroken enkel of iets wat aan de buitenkant zit ziet iedereen, maar als het van binnen is, dan doen ze al veel moeilijker. opzich kan ik er wel met vriendinnen enzo over praten hoor.. maar vooral met mn vriend eigelijk, die helpt me super goed! maar voordat ik hem had praatte ik er echt eigelijk nooit met iemand over, meer omdat ik me ook schaamde enzo. ik wilde mensen niet echt tot last zijn, maar nu vertel ik er wel veel eerder over. en dat is wel heel fijn!

  sterkte met alles!
  liefs linda

 • susansusan Gebruiker
  hey linda,

  ben nog steeds niet klaar met mijn kamer! verzette mijn bed even om goed schoon te kunnen maken , valt de zijkant eraf en het bed in elkaar :S... tegen mij aan natuurlijk! maar ja pap heeft m alweer gemaakt, maar dat duurde 1 uur! hoef nu alleen nog maar mijn kleren kast en mij bed opdekken en dan ben ik klaar!!!
  shit dat je zoveel voor gs moet doen!
  heb jij ook vakantie nu???? en waar woon je eigelijk ergens??
  ik woon in de buurt van oss en ik zit in nijmegen op school!
  praten over dingen die je dwars zitten lucht idd erg op! deed ik vroeger nooit en nu weet ik dat het moet omdat ik er anders aan onder door ga! en ik moet zeggen af en toe vind ik het nu zelfs fijn!!!!

  liefs susan
 • meisjevan16meisjevan16 Gebruiker
  h0ooi susan!

  ben je nu wel klaar met je kamer? balen van je bed, zoiets zou mij ook kunnen overkomen! je maakt trouwens wel heel goed je kamer schoon, heel je kast enzo.. haha daar kom ik nooit echt aan toe  :@

  ja ik heb vakantie, naja dit was mn laaste dag maandag weer naar school  :'(, ik woon in vianen ligt vlak bij nieuwegein en ik zit in utrecht op school! dit schooljaar nog en dan nog een heel jaar en dan ben ik eindelijk klaar pff.. ik ben het echt zat!

  maja, mag niet zeuren. gelukkig dat je het fijn vind om te praten, want dat is wel de bedoeling!

  sterkte,,
  liefs linda
 • susansusan Gebruiker
  hey linda,

  jammer dat je vakantie al om is! heb je er wel van genoten???

  ja mijn kamer is eindelijk af! en normaal ruim ik ook de kasten niet op hoor :P doe ik maar 2 keer in het jaar ongeveer  :+

  acch die jaartjes op school da duurt nog maar even... en later denk je wat had ik het toen lekker relaxt... spreek sins kort uit ervaring  O-) haha

  ik ga nog ff douche en weer een uurtje slapen en dan moet ik gaan werken en dan eten en dan ff voor school wat doen en dan oppassen.
  wat ga jij doen vandaag??

  liefs susan
 • meisjevan16meisjevan16 Gebruiker
  heej susan!

  hoe gaat het met je?

  ja zeker jammer dat het voorbij is de vakantie! jij heb nu wel lekker he! eerst dacht ik dat het een onwijs saaie vakantie zou worden, maar dat was gelukkig niet zo! ;)

  vind je school nu echt zo erg dan?

  gisteren (zaterdag dus) kwam mn vriend bij mij, zijn we wezen zwemmen met me broertjes haha was wel leuk..  O-)

  en verder niks bijzonders gedaan ofzo.. en hoe was jou dag gisteren?

  fijne dag,
  liefs linda
 • susansusan Gebruiker
  heey linda,

  hoe is het??? en met je vader gaat het alweeer wat beter??? hier gaat het nog steds wel redelijk

  ik vind school helemaal niet erg hoezo.... ik heb altijd heel veel plezier in mijn school, nu vind ik het af en toe wel moeilijk omdat ik lager ben gaan doen en dat is soms nogal confronterend...

  leuk joh zwemmen!!! Ik heb gister gewerkt en toen een paar uur geslapen en toen ben ik op gaan passsen en vandaag heb ik de hele dag opgepast en ben ik naar de optocht gaan kijken!
  en wat heb jij gedaan vandaaag??

  liefs susan
 • meisjevan16meisjevan16 Gebruiker
  hoi hoi!

  ja met mij gaat het best wel goed, alleen er zijn zulke spanningen thuis enzo. als je maar iets verkeerd zeg, dan wordt me moeder al boos. gisteren bijvoorbeeld, moest ik voor mn pa zn bordje in de vaatwasser zetten en ik zag niet dat mn moeder juist de vaatwasser aan het uitruimen was, en toen kreeg ik op mn donder. maja, mn vader nam wel weer voor me op. dat scheelde.. maar mn moeder is de laatste tijd zo chaga ik weet ook niet goed precies allemaal hoe het zit.

  hopelijk voel jij je wel wat beter!

  maar je vind school dus niet erg oke heb het dus verkeerd begrepen! ik kan me wel voorstellen dat het moeilijk voor je is! het is ook onwijs jammer!

  slaap je overdag veel? heb je dat dan echt nodig een paar uurtjes slaap extra? het lijkt mij zo lastig! hoe was het oppassen? hebben ze bij jullie ook carnaval, bij ons niet! wel jammer..

  ik heb vandaag niet echt wat bijzonders gedaan, beetje huiswerk (weer geschiedenis pff haha) enne tv gekeken enzo,

  liefs linda

 • susansusan Gebruiker
  hey linda,

  wat vereveld die spanningen! jammer genoeg kun je daar vrijwel niks aan doen, behalve met je ouders praten over hoe jij die dingen aanvaart en rechtstreeks vragen waarom je moeder zo doet, mischien komt het wel omdat ze het moeilij kheeft met je vader....maak alles bespreekbaar dat komt de sfeer in huis vaak te goede!

  op het moment heb ik heel veel slaap nodig overdag anders trekt ik het niet vooral niet als ik aan t oppassen ben! een voordeel de kids hebben ook nog een middagslaapje nodig dus dan kan ik ook even plat!  en bij ons iis het idd carnaval!!!

  liefs susan
 • meisjevan16meisjevan16 Gebruiker
  heeej,

  ja ik weet wel zeker dat ze het moeilijk heeft! weetje wat het is, mn vader komt eigelijk vrijwel nooit meer de deur uit, maar gaat ook niet meer naar controles haast niet meer naar een specialist, hij denkt van tgaat best, maar mn moeder vind het juist weer achteruit gaan en dat is ook echt zo! en daar kan ze niet goed tegen denk ik! maar we zien het allemaal wel

  wat ga je in de vakantie allemaal doen?

  liefs

 • ninanina Gebruiker
  Hoi Linda,

  Oei...wel stom van je vader dat hij niet meer naar controles gaat... :-\ dat kan heel gevaarlijk zijn. Ongeveer 25 jaar geleden liep mijn vader niet bij een longarts, mn moeder heeft m toen naar haar huisarts gesleept, als ze dat niet gedaan had, was hij nu dood geweest....

  Die controles zijn erg belangrijk....ik zou eens proberen om met m te prate...

  Ik snap dat je moeder daar spanningen over heeft, alleen het vervelende is dat ze m niet kan (en wss) niet wil dwingen...

  Liefs Nina
 • susansusan Gebruiker
  hey linda,

  die controles enz zijn idd erg belagrijk! probeer of je samen met je moeder kan bereiken dat het je wel lukt om je vader er heen te krijgen want dan kan ie zich mischien weer een beetje beter voelen en gaan de spanningen er een beetje af! wat lastig zo'n situatie!

  ik ga in de vakantie opassen, mijn vriend komt, voor school werken en de rest slapen!!!!

  heel veel succes en zorg goed voor jezelf

  liefs susan
 • meisjevan16meisjevan16 Gebruiker
  heeej nina en susan..

  ik weet dat de controles belangrijk zijn, maar me vader gaat echt niet naar mij luisteren denk ik hoor.. als hij al niet naar me moeder luisterd, dan al helemaal niet na mij maja..

 • ninanina Gebruiker
  Hoi Linda,

  Ik denk dat hij naar jou eerder luistert dan naar je moeder, tussen jou en je vader zijn geen spanningen..tussen hem en je moeder wel. Dat scheelt wel. En je bent zijn dochter...

  Ik zou het toch proberen, nooit geschoten altijd mis.

  Liefs, sterkte Nina
 • meisjevan16meisjevan16 Gebruiker
  h0oi nina..

  gaat alles nog lekker bij jou? hopelijk wel, met mij gaat het wel goed eigelijk..

  maar ik weet niet of ik me er wel mee wil bemoeien, vorige keer heeft tie ook door zn eigen schuld in het z'huis gelegen en als hij weer dezelfde fout wil maken..

  me moeder waarschuwt hem genoeg.. dus :-\

  maja,

  liefs lin

 • ninanina Gebruiker
  Hoi Linda,

  Tgaat niet fantastisch met mij...maar hopelijk gaat het snel over.
  Ik snap het ook wel dat je je er niet mee wil bemoeien...joh kijk het gewoon lekker aan, wie weet als je n goed gesprek met m hebt, waar je aan toe komt...

  Uiteindelijk zal hij er zelf achter moeten kome (maar het is en blijft een man  ;) koppige ezeltjes (sorry mannen op dit forum! :P )

  Sterkte meid! liefs Nina
 • ukkieukkie Gebruiker
  hoi hoi
  vaak zie je er tegen op om zulke dingen tegen je ouders te zeggen  :Y
  ik ken dat maar al te goed ,ik heb ook tegen mijn pa gezegt kalm aan en naar de dockter
  het ligt er ook aan op wat voor manier je het zegt en waneer op welk moment
  als de zweer al gespannen is dan is dat geen goed moment
  maar ben je samen zeg het dan,bv van ik ben bezorgt om je
  ik zau het fijn vinden als je op controle gaat
  gewoon wat je voelt  :Y
  succes ermee
  liefs ukkie
 • susansusan Gebruiker
  hoi linda,

  hoe is het nu??
  ik denk net zoals ukkie en nina dat hij mischien wel naar jou luistert omdat jij toch belangrijk voor hem bent! je bent z'n dochter!!!!! je kunt hem idd zeggen wat je voelt en dat je bezorgd bent over hem!!! maak er een open gesprek van en vertel jou mening en jou kijk op die dingen..... is heel moielijk om tegen je ouderes in te gaan in die dingen maar soms wel nodig... jij kunt m mischien wel helpen!!!
  succes
  knuffel en liefs susan
 • meisjevan16meisjevan16 Gebruiker
  h0oii.. dat is weer even geleden zeg, sorry!

  met mij gaat het goed ik hoop met jullie ook? op dit moment gaat het ook veel beter met me vader dus..

  heb je fijne vakantie gehad susan? gaat snel weer voorbij he!  :-\ nog een beetje carnaval gevierd?

  en hoe gaat het met jou nina, zijn je infecties al gedeeltelijk over ik hoop het maar voor je! of heb je er nog veel last van? hoe was jou vakantie trouwens?

  en allemaal een goed weekend gehad?


  d0ei d0eii, liefs linda
 • ninanina Gebruiker
  Hoi Linda,

  Fijn dat het beter gaat met je vader!
  Met mij gaat het niet super, heb momenteel weer verhoging en oorpijn...
  en helaas is de vakantie voorbij, heb gelukkig weer even kunnen bijtanken

  Liefs nina
 • susansusan Gebruiker
  hey linda,

  leuk weer wat te horen! En wat fijn dat het met je vader weer beter gaat! ik heb ook heerlijk vakantie gehaden die was zker heel snel weer voorbij, maar ben nog niet echt bijgetankt, ach ja we beginnen morgen weer met frisse tegenzin en dan komt alles wel weer goed!
  carnaval heb ik maar overgeslagen dit jaar heb opgepast en dat was carnaval genoeg!

  liefs susan
 • meisjevan16meisjevan16 Gebruiker
  heej nina,

  hoe komt het dat je zo snel last heb van infecties of dingen? heb je ook heel erg weinig weerstand ofzo? wel balen dat je je steeds niet zo lekker voelt, ook nu dat de school weer begint hopelijk heb je even lekker uitgerust in de vakantie!

  sterkte met alles! liefs linda
 • meisjevan16meisjevan16 Gebruiker
  hoi susan!

  gelukkig heb je een lekkere vakantie gehad! ik moest wel lachen toen ik je berichtje las! haha zijn die kinderen echt zo druk?? hoe oud zijn ze? hoe gaat het verder met je? ben je nog steeds moe enzo? hopelijk kan je wel weer lekker naar school enzo.. naja lekker..

  sterkte! liefs linda
 • susansusan Gebruiker
  hey linda,

  hoe is ie??? en thuis??

  ik denk dat ik een gripeje krijg.. heb koorts... maar ja nix aan te doen! en die kinderen zijn niet druk hoor juist super lief! de ene is zaterdag 2 geworden en de ander is 4 echt super kids zijn da! ben gewoon moe na een dag in de weer te zijn :P
  ben vandaag idd lekker na school geweest.... beginnen gelijk weer met zeuren... maar ja was ook wel gezzelie... en jij mocht je ook weer vandaag????

  nog wa leuks gedaan

  liefs susan
 • ninanina Gebruiker
  Hoi Linda,

  Ik weet niet wat ik heb...geen flauw idee. Vrijdag naar de huisarts en die moet het maar goed uitpluizen..

  Groetjes Nina
 • meisjevan16meisjevan16 Gebruiker
  h0oi susan,

  met mij gaat het opzich wel goed, heb alleen een ontstoken oog dat is wat minder -O-
  thuis gaat het ook redelijk, me vader is alleen steeds niet echt lekker, hij ligt eigelijk bijna heel de dag op bed nu. vandaag wilde hij zn kamer een beetje schoonmaken maar toen werd hij opeens niet meer goed, dus is tie maar weer gaan liggen!

  en hoe is het met jou? heb je nog koorts/griepje gekregen?

  ik heb verder niks leuks gedaan eigelijk heel de week naar school geweest he.. zaterdag ga ik naar mn vriend toe daar heb ik wel super zin in!  O-)

  hou je taai he! liefs linda
 • meisjevan16meisjevan16 Gebruiker
  heeeej nina!

  hoe gaat het met je? hopelijk al wat beter!
  ik hoop voor je dat de dokter morgen wat vind of niet ik weet ook niet, maar dan weet je tenminste wat je heb!

  heel veel succes he! groetjes! :W
 • susansusan Gebruiker
  hey linda,

  wat fijn dat het goed gaat met je een ontstoken oog  kan inderdaad heel irri zijn. wel minder dat hjet met je vader niet goed gaat!
  met mij gata het nei zo goed heb nog steeds koorts dusga vandaag maar naard e dokter omdat ik denk dat ik toch weer een longinfectie heb. mar ja we horen t vanzelf...
  ik heb deze week ook geen leuke dingen gegaan, ben alleen naar school geweest en veders niets! hah snap dat je super zin hebt in zaterdag, heb ik ook want dan zie ik mijn vrien ook weer!
  nou tot snel
  liefs susan
Log in of Registreer om te reageren.