De longzorgmeter

10-12-2009 om 12:16 uur Gesloten

Vindt u het ook belangrijk dat de longzorg in Nederland goed op de kaart gezet wordt? Help ons dan mee met het ontwikkelen van de longzorgmeter!

Het Astma Fonds vindt het belangrijk om de kwaliteit van zorg aan mensen met een chronische longziekte inzichtelijk en transparant te maken. Met de komst van het internet is het mogelijk geworden te kijken wat andere gebruikers van een product of dienst vinden. Gebruikers baseren hun keuze daarom ook steeds meer op de mening van andere gebruikers. Websites zoals zoover.nl en de beoordelingen van producten bij bol.com geven duidelijk inzicht en bepalen tegenwoordig veelal de keuze van een geïnteresseerde. Om als zorggebruiker de kwaliteit van geleverde zorg te beoordelen, is er volgens het Astma Fonds een instrument nodig dat rechtstreeks de beoordeling van de zorggebruiker in kaart brengt; de longzorgmeter.

De longzorgmeter is een online instrument (straks www.longzorgmeter.nl) waarbij patiënten een beoordeling kunnen geven en informatie kunnen vinden over de ervaren zorg. Door het invullen van een vragenlijst kunnen patiënten een oordeel geven over het ziekenhuis, instelling, praktijk of centrum. Deze beoordeling is snel, eenvoudig, toegankelijk en rechtstreeks afkomstig van de patiënt. De Longzorgmeter is een aanvulling op bestaande instrumenten en is opgesteld vanuit de longpatiënt vóór andere longpatiënten.

Dit willen we bereiken:

In mei 2010 heeft het Astma Fonds een longzorgmeter ontwikkeld, waar patiënten hun ervaringen over de geleverde zorg kunnen neerzetten. Hierdoor krijgt de patiënt, de zorgverlener en de zorgverzekeraar inzicht in de kwaliteit van zorg van een bepaalde instelling of zorggroep.

Met de longzorgmeter:

* is de patiënt is in staat om op een eenvoudige en snelle manier zijn beoordeling van de geleverde zorg te geven.
* is de patiënt is in staat de informatie op te begrijpen en te gebruiken in zijn rol als partner in het zorgproces.
* is de zorgverlener is in staat de informatie te beoordelen en zonodig aanpassingen te realiseren in de praktijk.
* kunnen zorgverleners betere afspraken maken met zorgverzekeraars (en andersom) over de geleverde zorg.

Patiëntenpanel longzorgmeter

De longzorgmeter kan het Astma Fonds niet alleen ontwikkelen, daarom zijn we opzoek naar mensen met een longziekte zoals astma of COPD die kritisch met ons mee denken over o.a. de inhoud en gebruiksvriendelijkeheid van de longzorgmeter.

Wat verwachten wij van u?

* Aanwezigheid bij maximaal 3 bijeenkomsten die gepland staan voor begin 2010 (jan - mrt) eind van de middag/begin van de avond.
* Eventuele vragen per e-mail beantwoorden.

Onkosten (bijv. reiskosten) worden door het Astma Fonds vergoed.

Als u deel wilt nemen aan de longzorgmeter dan kunt u zich tot 18 december aanmelden bij Mariska Roestenburg via [email]mariska.roestenburg@astmafonds.nl [/email]

De reacties zijn gesloten.