Richtlijnen voor het posten van nieuwsberichten

Dit topic is gesloten
Astma ForumAstma Forum Gebruiker
edited oktober 2006 in Nieuws Algemeen
Richtlijnen voor het posten van nieuwsberichten

Het posten van berichten is meer dan alleen knippen en plakken. Er is iets meer nodig dan dat… Als je een pagina opent en je krijgt een grijze letterbrij voor ogen haken de meeste mensen al snel af. Je zult dus de aandacht moeten zien vast te houden door je artikel dusdanig aan te passen dat het betrekkelijk kort en bondig is en uitnodigt om verder te lezen.

Hoe krijg je dit voor elkaar?

[*] Lees een artikel voor je het post en probeer eventuele fouten eruit te halen (ga er niet klakkeloos  vanuit dat het ‘wel goed’ zal zijn). Zo kun je bijvoorbeeld het woord ‘actiecampagne’ tegengekomen in een artikel, het is actie of campagne, maar geen actiecampagne…
[*] Probeer al te ingewikkelde terminologie te vermijden, niet iedereen zal weten dat hypertensie hetzelfde is als een verhoogde bloeddruk. Als zoiets niet te vermijden is, zet dan de eerste keer dat zo’n woord genoemd word even tussen haakjes wát het is. Bijvoorbeeld: Coeliakie (glutenintolerantie).
[*] Vermijd het overmatig gebruik van afkortingen, die zijn niet voor iedereen duidelijk.
[*] Begin met een vetgedrukte alinea die meteen de aandacht trekt en maak gebruik van vetgedrukte tussenkopjes.
[*] Maak opsommingen herkenbaar door [ * ] te gebruiken (zonder spaties levert dat een dikke punt op :+ ).
[*] Laat een artikel niet te lang, kort in waar mogelijk.
[*] Maak klikbare links en maak ook je bronvermelding klikbaar. Vermijd lelijke, lange links en hernoem eventueel een link. Bijvoorbeeld: Bron: zorgkrant.nl is mooier dan, Bron: http://www.zorgkrant.nl/read.html?id=1662.<br />[*]De nieuwsberichten welke op het forum worden geplaatst dienen zo recent mogelijk te zijn.
Hoewel 'oude' berichten inhoudelijk best interessant kunnen zijn is het streven nieuws snel te posten.
Nieuwsberichten ouder dan 7 dagen hoeven in principe niet meer te worden gepost tenzij deze berichten een dusdanig interessant toegevoegde waarde hebben.

Het wordt op prijs gesteld als erop wordt gelet dat het geplaatste nieuws recent is  :Y
Dit topic is gesloten