Montelukast

Gebruikt iemand van jullie montelukast? Of eventuele ervaring mee?
Volgens de longspecialist en internet zou het een longzuiverend middel zijn.
Moet 's avonds ingenomen worden en werkt 's nachts.

Reacties

 • MarcusMarcus Gebruiker
  Is op het forum veel over te vinden moet jij via de zoek even kijken bij singulair dit is de merknaam en montelukast is de stofnaam.
 • LientjeMLientjeM Gebruiker
  Handig om weten. Dank!
 • ThirzaThirza Gebruiker
  Even een schopje omhoog.
  Na veel gesnotter, veelvuldig ventolin toch maar overgegaan tot de Montelukast. Ik was huiverig voor dit medicijn omdat ik er veel meer negatieve dan positieve verhalen over lees (nooit op internet zoeken he :D ) Op dit forum las ik dat o.m. Daantje en Oma Akke het al jaren probleemloos slikken en er ook baat bij hebben. Marcus ook dacht ik(?)
  Gistermorgen de eerste erin en bleef de hele dag thuis, maar er gebeurde helemaal niks. Niet duizelig, geen buikpijn of andere narigheid en vannacht heerlijk geslapen zonder rare dromen.
  Maar ik had na een paar uur al meer lucht en mijn neusholte was na een keer snuiten open en rustig! Alleen vanmorgen moest ik wat wegsnuiten, maar het niezen en de druppelneus is weg.
  Zonet de tweede ingenomen, dus ik ben benieuwd.
  Is er nog iemand anders die Montelukast slikt en er tevreden over is? Kan ik nog bijwerkingen verwachten? En volgens de apotheker merk je het effect pas na een paar dagen, maar ik merkte het na een paar uur al. Kan dat of zit het tussen mijn oren?
 • NckiieNckiie Gebruiker
  Ik slik montelukast nu al een aantal maanden en heb soms alleen rare dromen dat is de enige bijwerking. Na een week ging het beter en was mijn astma meer onder controle:) Nu wel flinke terugval, maar ik wil niet weten hoe erg het zou zijn zonder de montelukast!
 • ThirzaThirza Gebruiker
  Vandaag gaat mijn 10e tablet erin en ik moet zeggen, het werkt prima. Weinig hoesten, mijn neus is continu open. Maar ik begin nu keelpijn te krijgen. Dat is tot nu toe de enige bijwerking die ik ervaar. Ik droomde altijd al levendig door de Xyzal. Dat went, soms is het grappig hoe ik dingen door elkaar hussel in mijn dromen, soms beetje eng.
 • hzuidijkhzuidijk Gebruiker
  Goedemorgen,
  Ik gebruik al jaren Singulair. Zeer tevreden over. Totdat ik een paar jaar terug een ander merk kreeg, alleen montulekast. Toen ging het mis. Na een paar dagen voelde ik dat ik 's ochtends erg vermoeid en benauwd wakker werd. Via de longarts originele Singulair weer gekregen.
 • ThirzaThirza Gebruiker
  #7 edited oktober 2018
  O ja dat is heel vervelend idd. Was nog een item in het nieuws. Dat de apotheek een generiek medicijn meegeeft terwijl de specialist een specifiek middel voorschrijft. Ergernis!
  Ik heb dat met Xyzal, zodra ik die merkloze meekrijg, gaat het mis, die helpen geen fluit.
  Mijn man kreeg ze probleemloos mee, ik moest 25 euro bijbetalen. Ik verzamelde een tijdje de doosjes en ging daarmee naar de apo toen ze me weer die merkloze wilden aansmeren. Toen ze over bijbetalen begonnen zei ik: en waarom krijgen man en dochter ze wel, ZONDER bijbetalen?
  Bleek een foutje in hun computersysteem :)>-

  Maar de Montelukast gaat nog steeds prima. Ik neem hem nu rond half 11 in, (ben begonnen op 12 uur) na een anderhalf uur merk ik dat er iets loskomt, in de vorm van hoesten. Ik verschuif elke dag een half uurtje vroeger, zodat ik hem op een gegeven moment bij het ontbijt in kan nemen. Sinds ik hem inneem heb ik nog maar 1 x Ventolin nodig gehad, toen had ik om onduidelijke redenen een slechtere dag.
 • nijmegennijmegen Gebruiker
  Ja ik gebruik het ook. Maar if ik er iets van mer? Nee
  Niet positief of negatief.
  Ja ik droom helderder
Log in of Registreer om te reageren.