ziekzijn en uwv

25-10-2012 om 22:28 uur

ik heb mij kortgeleden ziek gemeld omdat ik voor longreveledatie naar het AMC moest. dat is 3 maanden 3 x per week, ik loop ook nog in de ww.
vorige week moest ik naar de uwv dokter, situatie uitgelegd, goed gevoel erover, datums gegeven, wat schetst mijn verbazing, ik krijg vanavond een aangetekende brief van hem dat ik per vandaag wel weer zou kunnen werken of solliciteren terwijl ik nog de helft van de reveledatie moet. wat raden jullie mij aan om te doen, want ik zit de hele avond al half te janken omdat ik het niet meer weet. er is eindelijk ook een beetje zorg opgezet voor mij zodat ik vanaf volgende 2x ondersteuning bij het douchen krijg en dan krijg je dit. hopende op een goed advies

groetjes

thea01

Login of registreer om te reageren
25-10-2012 om 22:47 uur

overleg met je longarts en de mensen van de revaliedatie

sterkte en denk aan je rust

anja

Login of registreer om te reageren
26-10-2012 om 09:08 uur

Dat is nou weer iets voor het UWV,kat wat een mooie jongen maar intussen.
Een goede raad GA NOOIT alleen naar het UWV of bedrijfsarts of de Arbodienst maar neem iemand mee,
Daar hebben ze een hekel aan maar het is wel je recht.
Neem nu iemand in je arm van een vakbond of rechtsbijstand of juridisch loket(gratis)en teken onmiddelijk protest aan en niet wachten!
Maak je niet te druk dat breekt alleen af ook t.a.v je gezondheid.
Weet een ding het UWV is er voor ons en niet andersom.
Een arts van het UWV is een verzekeringsarts wat betekend in dienst voor het UWV.
Vergeet niet dat het UWV-bedrijsarts-Arbo samenwerken met de werkgevers en niet voor de werkgevers!
Vraag van elk bezoek waar dan ook een bevestiging,pas op wat je zegt over en via de telefoon,alles word opgenomen al word dit ontkend.
Ik spreek helaas uit ervaring en weet precies hoe het allemaal in elkaar steekt.
Vraag steeds naar dezelfde medewerkers anders krijg je steeds een ander.Vaak word dit afgewimpeld met ,die heeft een vrije dag of een of ander smoesje.
Sta op je strepen je hebt veel meer rechten als dat je weet.
Ook bij eventuele gesprekken met welke instantie ook is het niet wenselijk en weiger dit dat je werkgever erbij zit die gaat dat niks aan!Op de achtergrond is er vaak overleg zonder dat je dat weet(achterbaks)
Kortom laat je niet onder sneeuwen,maar zoek hulp zoals voornoemd,Steek je energie maar in de revalidatie dat is veel belangrijker.Gewoon doen !Heb je nog vragen mail gerust.Of stel je vragen op her forum.Sterkte.

Login of registreer om te reageren
26-10-2012 om 11:17 uur

teus

ik weet dat je er niet alleen heen moet gaan maar als je niemand moet je wel. ik heb deze arts al eerder gehad in januari toen ben ik ook in beroep gegaan. ik heb nu dezelfde was alleen heel anders dus had er een goed gevoel over. dus niet. ik heb vanmorgen contact opgenomen met de bond en die gaan mij nu helpen met het in bezwaar gaan. de dokter zou mij nog wel terugbellen maar eerst horen en dan pas geloven

Login of registreer om te reageren
27-10-2012 om 07:39 uur

Steek je energie maar in de revalidatie dat is veel belangrijker.

Mooi gezegd en waarheid als een koe, maar de centjes zijn ook belangrijk wanneer je hier afhankelijk van bent.
Advies van een revalidatiecentrum en/of longarts kan doorgegeven worden aan de arts van het uwv, maar dit advies is niet bepalend.
De uwv arts beslist hoe of wat, niet de longarts of het revalidatiecentrum.

m.vr.gr.
Ton

Login of registreer om te reageren
27-10-2012 om 08:49 uur
Reactie op TonGr

De uwv arts beslist hoe of wat, niet de longarts of het revalidatiecentrum.

Heb beslist geen hoge pet op van het UWV en de artsen van het UWV.  Ook bij mij is er wel eens tegen het advies van de Longarts besloten, waarna ik direct een aangetekende brief naar de leidinggevende van de arts en directie stuurde waarbij ik het UWV aansprakelijk stelde voor alle fysieke en financiële als niet financiële gevolgen die zouden kunnen ontstaan door tegen het medisch advies van een specialist in te gaan. Zo vroeg ik ook naar overzichten van de laatste verplichte bijscholingsactiviteiten van de betreffende UWV arts, in het kader van openbaarheid van bestuur. Het UWV draaide altijd direct het besluit terug. Ook nam ik altijd de gesprekken zelf op met mijn Ipaq.

Eigenlijk nooit echt problemen met het UWV gehad, je moet je alleen niet als speelbal laten gebruiken en hard opstellen wat dat betreft. Nu praat ik wel over mijn ervaringen met het UWV van zeker 10 jaar terug, maar er is weinig veranderd bij het UWV volgens mij.

Succes.

Marcus

Login of registreer om te reageren
27-10-2012 om 09:17 uur

marcus

ik weet niet wat er aan de hand is bij het uwv ik heb dus nu al 2 keer een aios gekregen vind ik prima die moet het ook leren maar dan moet hij wel doen wat hij beloofd hij zou informatie gaan inwinnen na afgelopen donderdag 25 oktober omdat ze toen een mbo overleg hadden heeft hij dus niet gedaan dus hij weet nog niet dat ze gaan kijken hoe het zou gaan bij de training als ik met zuurstof ging trainen. gaat dat goed zit ik dus daarna waarschijnlijk aan de zuurstof vast en hoe moe je dan gaan werken. ik wil best maar daar zitten dus wel gevaren aan vast

Login of registreer om te reageren
29-10-2012 om 13:22 uur

Een vreemd verhaal. Als je zelfs nog ondersteuning nodig hebt bij het douchen en je bent 3x per week aan het revalideren, dan kun je m.i. niet volledig goedgekeurd worden. Sowieso ben je nog gedeeltelijk ziek, want op de tijden van de revalidatie (3 dagdelen) kun je niet werken. En over de rest, daar kan ik natuurlijk van afstand geen uitspraak over doen. Over verplichting om te solliciteren kan ik ook geen uitspraak doen, maar als de verwachting is dat je over een aantal weken weer zou kunnen werken, kan ik mij voorstellen dat die verplichting er is. Daar zou ik, mits je inderdaad goede perspectieven hebt qua gezondheid, niet te moeilijk over doen. Maar dan nog, ik begrijp niet dat je volledig arbeidsgeschikt bent verklaard.

Ik had begrepen dat als je niet 100% arbeidsgeschikt bent, je gezien wordt als 'ziek'. De WW kent alleen 100% beter. Toen ik vorig jaar na ziekte aan de beterende hand was en mezelf qualificeerde als gedeeltelijk arbeidsgeschiktheid, vertelde het UWV mij dat ik dan ziekgemeld moest blijven staan. Op dat moment had ik nog geen gesprek gehad met een bedrijfsarts.

Tot nu toe heb ik weinig slechte ervaringen met het UWV. Ik heb 1 keer een foutief besluit gehad omdat het UWV uitging van verkeerde gegevens. Dat besluit werd uiteindelijk teruggedraaid nadat ik mijn rechtsbijstandsverzekering had ingeschakeld. Vorig jaar kreeg ik een onterechte boete en werd ik op uiterst starre wijze te woord gestaan. Maar ook die boete is door de afdeling bezwaar en beroep moeiteloos teruggedraaid.

En vanmorgen moest ik naar de bedrijfsarts van het UWV, omdat ik mij ziek had gemeld. Ik had eigenlijk verwacht dat hij zou zeggen dat ik gewoon zou kunnen werken. Maar nee, hij was van mening dat ik rust nodig had en roept mij over 4 weken weer op. Zo kan het dus ook gaan ...

Login of registreer om te reageren