Vraag aan Frans Krouwels over hulp van familie

20-05-2006 om 21:10 uur Gesloten

Hallo Frans Krouwels,

Graag zou ik willen weten wat je als buitenstaander kunt doen voor iemand die het heel erg benauwd krijgt. Wanneer grijp je in? Moet je ingrijpen? Wat kun je dan doen? Wanneer duurt een 'benauwdheidsaanval' of erge (stikkende) hoestbui te lang? En moet je als dit te lang aanhoudt een arts van de huisartsenpost bellen of meteen naar het ziekenhuis gaan ook al is dit misschien niet de reguliere weg? De huisartsenpost is hier namelijk een half uur rijden vandaan en vandaaruit het dichtsbijzijnde ziekenhuis ook een half uur. Van huis rechtstreeks naar het ziekenhuis is 3 kwartier.

Groetjes,

Moeder van Annemarie

De reacties zijn gesloten.
21-05-2006 om 09:33 uur

Hallo Esther,

Het gaat hier niet om een astma aanval, maar om gewoon erg benauwd maar vooral de hoestbui waar ik bijna in stik. Een hoestbui met overgeven en alles erop en eraan die niet over gaat en die minstens een half uur tot drie kwartier duurt. Dus géén astma aanval...
Ik heb naast astma ook nog COPD, dus misschien is het meer iets wat daar mee te maken heeft dan met astma. Dat denk ik tenminste, maar weet het niet zeker.

21-05-2006 om 16:31 uur

Eigenlijk lijkt me dit niet echt anders qua handelen en/of reageren als het topic waar Esther naar verwijst. Anders gezegd, wat zou jij eigenlijk willen dan dat je omgeving doet? Het lijkt erop dat jij een bepaalde verwachting heb over hoe iemand jou zou kunnen helpen? Ik denk dat rust de grootste hulp is.
Ik neem aan dat je omgeving geen artsen zijn. Het beste lijkt mij om met je omgeving te bespreken wát jij zou willen en/of verwacht. Wanneer zij bijvoorbeeld hulp van een 3e moeten inschakelen. Succes!

26-05-2006 om 07:28 uur

Hallo,

Ik heb nu maar zelf een afspraak extra gemaakt bij de specialist en ik heb gelijk dat ik echt niks heb aan dat andere topic. Ik heb geen luchtweg verruimers, het gaat niet om een astma aanval of het ineens heel erg benauwd hebben. De specialist heeft dan ook gezegd dat als ik die hoestbuien heb, dit gevaarlijk is en als het net iets te lang duurt, we een ambulance moeten bellen. Gewoon een arts bellen (huisartsenpost is dat bij ons), heeft totaal geen zin en kan alles al te laat zijn.
Jammer dus dat ik hier ook geen antwoord heb gekregen...

26-05-2006 om 12:09 uur

Beste Annemarie,

Dr. Krouwels is momenteel bijzonder druk met zowel zijn 'gewone' werk als meerdere projecten en kan niet wekelijks de vragen op het forum komen beantwoorden. Ik proef een (beetje) verwijtende toon in je bericht nu je niet binnen 6 dagen een reactie heb mogen ontvangen. Jammer, het is immers een gratis dienst die hier wordt geleverd en aangeboden. Het topic zal nu worden gesloten nu je een antwoord heb gekregen van je eigen specialist  :)

Groet,
Mark