huiduitslag van de seretide?? hoofdpijn en moe.

Hallo allemaal.

Ik ben erg benieuwd of er meer mensen zijn die huiduitslag kregen van de seretide ?zelf heb ik sinds het gebruik van seretide last van een rode huid en jeukende bultjes in de hals ,volgens de huisarts kan dit niet van de seretide zijn want dan zou ik dit over het hele lichaam moeten krijgen  :? ook lijkt het wel of ik een moe en uitgeblust gevoel van de seretide krijg .  Groetjes anneke

Reacties

 • stuntelstuntel Gebruiker
  Hoi Anneke,

  Wat vervelend dat je zoveel last ervaart van je medicatie. Ik slik al jaren Seretide maar ik moet zeggen dat ik nergens last van heb.

  Groetjes

  Yvette
 • anneke 2anneke 2 Gebruiker
  Hallo Stuntel.

  Bedankt voor je berichtje,ja het is inderdaad vervelend want de seretide helpt eigenlijk heel goed om de astma onder controle te houden ,ik ga nu weer over op de symbicort om te kijken of de huiduitslag inderdaad een gevolg is van de seretide .

  Groeten Anneke
 • rahimnsrahimns Gebruiker
  Ik heb ook nooit last gehad van huiduitslag van de seretide...wel had  ik veel last van schimmelinfecties in mijn mond, ondanks goed spoelen. Ben ook overgestapt op symbicort...en daar nooit ergens last van.
 • anneke 2anneke 2 Gebruiker
  Zo zie je weer dat ieder mens verschillend reageert op medicatie ,al eerder gebruikte ik symbicort maar daar ging mijn hoofd een beetje van schudden ,tja t is altijd wat  :Y.

  Groeten Anneke
 • Dennis12Dennis12 Gebruiker
  Oplossing rode gezichtshuid.

  Het werd steeds erger... Alle doktoren incl. dermatologen gehad. Zalfjes, crèmpjes, koelen, andere kussen, noem maar op... niets hielp. Ik schaamde me voor mijn huid in het gezicht. Het was rood en begon ook te schilveren na een tijdje. Heb toen triamcinolon op het gezicht gebruikt wat eigenlijk afgeraden wordt. Maar ja je wilt toch niet al te rood overkomen bij je klanten op het werk.
  Uiteindelijk bij controle van de longarts heb ik dit hem ook maar voorgelegd. Hij nam het zeer serieus op en heeft mijn medicijn direct veranderd van de Seretide inhalator naar Flutiform pufje, want hij vertelde dat het wel degelijk een reactie op de huid kan geven.
  En wat denk je.... .. na een paar dagen totaal geen last meer van een rode huid. Hoef zelfs maar 2x 1 puf te nemen op een dag ipv 2x2 puf. Mooi meegenomen ook qua tijdwinst.
  Ik ben zo blij dat die longspecialist even heeft meegedacht! Ik heb heb later verteld hoe dankbaar ik die specialist was. Ik vet mijn gezicht wel in met "Vaseline Paraffine 110-230 mPa.s in gelijke delen". Dit beschermt erg goed en kan onbeperkt gebruikt worden. Het is n.l. geen medicijn en overal verkrijgbaar.
  Laat je niet gek maken dat algemene doktoren zeggen dat bepaalde medicijnen geen bijwerkingen hebben! Zo zie je maar...

  PS, heb je exceem op je lichaam? Dit gaat vaak samen met astma. Ben er ook achter gekomen na het onderzoek van al die zalfjes, crèmpjes, koelzalf, hormonenzalf.., noem maar op ... De oplossing is je gehele lichaam in te smeren met "Vaseline Paraffine 110-230 mPa.s in gelijke delen" . Er zijn varianten van maar deze verhouding is echt voor mij dé oplossing. Kun je van de dokter krijgen maar ook overal gewoon kopen. Smorgens en savonds jezef geheel insmeren... stink niet. Ik heb nu totaal geen last meer van exceem en ook niet van jeuk. Dit heb ik ontdekt tijdens de behandeling bij dermatologie Radboud in Nijmegen. Zij stelde mij cetomacrogolzalf voor maar dat irriteerde me op den duur. Maar, hoef er dus nooit meer terug te komen. Dank aan Radboud in Nijmegen!!!

  Totaal gezond nu!
 • annekee 3annekee 3 Gebruiker
  Dennis 12 .de rode uitslag kwam inderdaad van de seretide diskus .ik gebruik nu de seretide aerosol.waarschijnlijk is de hulpstof in de diskus de oorzaak .de rode uitslag verdween ook bij mij na circa een week .dus ja wat jij al zegt ,het is wel degelijk een bijwerking .
Log in of Registreer om te reageren.