Longreinigingsapparaat AirPhysio

07-12-2022 om 17:34 uur

Ik wil deze vraag al een tijdje stellen aan een longarts . Er gaat online een advertentie rond die een longreinigingsapparaatje promoot en belooft dat het de longen schoner en sterker maakt ,de zogeheten AirPhysio .https://home-life-garden.com/blog/airphysio-nl/?fbclid=IwAR3l1Yc9kb08dk… Het sprak me aan ,ook voor een zusje en neefje die lichte astma hebben en nog niet aan de puffer e.d. hoeven ,maar als dit zou helpen, zou het fijn zijn. Klopt de claim van de advertentie of is het onzin ?

Login of registreer om te reageren
07-12-2022 om 18:25 uur

Op je interessante vraag of de claim van de genoemde advertentie klopt of onzin is laat ik aan een deskundige over.
Ik ben enkel ervaringsdeskundige. Vanuit die rol geef ik je wat topics die over hetzelfde gaan. Misschien helpt je dat iets op weg met je antwoord.
De zoekfunctie doet het niet meer, dus als je ze nog niet hebt gevonden, is dat begrijpelijk.
- https://www.longforum.nl/discussion/12946867/airphysio
- https://www.longforum.nl/discussion/12947338/airphysio-iemand-ervaring-…
- https://www.longforum.nl/discussion/12946889/airphysioglobal
- https://www.longforum.nl/discussion/12948005/flow-ventilatie

Succes!

Login of registreer om te reageren
Zorgprofessional
25-12-2022 om 14:23 uur

Het apparaat heeft een mooie naam en van de online advertentie beschrijving krijg ik het gevoel dat het een wondermiddel is. Maar het is niet iets nieuws. Er zijn meerdere apparaten die slijm in de luchtwegen helpen te evacueren met behulp van trillingen. We schrijven dat voor via de longverpleegkundige die er dan goede instructies en begeleiding bij geeft. Het wordt op deze manier ook vergoed door de zorgverzekering. Mijn advies is niet iets via internet bestellen maar het laten voorschrijven via de longarts en longverpleegkundige.

Met vriendelijke groet,

Serge van Wolferen, longarts

Login of registreer om te reageren