Zuurstof nacht

Hallo allemaal,

Zoals velen onder jullie, slaap ik 's nachts met extra zuurstof. De zuurstof doet mij echt goed en sinds ik een softbril gebruik, irriteert de zuurstofbril mij niet meer. Ik word wel regelmatig wakker omdat de zuurstofbril verschuift. Typisch word ik maar half wakker, duw hem terug op zijn plaats en val ik direct terug in slaap. Hierdoor heb ik wel een heel onderbroken nacht. Ik heb ook reeds geprobeerd de bril vast te plakken, maar nog steeds slaag ik er in de bril te laten verschuiven.

Met wat voor zuurstofbril slapen jullie? Hebben jullie oplossingen om de zuurstofbril niet uit je neus te laten schieten?

Bedankt!

Groetjes,
Tamia

Reacties

 • HwessHwess Gebruiker
  #1
  Ik slaap gewoon met de neusbril geen last van, alleen zorgen dat je genoeg slang onder de dekens heb als je omdraait in je slaap. (ik bedoel zuurstof slang, voordat men wat anders denk) :))
 • EdelweissEdelweiss Gebruiker
  #2
  Ik herken t wel dat hij soms volledig naast mn neusgaten blaast. Soms blijft hij ook hele nachten goed zitten. Afhankelijk van mijn gedraai waarschijnlijk.
  K trek hem vrij strak aan op mn achterhoofd en verder heb ik er geen oplossing voor. Als ik merk dat hij scheef zit trek ik hem recht, maar word er niet wakker van. Soms na uren lang zonder wel met hoofdpijn.

  K hoop dat je een oplossing vindt!
 • goudvisjegoudvisje Gebruiker
  #3 edited 22 juni
  Ik had hier in het begin wel last van, later niet, alsof het terug duwen vd neusbril er gewoon bij gaat horen, net als omdraaien in m'n slaap bijvoorbeeld.
  Nu heb ik kapbeademing met zuurstof maar geen neusbril, wat ik er wel bij heb speciale pleisters, die ik kan knippen in smalle reepjes ook, voor de gevoelige huid, misschien is dit een oplossing, een klein reepje huidvriendelijke pleister erlangs plakken?
  Succes!
  Lees net dat vastplakken niet hielp, misschien iets dichter op de neus plakken?
 • EdelweissEdelweiss Gebruiker
  #4
  Ik heb vannacht nog eens opgelet;)
  Ik ben idd tig keer wakker en controleer dan volledig automatisch of de pinnetjes nog in mn neus zitten en anders doe ik hem weer goed in. Dat wakker worden is niet “zuurstof gerelateerd” zegmaar maar biedt wel mogelijkheid om brilletje goed te doen
  K kan zo niet zeggen of t idd vaker voorkomt dat hij nog goed zit of ernaast blaast, dat heb k niet geregistreerd nog. Ben dus maar net aan wakker!
 • DaantjeDaantje Gebruiker
  #5
  Het is normaal om 's nachts af en toe even wakker te zijn maar meestal registreer je dat niet en ga je verliggen en weer verder slapen. Dan lijkt het 's ochtends alsof je de hele nacht doorgeslapen hebt.
 • TamiaTamia Gebruiker
  #6
  Bedankt voor alle reacties! Ik ga nog wat verder experimenteren.
 • TamiaTamia Gebruiker
  #7
  Ik ben nog eens van zuurstofbrilletje verandert, en nu blijft hij meestal mooi zitten. Bedankt voor de reacties!
Log in of Registreer om te reageren.