Long aanval of infectie.

Hoi,

Ik zit met een vraagje.
Ik had enkele jaren terug een vreemd soort longaanval.
Ik hoefde niet te hoesten in rust, maar toe ik naar buiten ging kreeg ik het iedere keer na een aantal meters acuut benauwd en dan dus wel hoesten.
Nu ik mijn diagnose gekregen heb , emfyseem, jaren later heb ik het idee dat dit een longaanval of longontsteking moet zijn geweest.
Nu is het zo dat ik al sinds 1998 geen koorts of verhoogde bezinking krijg bij een infectie.
Je kan dat een arts wel erbij vertellen, maar een nieuwe arts doet daar niets mee, die blijft maar koorts meten , bezinking en crp.

Dit heeft mij reeds eerder 3 weken ic opgeleverd, en heb op het uiterste randje gelegen ( buikinfectie)

Hoe moet ik nu een longontsteking herkennen dan, of beter gezegd, hoe een arts dit moet herkennen?
Heb al eens een klaplong gehad, en de arts toen, die luisterde en ontkende dat het een klaplong was, maar werd later toch bevestigd middels foto’s en scan.

Ik voel het zelf dus wel , en bedoel dus eigenlijk dat ik geen vertrouwen heb erin of de artsen het wel als zodanig herkennen.
Lastig.

Twiggy.

Reacties

 • SemkeSemke Gebruiker
  Hoi,

  Ik heb het ook vaker meegemaakt, gelukkig loop ik onder controle bij de longarts en is er een kort lijntje met de longverpleegkundige.
  Zelf goed naar je lichaam luisteren. Jij bent de deskundige. Jij voelt wat je voelt.
  Kun je er niet op aandringen dat je naar de longarts wilt in zo’n geval?

  Semke
 • Suus01Suus01 Gebruiker
  Vooral goed luisteren naar je lijf en aan de bel trekken als jij dat nodig vindt. Soms is dat inderdaad de noodklok luiden helaas.

  Mijn longartsen noemen een luchtweginfectie pas een longaanval als ik prednisolon en/of antibiotica nodig heb. Koorts is bij mij geen doorslaggevende factor, want dat heb ik bij een luchtweginfectie nooit. Het is eerder een optelsom van allerlei symptomen, en de duur daarvan. Inclusief je voorgeschiedenis.

  Als je bij een longarts of longverpleegkundige loopt, kun je misschien een astma actieplan maken. Als je dat nog niet hebt? Dan hebben jullie samen een houvast op basis waarvan jij en je longarts of longverpleegkundige actie kunnen ondernemen.

  Succes!
Log in of Registreer om te reageren.