Huishoudelijke hulp (WMO)

Vorig jaar heb ik al eens een aanvraag gedaan bij de WMO voor huishoudelijke hulp. Ik woon alleen en heb geen vrienden of familie in de buurt die langdurig mijn huis kunnen schoonmaken. Ze hebben mijn aanvraag toen geparkeerd omdat het nog goed genoeg ging maar ik kon contact opnemen als dat niet zo was.

Omdat ik nu al drie weken ziek thuis ben en amper iets kan, ga ik samen met de ergotherapeut nu toch een aanvraag doen. Ik weet dat het slim is en dat zegt de ergotherapeut ook maar ik vind het wel confronterend. Ik ben 35 en ik kan niet eens mijn eigen huishouden doen.

Hoe is jullie ervaring? Moest je lang wachten? Is je aanvraag snel goedgekeurd of kostte dat veel moeite? Had je nog een verklaring van een arts ofzo nodig? Heb je een fijne hulp gekregen? Zijn ze flexibel? Hoe vind je het om iemand in je huis te hebben? Is het een beetje zoals je het zelf ook zou doen en willen? Voor hoe lang heb je een indicatie gekregen?

Ik merk dat het me meer doet dan ik verwacht had hoewel het denk ik ook wel rust geeft als het geregeld is.

Reacties

 • ThirzaThirza Gebruiker
  #1 edited 13 oktober
  Ik kan niet in jouw portemonnee kijken, maar als je financiën enigszins toereikend zijn, kun je beter zelf iemand inhuren. Ik heb een aantal maanden bij iemand gewerkt die ernstig astma kreeg na een operatie. En ze hadden het huis verbouwd, dus alles lag onder stof. Ze wilde me persé betalen en bood 25 euro voor een ochtend. In de praktijk kwam dat op 3 uren neer, want ik kijk nooit zo op de klok als ik bezig ben. dus nog geen tientje per/uur. Bij de WMO vragen ze ook wel een eigen bijdrage. Maar weet niet hoeveel.
 • DaantjeDaantje Gebruiker
  Ik heb geen geld voor een particuliere hulp. Eigen bijdrage voor de WMO is 19 euro per maand.
 • Suus01Suus01 Gebruiker
  Met mijn huishoudelijke hulp ben ik heel tevreden. Ik hoop dat ze nog lang blijft, en dat mijn indicatie te zijner tijd verlengd wordt.

  De wachttijden zijn momenteel wel richting de vier maanden of langer. Althans, dat hoorde ik van een ouder stel, wat een aanvraag heeft lopen nu. En dat is vast per gemeente wel verschillend.
  Daarbij is er ook een personeelstekort bij dergelijke hulporganisatiees, waardoor de wachttijden kunnen oplopen.


 • DaruDaru Gebruiker
  Ik heb hulp via de WMO, geregeld en betaal € 19 per maand.
  Ik heb een eigen PGB en heb mijn schoondochter als huishoudelijke hulp voor 2uur per week.
  Ik vond in deze corona tijd, heel belangrijk dat mijn huishoudelijke hulp te vertrouwen was en van mijn situatie op de hoogte was.
  Dit ivm mijn kwetsbare longen.
 • DaantjeDaantje Gebruiker
  Kost het je veel tijd en moeite om de administratie te doen voor je PGB?
 • EdelweissEdelweiss Gebruiker
  #6 edited 14 oktober

  Ik vond het prima te doen en fijn het in eigen hand te hebben. Minste fouten en gedoe :)
 • DaantjeDaantje Gebruiker
  Wanneer moet je kiezen of je zorg in natura wil of via een PGB? Is dat pas tijdens of na het gesprek met iemand van de gemeente?
 • EdelweissEdelweiss Gebruiker
  Ik denk tijdens het gesprek.
Log in of Registreer om te reageren.