Noorwegen

Ik wil op korte termijn naar Noorwegen, in de buurt van Trondheim. Aan de andere kant van het water bij Trondheim, noordelijk van Leksvik.
Wie heeft ervaring met reizen naar Noorwegen of, in het algemeen, met koude landen? Ik heb al moeite met de Nederlandse winters, de kou en vochtigheid, waardoor ik in de herfst en de winter amper buiten kan ademhalen en dus nauwelijks buiten kom.
Ik zoek ook een geschikt verblijf daar, voor een longpatiënt, liefst met maaltijdvoorziening(en).

Reacties

 • NckiieNckiie Gebruiker
  Ik ben in Davos geweest, de kou daar is heel anders dan in Nederland vind ik. Toch had ik met sneeuw wel veel last (heb ernstig astma). Hier is het vaak vochtiger dan in de bergen in ieder geval. Ik kreeg de tip om gewoon zoutneusspray mee te nemen om je slijmvliezen in je neus vochtiger te houden. En zorg voor een sjaal voor je mond en neus (niet strak maar wel dat er niet direct koude lucht binnenkomt) waar je wel door kan ademen maar de kou minder direct je luchtwegen in komt dat scheelt ook vind ik persoonlijk.
  Ben niet zelf bekend in Noorwegen, hoop dat je meer bruikbare tips krijgt
 • Suus01Suus01 Gebruiker
  Een leuk vooruitzicht lijkt me, naar Noorwegen. Zelf heb ik er geen ervaring mee.

  Over het klimaat vind ik dit, misschien kun je er iets mee.
  https://www.bestereistijd.nl/noorwegen/leksvik-2942627/#Klimaat
  https://nl.climate-data.org/europa/noorwegen/nord-trøndelag/leksvik-217151/
  https://klimaatinfo.nl/klimaat/noorwegen/

  Of je tegen het weer kunt, is uiteindelijk heel persoonlijk. Iedereen ervaart hoogtes en droogtes anders. Als je gaat hoop ik dat het goed gaat voor je!
 • TamiaTamia Gebruiker
  Beste Anita,

  Ik ben voor een aantal jaren naar Noorwegen op reis gegaan en voelde mij daar persoonlijk veel beter ofschoon het er best wel koud en regenachtig was, wanneer normaal voor mij de winter ook meestal een moeilijke periode is. Ik had het idee dat de lucht daar gewoon veel zuiverder was, waardoor ik gemakkelijker kon ademenen. Ook doet skiën mij vaak goed, ofschoon het in skigebieden ook best koud is. Maar ik denk dat je moeilijk gaat kunnen voorspellen hoe jij je er gaat voelen, aangezien dit heel persoonsgebonden is. Ik hoop alleszins voor je dat je je in Noorwegen goed voelt!

  Tamia
Log in of Registreer om te reageren.