Negatieve allergietest kat toch benauwd

Ik ben allergisch voor alle pollen, en koud of vochtig weer doen me ook niet echt goed. Ik heb sinds 2,5 week een logeer kat en merkte na een paar dagen dat ik veel meer benauwd ben dan ooit, ook last van ogen wat ik nooit heb. Test bij huisarts wees uit dat ik ook wat allergisch (0,89) ben voor huisstofmijt, maar niet voor katten. Kan ik toch allergisch zijn voor die kat? Het kan bijna niet anders. Nog 5 dagen 😬. Heel leuk beest 😀.

Reacties

 • DaantjeDaantje Gebruiker
  #1
  Ik reageer ook op katten hoewel ik er niet allergisch voor ben. Ik denk dat er ook gewoon meer stof in en uit de vacht komt ofzo.
 • Mamv2Mamv2 Gebruiker
  Hier reageert mijn zoon ook op katten. Onze eigen kat is vrij recent overleden, maar daar reageerde hij nooit op. Echter als we op visite gaan bij iemand met katten reageert hij wel. Mijn zoon heeft nergens bewezen allergieen voor.
 • ThirzaThirza Gebruiker
  Reactie kan zelfs per kat verschillen. We hadden een kater die een hele fijne dikke vacht had. Zelfs de dierenarts moest er van niesen.
 • GF75GF75 Gebruiker
  Ja die allergie testen zijn volgens mijn arts niet waterdicht. Ik heb een bloed en krastest gehad, uitslag beide negatief, maar zodra er teveel pollen in de lucht hangen ben ik benauwd.

  Dus ja zou zomaar kunnen dat je toch allergisch reageert.
 • DaantjeDaantje Gebruiker
  Je kan ook gewoon op de deeltjes reageren zonder echt allergisch te hoeven zijn.
 • hantayohantayo Gebruiker
  Bedankt voor de reacties!
 • ElianaEliana Gebruiker
  #7 edited 4 september
  Komt de kat buiten? Die van ons neemt pollen mee, wij hebben een vochtige doek liggen en als hij binnen komt vegen we de haren schoon. Scheelt behoorlijk en nee niet alles verwijder je ermee maar het meeste wel :) en hij gaat er nu voor staan :) loopt pas verder als we met de doek over hem heen gegaan zijn…. De schat
 • herderinherderin Gebruiker
  Ik ben volgens de test ook niet allergisch voor honden maar reageer wel op onze hond.
Log in of Registreer om te reageren.