benauwd gevoel bij warm weer

Hebben jullie nu ook dat je een beetje benauwd voelt als je naar buiten gaat?
Ik ben 53 jaar, heb astma. Ik gebruik Qvar dagelijks en Salbutamol zo nodig. Misschien moet ik gewoon weer erg wennen aan de warmte, ik zit het liefst binnen met dit weer. In de loop der jaren (denk ook de overgang) kan ik steeds minder goed tegen de warmte.
Lijkt alsof ik geen adem krijg, ik voel me net een hond; ik moet haast met open mond ademhalen.

Hebben meer mensen dit?

Reacties

 • efasteddie68efasteddie68 Gebruiker
  #1
  Ps de huisarts heb ik gebeld, dus ik wacht nog even af wat hij zegt over medicatie-aanpassing of ophoging.
  Het voelt gewoon zo beroerd met dit warme weer.
 • EdelweissEdelweiss Gebruiker
  #2
  Misschien helpt t om op deze pittigere dagen vaker de Salbutamol te pakken!
 • Suus01Suus01 Gebruiker
  #3
  Ja hoor, heel herkenbaar. Warmte maakt ademen voor mij ook lastiger. Zeker als het nog iets vochtiger wordt met net-niet-regen, of onweersbuien na een aantal warme dagen.
  Wat rustiger aan doen, je agenda aanpassen of extra luchtwegverwijder nemen kan helpen.

  Sterkte deze zomer. Hopelijk zonder hittegolven!
 • efasteddie68efasteddie68 Gebruiker
  #4
  Dank jullie. Ik kan me het gewoon niet meer zo voorstellen van 'vroeger' dat ik dat ook had... Heb al van kinds af aan astma, juist in de winter had ik veel last.
  Nu hoop ik inderdaad dat het niet zo heel heet wordt deze zomer, anders inderdaad rustig aan doen.
 • Suus01Suus01 Gebruiker
  #5
  Astma kan een heel grillig ziektebeeld zijn.
  Klachten kunnen per uur, dagdeel, dag, week, maand, seizoen, jaar en/of levensfase wisselen.
  Vooral heel lastig als het jarenlang heel stabiel is geweest. Dan moet je echt je lijf opnieuw leren kennen.
  Succes!
 • NckiieNckiie Gebruiker
  #6
  Sluit me aan bij bovenstaande. Gister was het nog goed te doen en gisteravond merkte ik aan mijn luchtwegen dat het weer ging omslaan en vandaag ook beduidend meer last. Droge hitte kan ik goed tegen, al moet ik wel aan de hitte wennen verder qua lichaam. Het vochtige weer kan ik heel slecht tegen en zeker met zoals Suus01 het mooi beschrijft de net-niet-regen of onweersbuien zijn voor mij enorm vervelend.

  Stiekem kijk ik dus wel uit naar een zomer van 20-25 graden met een luchtvochtigheid die lekker laag is😅 gister was het wel erg overdreven met 30 graden:p
 • GF75GF75 Gebruiker
  #7
  Heel herkenbaar, gisteren ochtend kwam ik buiten en voelde het gelijk. Op die dagen doe ik het hoognodige en puf eventueel wat extra ventolin.

  Een jaar geleden kon ik me dat moet voorstellen dat ik dat nu zo zou zeggen, wilde het niet accepteren, maar nu ik het wel heb geaccepteerd gaat het ook een stuk beter.
 • TamsynTamsyn Gebruiker
  #8
  Ik heb een hekel aan warm weer, alles boven de 25 graden.. Maar gelukkig heb ik niet meer last van astma met de warme dagen. tenzij er vuurkorven en barbecues aangaan.
 • GF75GF75 Gebruiker
  #9
  Ohhh die vuurkorven zijn vreselijk hier in de buurt, mijn buren weten van mijn longproblemen, maar daar trekken ze zich niks van aan, dus als ze hem aanhebben ga ik maar naar binnen met alles dicht.

  Net als de kachels in de winter, kan niet wachten op het verbod.
 • Francien1960Francien1960 Gebruiker
  #10
  Inderdaad ook ik heb erg veel last van de hitte en de luchtvochtigheid ondanks al mijn puffers, we hebben nu een airco laten hangen zodat het binnen in ieder geval comfortabel is
 • emsepemsemsepems Gebruiker
  #11
  Hier ook herkenbaar, dus meer pufjes vetntolin/sabutamol nodig. En bij het sporten door de fysio op de gang 'gezet' ;-) omdat het daar koeler was dan in de sportruimte
 • DaantjeDaantje Gebruiker
  #12
  Ik heb normaal nooit zo last van de warmte maar nu het zo ineens is, trek ik het niet goed. Puffen helpt ook niet altijd veel. Gelukkig is het op werk koel (soms zelfs koud).
 • GF75GF75 Gebruiker
  #13
  En nu is het al 2 dagen grijs hier en hangt zo'n nevelsluier buiten.
  Ik ervaar dan ook zo'n druk op mijn borst. Ik weet dat het tijdelijk is dus rustig afwachten tot beter weer en dat is voor mij de winter 😂
 • efasteddie68efasteddie68 Gebruiker
  #14
  Bedankt voor alle reacties. Heel verschillend zoals iedereen het beleefd, de warmte..

  Ik mag van mijn huisarts de Qvar verdubbelen, dus 's ochtends en 's avonds nemen. Dan kijk ik over een maand weer even hoe het gaat.

  Ik hoop ook op een rustige, niet te warme zomer. En verder probeer ik me rustig te houden als het warm weer is en ik niet hoef te werken.
 • emsepemsemsepems Gebruiker
  #15
  Net de ventilator bij mij uit het hok gehaald. deze helpt mij door de warmte heen, in mijn woonkamer is het alweer 27 graden ... oef
Log in of Registreer om te reageren.