Enkele vragen over ervaringen.

Begin augustus 2017 ben ik oververmoeid thuis komen te zitten. Eerst twee weken, dan een maand, wederom een maand en ga zo maar door.
Elf maanden later (juli 2018) heeft mijn vorige werkgever en de controledokter na samenspraak met mezelf beslist dat ik niet meer geschikt was om een job uit te oefenen binnen het bedrijf en is hierbij mijn contract stopgezet.
Ik dacht dat ik hierbij mezelf verlost had van mijn grootste probleem en tegelijkertijd mijn burn-out zichzelf wel zou oplossen.
In de maanden daaropvolgend kreeg ik maag- en darmklachten, ademhalingsproblemen, angsten, agorafobie, etc...
Mijn algemene fysieke en mentale gezondheid ging achteruit. Ik werd behandeld voor maagontstekingen, hyperventilatie en kreeg sinds april 2019 psychologische ondersteuning bij een gedragstherapeut. Dit hielp mij maar gedeeltelijk vooruit.
Eind maart 2020 ben ik voor mijn sporadische niesbuien langs een allergoloog ben gegaan, daar ontdekte men een groot aantal actieve allergieën zoals huisstofmijt, kat, voorjaarspollen, graspollen,... En een longinhoud van 54% die waarschijnlijk aan de basis ligt van mijn problemen.
Ik heb hiervoor medicatie gekregen zoals Inuvair en Bellozal. een half jaar later zat men longcapaciteit op 85% en werd ik door de nare bijwerkingen van Inuvair overgezet naar Relvar. Bellozal werd aangepast naar een product met ebastine.
Na een jaar voel ik mij al veel beter maar toch baren sommige zaken met nog zorgen.
Ik ben ondertussen ook al 15kg afgevallen om alles wat draaglijker te maken en dit helpt ook maar ik heb er nog een 35tal kg te gaan. Ik probeer ook mijn dagelijkse dosis beweging te krijgen. Ik was een tijdje terug hier goed met begonnen maar door ziekte van 2 weken kon ik alles terug opnieuw beginnen met alle onbegrijpelijke frustraties erbij.
Ik heb onlangs een nieuwe psycholoog bezocht omdat ik met enkele gevoelens wil leren omgaan. Hij zei me na intake het vermoeden te hebben dat ik aan het Syndroom van Asperger zou hebben. Volgende maand start hiernaar een diagnostisch onderzoek.
Voel me regelmatig rusteloos en dit stoort me.

Zijn er nog mensen die zo'n zaken meemaken?
Hoe regelen jullie je dag en je hoofd?
Log in of Registreer om te reageren.