Erg afgevallen, helemaal geen trek

Hoop dat iemand mij een beetje kan helpen. Heb zware copd met 24/7 zuurstof en ben de laatste tijd erg afgevallen omdat ik helemaal geen trek heb. Weet iemand misschien wat licht verteerbaar eten wat waar je wel van aankomt. Kant en klare drankjes kan ik me niet veroorloven want hier in Griekenland moet je helaas alles zelf betalen. Het enige wat ik van het ziekenfonds krijg is de zuurstofconcentrator voor in huis en de medicijnen. Alvast bedankt.

Reacties

 • Anna50Anna50 Gebruiker
  #1
  Hallo, ik kreeg het advies om vla, kwark, cake, dingen met slagroom te eten. Als je daar tenminste van houd.
  😊 Maar geen magere vla o.i.d. Noten is ook goed. Spullen ook waar eiwit inzit, is belangrijk ook voor de spieren. Jammer, dat ik die folder niet meer heb. Daar stond alles zo beetje in.

  Ik hoop dat er nog anderen zijn die nog meer weten.
 • NckiieNckiie Gebruiker
  #2
  Licht verteerbaar eten bevat vaak minder voedingsmiddelen, zo is beschuit licht verteerbaar en kaas wordt gezien als absoluut niet licht verteerbaar.
  Volgens mij is een diëtiste hier verbonden aan de deskundigen op het forum. Wellicht dat uw vraag daar goed op zijn plek is. Dus onder het kopje vraag het de deskundige.

  Aangeraden wordt om voldoende eiwitten binnen te krijgen, maar eiwitten vullen en kunnen zwaar op de maag vallen. Vaak kleine beetjes kunnen ook helpen.
  Noten, peulvruchten, bonen, linzen etc zijn goede eiwitbronnen en wellicht kunt u dit verwerken in soep dat het makkelijker weg te krijgen is voor u. Kan me voorstellen dat flinke maaltijden kauwen ook veel energie kost.
  Verder worden vaak volle melkproducten ook aangeraden, daar zitten ook weer suikers en vetten in.

  Toch zou ik zeggen kijk of u met een diëtiste kunt overleggen wat voor u het beste is, er zijn allemaal standaard tips maar ieder lichaam reageert toch anders en waarom is uw eetlust zoveel afgenomen is dat alleen aan de copd te wijten of speelt er nog meer? Lastig aangezien u in Griekenland zit, maar wellicht dat het hier via het forum toch mogelijk is om de juiste hulp te krijgen zodat u zich weer wat fitter gaat voelen en voldoende voedingsstoffen binnen krijgt.

  Sterkte!
 • emsepemsemsepems Gebruiker
  #3
  Wanneer je erg bent afgevallen is het wijs om dit te bespreken met je huisarts. er kan immers ook een andere oorzaak zijn dan copd.
  blijkt het wel de copd te zijn, dus zou ik zelf naar een dietiste stappen met verstand van copd. afvallen of slecht eten is echt niet goed voor je.
  sterkte!
 • elenirodoselenirodos Gebruiker
  #4
  Bedankt voor jullie anrwoorden. Ga kijken wat ik kan doen.
 • emsepemsemsepems Gebruiker
  #5
  Wat je ook zou kunnen doen is -als er bij de arts geen andere ziekte blijkt te zijn- een dietiste in nederland bellen voor informatie. telefonisch consult. Je zult dit zelf moeten betalen maar krijgt dan wel een goed advies.
  succes
 • Anna50Anna50 Gebruiker
  #6
  Kan je daar drinkvoeding krijgen wat vergoed wordt?
Log in of Registreer om te reageren.