Longforum wil vernieuwen

GwennyGwenny Administrator , Gebruiker, Deskundigen, Longfonds Advieslijn, Schrijver, Gebruiker., Moderator
edited februari 2021 in Mededelingen
Hi allemaal,

Wij zijn bezig om te kijken hoe we het forum kunnen vernieuwen.
We willen graag een nieuwe look en feel en willen jullie als leden van het forum daarin mee laten denken.
Hebben jullie ideeën wat we kunnen aanpassen in de breedste zin van het woord?
Barst los!

De moderators van het LongForum
Ga naar laatste reactie«134

Reacties

 • goudvisjegoudvisje Gebruiker
  Ik weet dat het idee van Balling ooit kwam ,maar ook ik vind een soort like knop erg leuk,bij sommige verhalen heb je niet iets toe te voegen maar wil je wel een goed duimpje geven.
 • GwennyGwenny Administrator , Gebruiker, Deskundigen, Longfonds Advieslijn, Schrijver, Gebruiker., Moderator
  Dankje, nemen we mee!
 • goudvisjegoudvisje Gebruiker
  Wat ik nog vergat is jullie een groot compliment te maken,voor al het werk wat jullie verrichten! Hiervoor alle dank!
  Nog een idee, er zijn longartsen en verpleegkundige betrokken,zou het een goed idee zijn om ook iets op sociaal gebied iemand erbij te betrekken, een maatschappelijk werker of psycholoog?
  Er zijn best veel mensen die soms vastlopen op sommige momenten en dan is het best eens fijn om je verhaal kwijt te kunnen, misschien dan onder een soort privé gesprek deel, 1 op 1 of alleen voor forumleden? want je wilt niet alles altijd openbaar vertellen
 • GwennyGwenny Administrator , Gebruiker, Deskundigen, Longfonds Advieslijn, Schrijver, Gebruiker., Moderator
  Dankjewel Goudvisje zeker een goed idee, maar we nemen het mee!
 • EmmaWEmmaW Gebruiker
  Wat betreft astma vraag ik me soms af wat voor invloed het lezen van alle ervaringen en hoeveelheden medicijnen die mensen met moeilijk behandelbaar of ernstig astma moeten gebruiken heeft op mensen die voor het eerst diagnose astma krijgen en naar aanleiding daarvan op zoek gaan naar informatie.
  Er moeten niet teveel verschillende rubrieken zijn, maar voor mensen die nog maar net een diagnose hebben of nog zoekende zijn, kan het misschien prettiger zijn als daar een andere rubriek voor komt. Daar kunnen ze wel alle adviezen krijgen van ‘ervaren rotten’ zonder teveel te hoeven schrikken, of het gevoel te krijgen onderbehandeld te worden ofzo.

  Dat laatste is sowieso iets wat ik in het algemeen wel
  zou willen zeggen: adviseer mensen niet te snel een afspraak bij een longarts te moeten maken omdat een huisarts niet goed in staat zou zijn astma te diagnostiseren en behandelen. Huisartsen kunnen astma prima begeleiden ism praktijkondersteuner. En vaak zijn er daarnaast al overlegstructuren tussen huisartsen en longartsen waarbij er laagdrempelig contact is.

  De sticky met lijstjes van medicijnen die mensen gebruiken hoeft wat mij betreft niet te blijven.
 • GwennyGwenny Administrator , Gebruiker, Deskundigen, Longfonds Advieslijn, Schrijver, Gebruiker., Moderator
  Dankjewel EmmaW! Nemen we zeker mee
 • DaantjeDaantje Gebruiker
  Ik vind het een heel groot nadeel dat je nu in de categories lijst https://longforum.nl/categories niet kan zien in welke categorie er nieuwe berichten zijn. Je moet of alles aanklikken of via de topic lijst kijken.

  Verder vind ik het jammer dat het forum steeds minder druk en actief is.
 • GwennyGwenny Administrator , Gebruiker, Deskundigen, Longfonds Advieslijn, Schrijver, Gebruiker., Moderator
  Hi Daantje mee eens! We willen het ook weer actiever krijgen en hopen dat het met een aantal aanpassingen weer aantrekkelijker te kunnen maken. Dank voor je input we nemen het mee!
 • Suus01Suus01 Gebruiker
  #9 edited februari 2021
  Inderdaad bedankt voor jullie werk!

  Het gebruiksgemak van dit forum vind ik goed. Simpel, eenvoudig, snel vinden wat ik zoek. Makkelijk reageren op elkaar. Veelal respectvolle bijdragen van leden.

  In eerdere tips kan ik me vinden. Ik geef nog wat aanvullingen. Niet per se nodig.
  - Alles als gelezen markeren mag blijven.
  - Bij Topics kijk ik altijd naar nieuwe berichten. Dat gaat voor mij goed.
  - Bij Overzicht het onderwerp corona erbij?
  Bij het Coronalongplein haakte ik snel af: dat vind ik niet gebruiksvriendelijk vergeleken met dit forum. Ik raak er de weg kwijt, vind zelden een topic terug. Er lijken allerlei draadjes met subdraadjes en subsubdraadjes te zijn.
  - Je bijdragen verwijderen als je dat wilt?
  - Je bijdrage langer kunnen wijzigen als je dat wilt?
  - Nooit geprobeerd: hoe makkelijk kun je je account verwijderen?
  - Automatisch uitloggen als je de website verlaat?
  - Als je via de zoekfunctie zoekt, krijg je: mark -vetgedrukte zoekterm - mark. Kan dat zonder de -mark- erbij? Dus met alleen de zoektermen vetgedrukt?

  Succes!

 • DaantjeDaantje Gebruiker
  Ohja de zoekfunctie zoals ie nu is, is vreselijk. Een topic krijg je als elk bericht afzonderlijk als zoekresultaat. Het zou fijn zijn als dat ook aangepast kan worden
 • GwennyGwenny Administrator , Gebruiker, Deskundigen, Longfonds Advieslijn, Schrijver, Gebruiker., Moderator
  Hi Suus,
  Bedankt voor je input nemen het mee
  Hi Daantje,
  helemaal waar die is waardeloos gaan we aanpakken!
 • jippie46jippie46 Gebruiker
  Hallo harde werkers

  Jullie willen graag tips voor verbetering.
  Allereerst goed dat jullie er zijn en ermee bezig zijn om te vernieuwen. Hopelijk geen gehele nieuwe indeling, dan kan ik niets meer vinden🙈

  - ik stuur vaker een privébericht dan een reactie op het forum. De klik hier button voor een privébericht vind ik niet goed zichtbaar. Voor je het doorhebt kan iedereen het lezen.
  - De lijst met medicatie die iedereen gebruikt vind ik persoonlijk overbodig en het kan ook mensen afschrikken wellicht.
  - Als ik een vraag stel aan de deskundige, vind ik het naar als hij zonder even een persoonlijk bericht wordt overgezet naar de advieslijn. Ik voel me dan niet serieus genomen.
  - Als ik een vraag stel aan een deskundige, dan bedoel ik een medisch persoon niet iemand die als ervaringsdeskundige heel lief meedenkt. We moeten uitkijken dat we geen medische adviezen aan mensen geven die het wellicht zo opvolgen, omdat ze nog niet de kennis hebben die vele van ons hebben.
  - ik vind het nog steeds moeilijk om bijvoorbeeld foto’s te plaatsen, gelukkig is Ems mijn hulplijn dan😜.
  - ik zit nu bijna een jaar in zelfisolatie ( zoals velen met mij) via allerlei instanties ben ik bezig geweest om bijvoorbeeld via zoom een bakkie thee te doen met mensen in dezelfde situatie. Gewoon gezellig! Ik heb zelfs de burgermeester hierover gesproken meerdere keren. Welzijn in ons dorp dacht erover en belde een maand later er kon wel een stagiaire een spelletje bij me komen doen. Hoe dan😢. Daar word ik verdrietig van. Kunnen jullie meer betekenen hierin?
  - ik zou het ook fijner vinden als je iets weer weg kunt halen of langer aanpassen. Van mijn laatste post werd ik erg verdrietig, die had ik liever weer verwijderd. Je maakt je zorgen om vaccinatie, vraagt het aan de deskundige en mede forumleden antwoorden laat het maar zo blijven. Of antwoorden iets dat ik voel als dat ik blij mag zijn dat ik in isolatie zit al bijna 365 dagen, want zij moeten wel eng naar hun werk. Dit soort reacties daar moet de vraagsteller misschien tegen beschermd worden. Ik heb er erg veel last van geahd in deze al zo moeilijke tijd terwijl ik riep om hulp en begrip.

  Heel veel succes en hopelijk hebben jullie iets aan mijn tips

  Groet jippie
 • NckiieNckiie Gebruiker
  #13 edited februari 2021
  Wat mooi dat jullie om input vragen:)

  Ik sluit me aan bij de zoekfunctie dat die wel verbetering kan gebruiken. Soms weet je dat iets een keer aan bod is geweest maar zoek je naar een speld in een hooiberg:p

  Ik vind het heel fijn dat er topics is met alle recente topics zodat je niet per se per categorie hoeft te zoeken, maar dat dit ook kan:)

  Het zou wellicht fijn zijn als er een deel ook afgeschermd kan worden en privé kan worden gevraagd/gedeeld zonder dat iedereen het meteen kan lezen. Dus je moet echt account aanmaken, wellicht dat dit ook aanspreekt en mensen actiever worden. In het verleden ben ik wel eens aangesproken op wat ik deelde en ik deel heel bewust dingen wel of niet, maar hierdoor ben ik ook minder actief geworden en meer via pb gaan delen ipv openbaar.

  Wellicht is het inderdaad ook mogelijk om berichten langere tijd te wijzigen inderdaad en ook zelf je eigen bijdrage te kunnen verwijderen. Wellicht voor een topic niet (maar evt via beheer) maar wel je antwoord binnen dat topic.

  Geen idee hoe, maar ik ben blij dat het lijkt opgelost met alle spam waar we een tijd last van hebben gehad:D

  Mooi dat jullie de input vragen en bedankt voor jullie inzet:)
 • trijnkotrijnko Administrator
  Jippie46 en Nckiie,

  Beiden bedankt voor jullie inbreng.
  Jullie opmerkingen en ideeën gaan we ook meenemen.

  Trijnko
 • emsepemsemsepems Gebruiker
  Allereerst super dat jullie zoveel werk voor ons, forumleden, doen! Dank ervoor!!
  Zelf ben ik onwijs blij met de reacties van de artsen, die lees ik altijd, en daar leer ik na 53 jaar astma nog steens van.

  De 2 punten wat ik kan bedenken is:
  -input van ergotherapeut, fysiotherapeut, dietiste, hulpmiddelenwinkel, longarts, kno arts, allergoloog, longfunctie assistent, apotheker.. via een interview, of dat je er een maand lang vragen aan kan stellen ofzo iets. Zo komt er meer kennis op dit forum en daar wordt vaak naar gezocht.
  - maandelijks komt er een vraag van het longfonds, bv: wat doe je bij de winterkou. Ik zou graag zien dat er dan ook adviezen gegeven worden door het astma fonds. De vragen zijn vaak goed, de reacties vaak minimaal of afwijkend.

  en ik blijf graag de foto-hulplijn, voor Jippie, maar ook voor OmaAkke en alle anderen ;-)

 • Evi_Evi_ Gebruiker
  Wat fijn dat jullie blijven kijken naar verbetering.
  - ik heb niet zo goed verstand van websites, maar ik merk wel dat het op je mobiel niet zo handig is, vanwege zoveel topics. Ik heb er geen oplossing voor sorry, maar merk dat ik de meeste websites op mijn mobiel wel handig vindt, maar voor het longforum moet ik toch de laptop erbij pakken. Terwijl ik eigenlijk weinig op de laptop zit.
  - de emoji's vind ik wel lastig zichtbaar bij het huidige forum systeem/format. bij het vorige forum systeem/format waren ze wat groter en makkelijker te gebruiken.
 • NckiieNckiie Gebruiker
  @Evi_ oh wat grappig ik vind hem juist mobiel makkelijker dan op de laptop xD en met de emoticons ben ik met je eens ja. Zou ook handig zijn, als dat te doen is, dat je die van je telefoon gewoon kunt gebruiken. Ik weet voorheen dat er dan hele stukken tekst die je had getypt verdwenen en daarna niet meer geprobeerd eigenlijk, maar dat hangt inderdaad er vanaf of dat kan qua website.

  Wat ik doe op mijn mobiel of iPad is eigenlijk altijd naar topics waar de recente topics staan en die bekijk ik en privéberichten vind ik dan ook makkelijker dan wanneer ik met de laptop werk en mijn laptop gebruik ik inderdaad ook zelden:p
 • GwennyGwenny Administrator , Gebruiker, Deskundigen, Longfonds Advieslijn, Schrijver, Gebruiker., Moderator
  Tof dat jullie zo mee denken we nemen het zeker mee!
 • Suus01Suus01 Gebruiker
  #19 edited februari 2021
  Als je een privé-bericht stuurt, dan kom je eigenlijk eerst op het Prikbord. Dat is openbaar. Dat staat erbij, maar in een onoplettend moment kan dat verkeerd gaan. Dan is er ook geen mogelijkheid om het weg te halen.
  Wat is het doel van het Prikbord? Ik kom dat nergens anders tegen, als enkel wanneer je iemand een persoonlijk bericht stuurt.

  Wat eerder al gezegd is, zeker op het gebied van anonimiteit, ben ik het helemaal eens. Een aanvulling:
  Toon mij niet in de nu online lijst. Dat moet je aanvinken. Waarom niet andersom?
  Eigenlijk heeft mijn voorkeur bij alle instellingen dat je automatisch zo anoniem mogelijk bent. En aanvinkt als je minder anoniem wil zijn.

  Ik heb geen verstand van websites bouwen hoor, dus geen idee of dingen mogelijk zijn. Dat laat ik graag aan de deskundigen over.
 • trijnkotrijnko Administrator
  Suus01,

  Dank je wel voor deze feedback.
 • GwennyGwenny Administrator , Gebruiker, Deskundigen, Longfonds Advieslijn, Schrijver, Gebruiker., Moderator
  #21
  Hi Allemaal

  Ik heb om een update gevraagd helaas is alles een beetje vertraagd omdat de 2 die dit project trekken bij het Longfonds helaas weg of ziek zijn. Het word snel weer opgepakt (lees volgende maand)

  Ik houd jullie op de hoogte en ideeen zijn nog altijd welkom!
 • goudvisjegoudvisje Gebruiker
  #22
  @Gwenny, bedankt voor de info,neem de tijd , het is veel werk en jullie doen het er ook maar bij, waarvoor alle dank!
  Ik wil nog benadrukken dat er ook meer hulp van een deskundige welkom zou zijn voor het psychische deel,zeker nu ivm deze onrustige corona tijd, er lopen best veel mensen vast, ook die je hier niet leest op het openbare forum, omdat het dan niet privé is .
  Er zijn nog nooit zulke lange wachtlijsten geweest voor de mentale zorg.
  Dan zou het fijn zijn wanneer mensen hier ,anoniem via een soort 1 op 1 manier met een maatsch.werker en /of psycholoog kunnen praten, ik denk broodnodig! Ik krijg geregeld pb over zulke onderwerpen maar wij zijn maar ervaringsdeskundigen en kunnen niet alles weten.
  Ik zie geregeld een soort noodkreet voor bijkomen, mensen die echte angst hebben voor een vaccin of de bijwerkingen of vastlopen met hun ziekte,zeker nu, en de moed aan het verliezen zijn.
  Het lichamelijke is belangrijk maar staat nooit los van het psychische deel.
  Hoop dat jullie zo iemand kunnen aantrekken.
  Bedankt en nogmaals neem de tijd, we weten dat zoiets veel tijd in beslag neemt, blij met jullie 🥰
 • NckiieNckiie Gebruiker
  Geen idee of het al beschreven is (sorry te lui om alles door te lezen)
  De zoekfunctie is soms erg onoverzichtelijk en soms kan ik topics daarin niet vinden met de juiste zoektermen en dat ik zeker weet dat ze er wel zijn en na een tijd zoeken vind ik het dan uiteindelijk wel. Geen idee of dit makkelijk te verbeteren is, maar wellicht is een kleine verbetering al een hele hoop uiteindelijk:)
 • GwennyGwenny Administrator , Gebruiker, Deskundigen, Longfonds Advieslijn, Schrijver, Gebruiker., Moderator
  Hi Nckiie

  Zeker word dat meegenomen. Het is echt zonde dat hij zo slecht werkt nu 😔
 • elenirodoselenirodos Gebruiker
  Gwenny schreef: »
  Dankjewel Goudvisje zeker een goed idee, maar we nemen het mee!

  Vind dit een ontzettend goed idee van goudvisje. Denk dat een heleboel mensen daar blij mee zullen zijn. Ik in ieder geval zeker.
 • GwennyGwenny Administrator , Gebruiker, Deskundigen, Longfonds Advieslijn, Schrijver, Gebruiker., Moderator
  Goed te horen!!
 • GwennyGwenny Administrator , Gebruiker, Deskundigen, Longfonds Advieslijn, Schrijver, Gebruiker., Moderator
  #27 edited november 2021
  Sorry dat het al zo lang weer stil is omtrent het vernieuwen van de site
  Dit wil niet zeggen dat het stil ligt er waren wel wat onvoorziene problemen waardoor het vertraagd is maar er word nog steeds aangewerkt!
 • NckiieNckiie Gebruiker
  Dat kan altijd gebeuren! Vaak als er hard gewerkt wordt hoor je niks, dus zie ik als een positief teken😊
 • Suus01Suus01 Gebruiker
  Ik weet dat jullie er mee bezig zijn hoor. Dat is hartstikke fijn.

  Toch, naar aanleiding van:
  - dit topic
  https://longforum.nl/discussion/12947473/hoe-kan-iemand-mij-een-kerstkaart-sturen-op-mijn-huisadres-terwijl-ik-onder-nickname-op-forum-zit#latest
  - de genoemde privacy-items genoemd in dit topic
  - de media die deze week duidelijk aangaf dat er een groot datalek is (was?). En, voor zover ik op de hoogte ben, zijn bedrijven en instanties hierover geïnformeerd.

  De vraag:
  kunnen er met spoed veiligheidsmaatregelen worden genomen binnen de huidige website?
  Of misschien wat inhoudelijke info over de vorderingen van de nieuwe website?
  Geen idee hoor, misschien vraag ik iets wat niet haalbaar is.


 • goudvisjegoudvisje Gebruiker
  @Suus01 , heel goede deze! Ook of al onze pb wel echt veilig zijn, heb echt het volste vertrouwen in de beheerders en moderators, 100% zelfs maar een hacker komt overal mee weg, via pb kun je soms toch meer vertellen wat je niet openbaar verteld, ik hoop dat dit vlug duidelijk kan worden, ook al zal dit best heel lastig zijn, want je weet niet wat er speelt....
  Succes en dank aan alle vrijwilligers die dit forum toch maar proberen zo veilig te houden!
Log in of Registreer om te reageren.